Παρασκευή, 26η Απριλίου 2024  3:05 μμ
 
wm small
Κυριακή, 12 Απριλίου 2020 23:56

Πρωτιά για την αιολική παραγωγή ρεύματος

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Υψηλές επιδόσεις κατέκτησε η αιολική ενέργεια τις προηγούμενες ημέρες στη χώρα μας, εφόσον οι ανεμογεννήτριες κάλυψαν, αρχής γενομένης από τη Δευτέρα, πάνω από το 30% της συνολικής ζήτησης ενέργειας σε ημερήσια βάση, ποσοστό που έφερε την Ελλάδα στις κορυφαίες θέσεις της Ευρωπαϊκής κατάταξης.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Wind Europe, η αιολική ισχύς στη χώρα μας από Δευτέρα έως και την Τετάρτη παρήγαγε πάνω από 4ο GWh ημερησίως, φέρνοντάς τη -σε επίπεδο ζήτησης- ακόμη και στην κορυφή της Ευρώπης, την Τρίτη 7 Απριλίου.

Σύμφωνα με τις σχετικές εκτιμήσεις η υψηλή ελληνική επίδοση οφείλεται αφενός στις καιρικές συνθήκες (δυνατοί άνεμοι) που επικρατούν στη χώρα και αφετέρου στη σχετικά χαμηλή ζήτηση που παρατηρείται κάθε χρόνο αυτήν την εποχή.

Αξιοσημείωτο είναι ότι η αιολική ισχύς διατηρήθηκε σταθερή στη διάρκεια των προηγούμενων ημερών πάνω από 1,5 GW (φτάνοντας ακόμη και τα 1,8 – 1,9 GW), λειτουργώντας ως φορτίο βάσης, σε τετραπλάσια επίπεδα από τη λιγνιτική που κινήθηκε στα όρια των 500 MW.

Αντίστοιχα, η συνεισφορά των φωτοβολταϊκών κυμάνθηκε μέχρι τα 650 MW τις ώρες που υπήρχε ηλιοφάνεια ενώ οι μονάδες φυσικού αερίου κινήθηκαν από 680 MW μέχρι 3 GW, στις ώρες αιχμής (5 – 6 το απόγευμα) όταν κλήθηκαν να καλύψουν το υψηλότερο φορτίο της ημέρας.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ ΜΠΕ

ypodomes.com

Διαβάστηκε 1296 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Στην ίδια κατηγορία