Σάββατο, 27η Απριλίου 2024  10:24 πμ
 
wm small
Τετάρτη, 14 Φεβρουαρίου 2024 20:06

ΣΟΦΙΑ ΟΡΘΗ - σειρά 128η

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

- Οι Έλληνες δεν θα καταλάβαιναν ποτέ πως είναι Έλληνες και θα ήξεραν μόνο πως είναι Ρωμιοί, αν δεν μεσολαβούσαν τα 400 χρόνια της Τούρκικης κατοχής.

- Κανείς δεν ξέρει ποιά είναι τα πραγματικά σύνορα της Ελλάδος, διότι δεν υπήρχαν τέτοια σύνορα πριν από το 1830. Υπήρχαν μόνο Έλληνες διάσπαρτοι δώθε κείθε μέσα στο μεγάλο κόσμο και κυρίως στα Βαλκάνια. Φυσικά και στην Ελλάδα, αν και οι καλύτεροι Έλληνες ήταν πάντα αυτοί της διασποράς.

- Η Άννα, η μητέρα του νόμιμου αυτοκράτορα Ιωάννη Παλαιολόγου που τον είχε εκπαραθυρώσει ο Κατακουζηνός σε μια στιγμή που αυτός βρίσκεται εκτός πρωτευούσης για υπηρεσιακούς λόγους, καλεί τους Τούρκους στην Κωνσταντινούπολη και υποδέχεται με επίσημη τελετή Τουρκικό στρατιωτικό σώμα απο 10.000 άνδρες. Τούρκοι και Παλαιολογικοί μαζί επιτίθενται κατά των Κατακουζηνικών, αλλά ο Κατακουζηνός τους νικάει και οι Τούρκοι επανέρχονται στη βάση τους στην Προύσα.

- Οι Έλληνες ήταν από τους πρώτους λαούς στην ανθρώπινη ιστορία που εγκατέλειψαν τον ιδιάζοντα στους Βαρβάρους νομαδικό βίο και γι'αυτό ακριβώς μπόρεσαν να δημιουργήσουν πολιτισμό. Είναι το άστυ και η κοντινή σ'αυτό θάλασσα που κυοφόρησαν και ανέπτυξαν τον Ελληνικό πολιτισμό.

- Το όνομα Μακεδονία που χρησιμοποιούν οι Σκοπιανοί για τη δημοκρατία τους, δεν το πρωτοχρησιμοποίησε ο ηγέτης της κομμουνιστικής Γιουγκοσλαβίας Τίτο. Μακεδονία ονομάζονταν μια ευρύτατη περιοχή, που εκτός της Ελληνικής, περιελάμβανε και την περιοχή των Σκοπίων, καθώς και ένα κομμάτι της Βουλγαρίας. Απο την αρχαιότητα και μέχρι την επιτυχή για τους Έλληνες και τους Σέρβους έκβαση των Βαλκανικών πολέμων το 1913, δεν υπήρχε πρόβλημα Ελληνικής ή Σερβικής ή Βουλγαρικής Μακεδονίας, για τον απλό λόγο πως ολόκκληρη αυτή η περιοχή περνάει αδιαλείπτως απο τη μιά πολυεθνική αυτοκρατορία στην άλλη. Το πρόβλημα λοιπόν προέκυψε με τον καθορισμό των συνόρων των Βαλκανικών κρατων το 1913, ύστερα απο την κατάρρευση της Οθωμανικής αυτοκρατορίας.

Τμήμα Παραγωγής Ειδήσεων και Ενημέρωσης του AitoloakarnaniaBest.gr

Διαβάστηκε 1109 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 05 Μαρτίου 2024 20:55
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Φρίξος

Συντάκτης άρθρων, το περιεχόμενο των οποίων είναι το απόσταγμα εμπειριών και γνώσης γύρω απο τον άνθρωπο, τη ζωή, την κοινωνία, την ιστορία, την πολιτική κ.α. Τα άρθρα αυτά αποσκοπούν στην αυτοβελτίωση όλων μας.
Η γνώση είναι δύναμη !!!

Στην ίδια κατηγορία