Παρασκευή, 26η Απριλίου 2024  8:18 μμ
 
wm small
Κυριακή, 15 Μαρτίου 2020 18:10

Πρωτοπορεί ο Δήμος Αγρινίου – Οι κοινωνικές δομές στην υπηρεσία των ευπαθών ομάδων

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το
  • -Οι κοινωνικές δομές στην υπηρεσία των ευπαθών ομάδων
  • -Στόχος να εφαρμοστεί το «Μένουμε Σπίτι»
  • -Παροχή φαγητού, προμήθεια φαρμάκων, ακόμη και κατ’ οίκον αιμοληψίες
  • -Έκτακτος «μηχανισμός» από την ΚΟΙΠΑ για τις ευπαθείς ομάδες
  • -Έκλεισαν παιδικές χαρές και αθλητικές εγκαταστάσεις στο Αγρίνιο

 Του Δημήτρη Παπαδάκη

Σημαντικές πρωτοβουλίες παίρνει ο δήμος Αγρινίου, προκειμένου να γίνει πράξη το σύνθημα του Υπουργείου Υγείας «Μένουμε Σπίτι» για την προστασία του πληθυσμού και τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορονοϊού.

Με απόφαση του Δημάρχου Αγρινίου Γιώργου Παπαναστασίου θα μείνουν κλειστές οι παιδικές χαρές, το Κολυμβητήριο, η αίθουσα μυϊκής ενδυνάμωσης και το κλειστό γυμναστήριο  στο ΔΑΚ καθώς επίσης καιτο κλειστό γυμναστήριο του σταδίου στην Αερογέφυρα στο πλαίσιο των προληπτικών μέτρων που λαμβάνονται για την προστασία της δημόσιας υγείας.

Η απόφαση αυτή έρχεται ουσιαστικά να υποβοηθήσει να τηρηθούν από τον πληθυσμό τα μέτρα που έχουν συστήσει οι ειδικοί λοιμωξιολόγοι του Υπουργείου Υγείας. Από την περασμένη Τετάρτη που εφαρμόστηκε η αναστολή λειτουργίας των εκπαιδευτικών δομών όλων των βαθμίδων, παρατηρήθηκε και στο Αγρίνιο το φαινόμενο να γεμίζουν οι παιδικές χαρές, είτε γιατί κάποιοι γονείς δεν πήραν στα σοβαρά την κατάσταση, αγνοώντας τις εκκλήσεις για περιορισμό των παιδιών στο σπίτι, είτε γιατί η ξαφνική ανατροπή της οικογενειακής καθημερινότητας των εργαζόμενων γονιών είχε αυτό το αποτέλεσμα.

Έκτακτος «μηχανισμός» από την ΚΟΙΠΑ για ηλικιωμένους και ΑμεΑ

Από αύριο Δευτέρα 16 Μαρτίου ενεργοποιείται ο μηχανισμός της Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης (ΚΟΙ.Π.Α.) του Δήμου Αγρινίου για την εξυπηρέτηση των πολιτών, που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού. Όπως ανακοινώθηκε από τις 7.00 π.μ έως  τις 10.00 μ.μ. θα λειτουργεί τηλεφωνικό κέντρο (τα τηλ. επικοινωνίας είναι : 26410 -39793, 39794)όπου θα υποδέχεται αιτήματα πολιτών που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες.

Ο Δήμαρχος Αγρινίου Γ. Παπαναστασίου εξήγησε ότι το κέντρο θα λειτουργεί  όλη την διάρκεια της εβδομάδας καθώς και τα Σαββατοκύριακα.«Μένουμε σπίτι, που είναι το πιο αποτελεσματικό μέτρο για την μετάδοση του κορονοϊού. Περιορίζουμε όλοι  τις μετακινήσεις μας μειώνοντας τις πιθανότητες εξάπλωσης της νόσου. Ως Δημοτική Αρχή είμαστε στο πλευρό των ηλικιωμένων και των ΑΜΕΑ αυτήν την κρίσιμη περίοδο.Αναλάβαμε πρωτοβουλία, και με τη βοήθεια όλων των εργαζομένων στις δομές Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης του Δήμου Αγρινίου,  γινόμαστε  μια αλυσίδα  αγάπης για όλους εκείνους οι οποίοι έχουν ανάγκη στήριξης και για όσο διάστημα χρειαστεί» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Γ. Παπαναστασίου.

