Τρίτη, 19η Μαρτίου 2024  7:16 πμ
 
wm small
Παρασκευή, 29 Μαϊος 2020 18:22

Ναύπακτος: Νέος με αυτισμό παίζει πιάνο (βίντεο)

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Είναι εκπληκτικό πόσες δυνατότητες και ταλέντα διαθέτει ένα άτομο με Αυτισμό! Η «αχαρτογράφητη» περιοχή της ψυχοσύνθεσης και των ικανοτήτων των Ατόμων με Αυτισμό, καταδικάζουν πολλά από αυτά τα χαρίσματα να παραμείνουν στο σκοτάδι για χρόνια, ίσως και για όλη τους τη ζωή! Με την κατάλληλη, όμως, υποστήριξη, καθοδήγηση και εκπαίδευση μπορούν αυτά τα «κρυφά ταλέντα» να αναδυθούν και να αναπτυχθούν!

Ένα τέτοιο «κρυφό ταλέντο» διέθετε και ο Παναγιώτης, νέος με Αυτισμό, είναι ένας από τους ωφελούμενους των Στεγών Υποστηριζόμενης Διαβίωσης του Συλλόγου «ΑΛΚΥΟΝΗ». Στον Παναγιώτη πάντα άρεσε η μουσική• ποτέ, όμως, δεν είχε φανταστεί ούτε η ίδια του η οικογένεια ότι αυτό το χόμπι έκρυβε ένα αξιοθαύμαστο ταλέντο: ο Παναγιώτης, με την κατάλληλη προσέγγιση, καθοδήγηση και εκπαίδευση από τον μουσικό – Πρόσωπο Φροντίδας του στην Στέγη, κατόρθωσε να παίξει στο πιάνο ποικίλες μελωδίες και ολόκληρα μουσικά κομμάτια, εντυπωσιάζοντας τους πάντες!!!

Το βίντεο αυτό αποτελεί την επιτομή των «θησαυρών» που κρύβουν τα Άτομα με Αυτισμό – και γενικότερα τα Άτομα με Αναπηρία – και που είναι στο χέρι μας να τους βοηθήσουμε να τα ανακαλύψουν!

nafpaktianews.gr

Διαβάστηκε 2972 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.