Σάββατο, 18η Μαίου 2024  9:50 πμ
 
wm small
Δευτέρα, 11 Μαϊος 2020 10:06

Αγρίνιο: Συνάντηση της Β’ ΕΛΜΕ με τον αντιδήμαρχο Χρ. Ζαρκαβέλη για το άνοιγμα των σχολείων

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 08/05/2020 ενημερωτική συνάντηση, στην πρώην αίθουσα συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου Δήμου Αγρινίου, μεταξύ του Αντιδημάρχου Αγρινίου κου Ζαρκαβέλη Χρήστου και μελών του Δ.Σ. της Β΄ Ε.Λ.Μ.Ε. Αιτωλοακαρνανίας κατόπιν πρόσκλησης του Αντιδημάρχου, με θέμα τις συνθήκες  επανέναρξης της λειτουργίας των σχολείων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και τα μέτρα που έχουν ληφθεί για το θέμα αυτό.

Στη συνάντηση εκπροσώπησαν τη Β΄ Ε.Λ.Μ.Ε. ο πρόεδρος κ. Κατσίφας, ο αντιπρόεδρος κ. Αποστολάκης, ο γραμματέας κ. Τσούκας και ο ταμίας κ. Καραγιάννης.

Το λόγο πήρε πρώτος ο κ. Ζαρκαβέλης ο οποίος ενημέρωσε τα μέλη του Δ.Σ. για τα μέτρα που έχει πάρει και τις ενέργειες που έκανε όλο αυτό το διάστημα ο Δήμος Αγρινίου για το επικείμενο άνοιγμα των σχολείων, σύμφωνα πάντα με τις οδηγίες του Ε.Ο.Δ.Υ. (κόψιμο χόρτων, προμήθεια αντισηπτικών, απόσπαση καθαριστριών από την πρωτοβάθμια στη δευτεροβάθμια κ.α.)  Μας διαβεβαίωσε πως από την Δευτέρα, 11/5/2020, τα σχολεία θα προμηθευτούν και τα υπόλοιπα προϊόντα υγειονομικού υλικού (ποδιές μιας χρήσης για τις καθαρίστριες). Μας ενημέρωσε επίσης πως επισκέφτηκε τις προηγούμενες ημέρες ο ίδιος όλα σχεδόν τα σχολικά συγκροτήματα του Δήμου για να δει από κοντά την κατάσταση των χώρων.

Από την πλευρά του προεδρείου τέθηκαν ερωτήσεις που αφορούν την απολύμανση των σχολείων και πότε προβλέπεται να γίνει. Μας απάντησε πως δεν προβλέπεται νέα απολύμανση και πως σήμερα εκδόθηκε και νέα Κ.Υ.Α. η οποία προβλέπει απολύμανση μόνο σε περίπτωση κρούσματος σε σχολείο. Άλλη μία ερώτηση είχε να κάνει με το τι θα γίνει με τις καθαρίστριες αν τελικά ανοίξουν τα Δημοτικά σχολεία. Η απάντηση ήταν πως αυτές θα επιστρέψουν στην Πρωτοβάθμια. Για το αν θα προμηθευτούν εκ νέου αντισηπτικά τα σχολεία σε περίπτωση που χρειαστούν, δεσμεύτηκε πως αυτό θα γίνει. Για το αν θα γίνουν παρεμβάσεις στους προαύλιους χώρους των σχολείων (σκέπαστρα, τέντες), τώρα που οι μαθητές μας δεν θα μπορούν να κινούνται ελεύθεροι στο προαύλιο και θα παραμένουν στο χωροθετημένο χώρο του τμήματός τους, δεν δεσμεύτηκε.

Εν κατακλείδι τα μέλη του Δ.Σ. της Β΄ Ε.Λ.Μ.Ε. Αιτωλοακαρνανίας ευχαριστήσαμε τον κ. Αντιδήμαρχο και για την πρόσκληση και για τις ενέργειες-παρεμβάσεις που έχει κάνει μέχρις στιγμής ο Δήμος Αγρινίου, τονίσαμε όμως την επιφύλαξή μας πως αυτά τα μέτρα ίσως αποδειχθούν ανεπαρκή στο μέλλον.

sinidisi.gr

Διαβάστηκε 803 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.