Πέμπτη, 9η Μαίου 2024  9:29 μμ
 
wm small
Σάββατο, 30 Μαϊος 2020 17:34

Ευχάριστα τα νέα για τον μικρό Ηλία – Στυλιανό από τον Αστακό: Εγκρίθηκε και ξεκινά η γονιδιακή θεραπεία

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Το ανακοίνωσαν πριν λίγη ώρα οι γονείς του

Πανελλήνια ενδιαφέρον, στήριξη και συγκίνηση προκαλεί ο αγώνας της οικογένειας του Σωτήρη Σάββα από τον Αστακό ώστε ο μόλις 10 μηνών γιος της, Ηλίας-Στυλιανός, να αποκτήσει δικαίωμα στη θεραπεία της νωτιαίας μυϊκής ατροφίας (τύπου Α) από την οποία νοσεί.

Tο μωράκι δίνει μάχη με τη γενετική αυτή ασθένεια  ενώ συμπληρώνει 100 σχεδόν ημέρες στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας στο Ρίο και οι γονείς του αγωνίζονται ώστε ο Ηλίας-Στυλιανός να υποβληθεί στη γονιδιακή θεραπεία.

Σήμερα ωστόσο γίνονται γνωστά ευχάριστα νέα καθώς όπως ενημέρωσαν οι γονείς του την Πέμπτη 28 Μάιου το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΟΠΠΥ ενέκρινε την χορήγηση της γονιδιακής θεραπείας  .

Ο Ηλίας-Στυλιανός θα μεταφερθεί στις 8 Ιουνίου στο νοσοκομείο Παίδων Αγίας Σοφίας στην Αθήνα ώστε ξεκινήσει την θεραπεία.

“Έχουμε μπει την τελική ευθεία για να λάβει την γονιδιακή θεραπεία ο Ηλίας Στυλιανός” ανέφεραν οι γονείς του και ταυτόχρονα ευχαρίστησαν τον κόσμο για την στήριξη αλλά και τους αρμόδιους που μετά από πολλές δυσκολίες έπραξαν το καθήκον τους.

Μία νέα μάχη λοιπόν ξεκινά για τον μικρό από τον Αστακό που συγκίνησε το πανελλήνιο.

Δείτε το βίντεο που ανήρτησαν οι γονείς πριν λίγο στο facebook:

agrinionews.gr

Πολυμέσα

Διαβάστηκε 1104 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.