Σάββατο, 4η Μαίου 2024  10:16 πμ
 
wm small
Κυριακή, 17 Μαϊος 2020 15:16

Υπο την καθοδήγηση της Αριάδνης Δάντε, 1η θέση για δύο μαθητές στον Διαγωνισμό του Ευρωπαϊκού Προγράμματος «Story Logic Net»

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Παραθέτουμε το κείμενο απο την επίσηση ιστοσελίδα των εκπαιδευτηρίων "ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ" για την επιτυχία μαθητών στον Διαγωνισμό του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Story Logic Net.


Με μεγάλη χαρά συγχαίρουμε τους μαθητές της Ε’ Δημοτικού της Εκπαιδευτικής Αναγέννησης Γεώργιο Κούρτα και Αναστάσιο Πουλίτση που διακρίθηκαν στην 1η θέση σε πανελλαδικό επίπεδο στο ηλικιακό group 10-12 ετών, στο πλαίσιο του Διαγωνισμού του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Story Logic Net.

Η ιστορία που συνέγραψαν οι μαθητές του Σχολείου μας με τον τίτλο    «Η Ευρώπη κινδυνεύει» έχει ως πρωταγωνιστή τον οξύρρυγχο Πάουλ και μέσω του αφηγήματος περνάνε σημαντικά μηνύματα αναφορικά με την προστασία του περιβάλλοντος.

Η ιστορία των μαθητών μας μεταφράστηκε στα Αγγλικά και μαζί με ιστορίες άλλων μαθητών από τη Ρουμανία, την Πορτογαλία και την Πολωνία θα δοθούν στους υπεύθυνους του Προγράμματος της Συνεργατικής Μάθησης με στόχο να αξιοποιηθούν περαιτέρω.

Το «Story Logic Net» αποτελεί ένα πρόγραμμα που απευθύνεται σε παιδιά, γονείς και δασκάλους που ενδιαφέρονται για τη συνεργατική γραφή ως μεθοδολογία μάθησης.

Συγχαρητήρια στους μαθητές μας για την επιτυχία τους και τη σπουδαία διάκρισή τους!

Διαβάστε το έργο «Η Ευρώπη κινδυνεύει» εδώ…

Λίγα λόγια για το Πρόγραμμα «Story Logic Net»:

Ο στόχος του Προγράμματος είναι η αύξηση και η καλλιέργεια των ικανοτήτων των παιδιών (ηλικίας από 8 έως 12 ετών) μέσω της ανάπτυξης και της μάθησης και διαθέτοντας όλα τα απαραίτητα εργαλεία εκμάθησης στους εκπαιδευτικούς και στους γονείς. Μέσω μιας νέας μεθοδολογίας που βασίζεται στη διαδικτυακή συνεργατική γραφή  αναπτύσσονται οι δεξιότητες επικοινωνίας των μαθητών στην ψηφιακή αφήγηση.

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα αποτελεί μια πρωτοβουλία της Ομάδας Ευρωπαϊκών Οργανισμών – Πανεπιστημίων, Σχολείων και Εταιρειών, και συγχρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Erasmus +.

Επιπλέον πληροφορίες για το Πρόγραμμα μπορείτε να βρείτε στην επίσημη ιστοσελίδα www.storylogicnet.eu.


Η Αγρινιώτισσα συγγραφέας παιδικής λογοτεχνίας Αριάδνη Δάντε (καλλιτεχνικό ψευδώνυμο της Εφης Σαμαρτζοπάνου) μας διηγείται το χρονικό της συμμετοχής:

"Στις 6 Δεκεμβρίου 2019, ενημερώθηκα από τον τοίχο του καθηγητή μου, κ. Μπρατιτση για τον διεθνή διαγωνισμό του ευρωπαϊκού προγράμματος StoryLogicNet Erasmus+, που αφορούσε στη συγγραφή μιας ιστορίας από παιδιά 8-12 ετών με θέμα την Ευρώπη του Μέλλοντος.

Διαβάζοντας τις οδηγίες του διαγωνισμού μου άρεσε πολύ το πλαίσιο της Συνεργατικής Μάθησης και για αυτό προώθησα την προκήρυξη σε δεκάδες φίλους εκπαιδευτικούς για να εργαστούν με τους μαθητές τους και να συμμετάσχουν στον διαγωνισμό. Στην αρχή σκέφτηκα να εμπλεξω τους γιους μου, αλλά ο ένας δεν θα μπορούσε γιατί το 2020 θα έκλεινε τα 13 και η ηλικία του δεν επέτρεπε να συμμετάσχει.

Καθώς περνούσε ο καιρός μου μπήκε το μικρόβιο να ανακατέψω φίλους και συμμαθητές του μικρού γιου, για να μπουν στη διαδικασία της συγγραφής. Για να μην τα πολυλογω, η μαμά Αγγελίνα μου εμπιστεύτηκε τον Γιωργάκη της και ξεκινήσαμε τη δουλειά μας. Τα αγόρια νόμιζαν ότι θα συναντιούνται για να παίζουν, αλλά τελικά κάποια τα απασχολούσε για ώρες στη σοφίτα της και παρέα με ντόνατς, μπισκότα και άλλα καλουδια τα εμπαζε στις τεχνικές γραφής. Κάθε φορά που νόμιζαν ότι κοντευαν να τελειώσουν την ιστορία, η ανικανοποίητη coach τους έβαζε κι άλλες παραμέτρους.

Έτσι τα παιδιά έψαξαν πολλές πληροφορίες στο ίντερνετ, είδαν πολλά μέρη της Ευρώπης και τελικά οδηγήθηκαν στη συγγραφή της ιστορίας "Η Ευρώπη κινδυνεύει".

Και φτάσαμε στο σήμερα και στην πρωτιά της ιστορίας του μικρού Πάουλ, του οξύρρυγχου από τη λίμνη των Σιδηρών πυλών, που έχει δύο σούπερ δυνάμεις και πραγματικά μας έκανε όλους τόσο περήφανους που διακρίθηκε στην Ελλάδα.

Συγχαρητήρια λοιπόν στον ήρωα Πάουλ, τον γιο μου Αναστάση και τον Γιώργο!"

Δείτε σχετική φωτο απο την δημοσίευση των αποτελεσμάτων απο το Story Logic Net με την επισήμανση των προαναφερθέντων νικητών

story logic net

 

Διαβάστηκε 2084 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 18 Μαϊος 2020 02:14
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.