Πέμπτη, 2η Μαίου 2024  6:45 μμ
 
wm small
Παρασκευή, 15 Μαϊος 2020 16:53

Σεμινάρια από την PALSO: “Αποτελεσματική προσαρμογή στις νέες εκπαιδευτικές συνθήκες” (Τρι 19 - Πεμ 21/5/2020 11:00-12:30)

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Την περίοδο που διανύουμε ο θεσμικός ρόλος της εκπαίδευσης αντιμετωπίζει προκλήσεις με αντίκτυπο στους δασκάλους, τους μαθητές και την οικογένεια.

Η Ομοσπονδία PALSO ως έγκριτος φορέας εκπαίδευσης διοργανώνει τρία συμβουλευτικά σεμινάρια με κύριο στόχο την ψυχολογική στήριξη εκπαιδευτικών και μαθητών και τη διαχείριση των νέων προκλήσεων που προκύπτουν από την προσαρμογή στις νέες εκπαιδευτικές συνθήκες.

Εισηγητής των σεμιναρίων θα είναι ο κ. Σήφης Εμμανουήλ Κουράκης, Ψυχολόγος, Νευροψυχολόγος Παίδων, Παιδαγωγός και Διδάκτωρ Νευροψυχολογίας Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Κρήτης.   Όπως πιστεύει ο καθηγητής κ. Κουράκης “οι καθηγητές – εκπαιδευτικοί των κέντρων ξενόγλωσσης εκπαίδευσης στη χώρα μας, καλούνται να αντιμετωπίσουν και να διαχειριστούν αστάθμητα και μη προβλεπόμενα θέματα αναπροσαρμογής και επανόδου των μαθητών τους στα σχολεία τους και τα θέματα αυτά, χρήζουν ειδικής αντιμετώπισης, ψυχολογικών γνώσεων και ορθής αντιμετώπισης αγχωδών καταστάσεων.”

Είμαστε βέβαιοι ότι τα μέλη της Ομοσπονδίας PALSO θα ωφεληθούν τα μέγιστα μέσα από τα 3 σεμινάρια τα οποία θα διεξαχθούν μέσα από την πλατφόρμα ZOOM.

Πρόγραμμα σεμιναρίων PALSO:

Α ΄Συμβουλευτικό  Σεμινάριο

19/05/2020
11.00 π.μ. – 12.30 μ.μ.

Θέμα: «Ψυχολογική στήριξη των εκπαιδευτικών. Οδηγίες στάσης και συμπεριφορών κατά την επάνοδο των μαθητών α΄ και β΄ παιδικής ηλικίας (6-12 ετών) στα σχολεία.»

Περιεχόμενο: Η ανάγκη συμβουλευτικής και ψυχολογικής συνδρομής  και στους εκπαιδευτικούς ξενόγλωσσης παιδείας, προκύπτει ως φυσικό επόμενο και ως δικαίωμα. Η πανδημία συνιστά ψυχοτραυματική εμπειρία που βίωσαν και βιώνουν οι εκπαιδευτικοί, ως επαπειλούμενο της υγείας τους αλλά και της επαγγελματικής τους υπόστασης.

Β΄ Συμβουλευτικό  Σεμινάριο

20/05/2020

11.00 π.μ. – 12.30 μ.μ.

Θέμα: «Πρόγραμμα και τεχνικές υποδοχής στις αντιδράσεις μαθητών και των οικογενειών τους, τις πρώτες ημέρες της επανόδου στο σχολείο. Διαχείριση των απαιτήσεων, των παραλείψεων και του άγχους των μαθητών και των οικογενειών τους. Οδηγίες προσαρμογής στις νέες εκπαιδευτικές συνθήκες.»

Περιεχόμενο: Το υψηλό stress -ως μηχανισμός προσαρμογής -είναι ο συνήθης συναισθηματικός συνοδός όλων των αστάθμητων καταστάσεων που αντιμετωπίζουμε και αποτελεί, πρωταρχικά, μία υγιή αντίδραση στον κίνδυνο.

Γ΄ Συμβουλευτικό Σεμινάριο

21/05/2020

11.00 π.μ. – 12.30 μ.μ.

Θέμα: «Η διαχείριση αντιδράσεων, συμπεριφορών και νέων συνθηκών των εκπαιδευτικών, ως γονέων, στην οικογενειακή τους καθημερινότητα. Συμβουλές για τα οικογενειακά δυναμικά και τον γονεϊκό ρόλο των εκπαιδευτικών, στην οικογενειακή τους ζωή»

Περιεχόμενο: Η συνύπαρξη και ο εσωτερικός συντονισμός των ρόλων γονέα και εκπαιδευτικού στην καθημερινή ροή. Οι ενδοσυγκρούσεις που προκύπτουν από αυτή την υποχρεωτική ισορροπία. Προτεινόμενες τεχνικές και παρουσίαση ανώνυμων μελετών περίπτωσης.

Διαβάστηκε 981 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 16 Μαϊος 2020 23:06
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.