Παρασκευή, 26η Απριλίου 2024  2:44 πμ
 
wm small
Παρασκευή, 15 Μαϊος 2020 22:27

S.O.S για το άλσος του Πενταλόφου

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Υπάρχει έτοιμη μελέτη και περιμένει λέει ο πρόεδρος της ΤΚ 

Ακόμη μια φορά ο Πρόεδρος του Πενταλόφου Γιώργος Μαζαράκης εκπέμπει s.o.s. για τα επικίνδυνα δένδρα του άλσους. «Υπάρχει έτοιμη μελέτη, δόθηκε έγκριση μετά από πιέσεις από το Δασαρχείο και ακόμη δεν έγινε τίποτα» καταγγέλλει ο κ. Μαζαράκης.

Συνεχίζει να αποτελεί «μήλον της έριδος» το αλσύλλιο του Πενταλόφου και η επικινδυνότητα των δένδρων του! Το ζήτημα έχει φτάσει ακόμη και στο ελληνικό κοινοβούλιο δια στόματος του Προέδρου της «Ελληνικής Λύσης» Κυριάκου Βελόπουλου, αλλά παρά τις διαστάσεις που έχει λάβει το θέμα, οι κάτοικοι δεν είδαν να υπάρχει καμία παρέμβαση.

«Την τελευταία φορά έπεσαν 10 δένδρα μαζί και μάλιστα σε πολύ μικρή απόσταση από αυτοκίνητο» τόνισε ο Πρόεδρος του Πενταλόφου Γιώργος Μαζαράκης μιλώντας στο Δυτικά FM 92,8 και στην Δήμητρα Λαοπόδη.

Το στοιχείο που έφερε στην επιφάνεια ακόμη μια φορά το θέμα της επικινδυνότητας των εναπομεινάντων δένδρων του αλσυλλίου είναι πως μετά τα τελευταία έγραφα που απέστειλε στον δήμο Μεσολογγίου ο Πρόεδρος του Πενταλόφου Γιώργος Μαζαράκης, ο οποίος δεν έχει πάψει να ασχολείται με το ζήτημα καθόλου, ο δήμος τον παρέπεμψε να μιλήσει για το θέμα με υπάλληλο και όχι με κάποιον αρμόδιο υπηρεσιακό παράγοντα ή κάποιον αιρετό που να έχει στο «χαρτοφυλάκιό» του τέτοια ζητήματα!

ο Πρόεδρος του Πενταλόφου Γιώργος Μαζαράκης

Ο κ. Μαζαράκης τόνισε στο Δυτικά FM 92,8: «υπάρχει έτοιμη μελέτη από την προηγούμενη δημοτική αρχή, η οποία έκανε 3 χρόνια να εγκριθεί. Η μελέτη λέει πως τα δένδρα αυτά είναι επικίνδυνα και πρέπει να απομακρυνθούν και το επόμενο βήμα θα πρέπει να είναι η αναδάσωση. Η καταστροφή των δένδρων αυτών προέρχεται από το χρόνο γέρασαν και γι’ αυτό με κάθε δυνατό άνεμο πέφτει και από ένα με αποκορύφωμα την τελευταία φορά που έπεσαν 10 συνολικά δένδρα! Στο σύνολό απέμειναν 60 δένδρα ενώ πριν 6 χρόνια που ανέλαβα για πρώτη φορά Πρόεδρος υπήρχαν 100 τουλάχιστον δένδρα. Η Κοινότητα Πενταλόφου ανέλαβε την απομάκρυνση όσο δένδρων έχουν πέσει, αλλά πλέον φοβόμαστε το επόμενο καλοκαιρινό μπουρίνι. Η μελέτη είναι έτοιμη μαζί με τα χρήματα που χρειάζονται. Συγκεκριμένα αναμένουν στο ταμείο 40.000 ευρώ για το αλσύλλιο του Πενταλόφου και την πλήρη αποκατάσταση του, όπως επίσης και 30.000 ευρώ για μια παιδική χαρά που προβλέπεται να δημιουργηθεί ακριβώς δίπλα από το αλσύλλιο, στο σημείο που υπήρχε και παλιά, αλλά απομακρύνθηκε για λόγους ασφαλείας. Πιστεύω  πως δεν έχει ασχοληθεί κανένας με το ζήτημα. Ακόμη πιο επικίνδυνο είναι πως κατά τους καλοκαιρινούς μήνες οι κάτοικοι διπλασιάζονται στο χωριό, με αποτέλεσμα να μεγαλώνει ο κίνδυνος να υπάρξει κάποιο δυσάρεστο γεγονός. Ο δήμος Μεσολογγίου πρέπει να δημοπρατήσει το έργο και να απομακρύνει τα δένδρα που έχουν απομείνει, μόνο αυτό χρειάζεται να κάνει καθώς όλα τα υπόλοιπα είναι όλα έτοιμα από την προηγούμενη δημοτική αρχή. Η έγκριση από το δασαρχείο έγινε προ 7 ή 8 μηνών και όλο αυτό διάστημα δεν έγινε τίποτε απολύτως. Το Πεντάλοφο είναι μεγάλο και παραγωγικό χωριό και ουδείς μπορεί να αφήνει στην τύχη τους τόσο κόσμο. Υπάρχει σοβαρό ζήτημα ασφάλειας, κινδυνεύει η σωματική ακεραιότητα και η ζωή του καθενός ανά πάσα ώρα και στιγμή. Το κακό είναι ότι στέλνουμε έγγραφα και αντί να μας απαντάνε αιρετοί μας παραπέμπουν σε υπαλλήλους, που δεν έχουν αντίστοιχο «χαρτοφυλάκιο» με το θέμα, που μας απασχολεί στο Πεντάλοφο».

Κώστας Χονδρός – Εφημερίδα “Συνείδηση” 

sinidisi.gr

Διαβάστηκε 1027 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.