Όπως εξήγησε μιλώντας στη «Σ» ο πρόεδρος της ΚΟΙΠΑ, Γιάννης Βασιλείου, ο δήμος Αγρινίου θα αξιοποιήσει το προσωπικό των κοινωνικών δομών (παιδικοί σταθμοί, ΚΑΠΗ κτλ), που ανέστελλαν τη λειτουργία τους λόγω των μέτρων πρόληψης του κορονοϊού –ο αριθμός αυτός ανέρχεται σε περίπου 60 άτομα προσωπικό- προκειμένου να γίνει στο δήμο Αγρινίου ένα έκτακτο πρόγραμμα στο πρότυπο του «Βοήθεια στο Σπίτι», προκειμένου να εξυπηρετηθούν ηλικιωμένα και μοναχικά άτομα, καθώς και οικογένειες με ΑμεΑ, με σκοπό να μην χρειαστεί να βγουν σπίτι και να τηρήσουν έτσι τις οδηγίες του Υπουργείου Υγείας. Συγκεκριμένα θα είναι εφικτό από τη Δευτέρα ο δήμος Αγρινίου να εξυπηρετήσει τις ευπαθείς ομάδες σε ό,τι αφορά την προμήθεια των φαρμάκων τους, την παροχή φαγητού, την πληρωμή των λογαριασμών τους, ακόμη και όσα αιτούνται για τις ιατρικές του εξετάσεις, όπως για παράδειγμα οι κατ’ οίκον αιμοληψίες. Για να γίνουν πράξη όλα αυτά θα αξιοποιηθούν εγκαταστάσεις όπως τα μαγειρεία των παιδικών σταθμών, αλλά και πλειάδα οχημάτων του δήμου Αγρινίου για τις μετακινήσεις του προσωπικού που τεθεί κατά κάποιον τρόπο στην κατ’ οίκον εξυπηρέτηση των ευπαθών ομάδων.

«Πιστεύουμε ότι αυτή η πρωτοβουλία θα πάει καλά και θα έχει ανταπόκριση από τον κόσμο, γιατί αυτή τη στιγμή μέλημά μας είναι να βοηθήσουμε τις ευπαθείς ομάδες, να τηρήσουν τις οδηγίες του Υπουργείο Υγείας και να γίνει πράξη το «Μένουμε Σπίτι» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Γ. Βασιλείου και πρόσθεσε ότι ήδη ο δήμος Αγρινίου προχωρά σε ενημέρωση των Προέδρων των Τοπικών Κοινοτήτων για την πρωτοβουλία αυτή, προκειμένου να ενημερωθούν οι ενδιαφερόμενοι σε όλη την επικράτεια του δήμου Αγρινίου.

«Μένουμε σπίτι», η καμπάνια του Υπουργείου για τον κορoνοϊό

Η νέα καμπάνια του Υπουργείου Υγείας με τίτλο «Μένουμε Σπίτι» παρακινεί τους πολίτες να μειώσουν όσο γίνεται τις μετακινήσεις τους και να παραμείνουν σπίτι, ώστε να μειωθεί η διασπορά του κορωνοϊού.

Η κεντρική εικόνα της καμπάνιας απεικονίζει ένα σπίτι με λεζάντα: «Μένουμε Σπίτι».

«Μένουμε Σπίτι». Το πιο αποτελεσματικό μέτρο περιορισμού της επιδημίας, με την εμφάνιση συμπτωμάτων ίωσης, εάν δεν ανήκουμε σε ευπαθή ομάδα. Δίνουμε προτεραιότητα για την εξέταση στα νοσοκομεία στους συμπολίτες μας με χρόνια νοσήματα & σε άτομα μεγαλύτερης ηλικίας. #μένουμε_σπίτι», έγραψε στον προσωπικό του λογαρισμό στο Twitter ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας.

Στα πλαίσια της ευαισθητοποίησης των πολιτών και για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοϊού, ο Κυριάκος Μητσοτάκης απευθύνθηκε την Τετάρτη 11 Μαρτίου στον ελληνικό λαό και ζήτησε κατανόηση και τήρηση των μέτρων από τους πολίτες. «Ο στόχος μας είναι απλός: Τα τυχόν σοβαρά κρούσματα να απλωθούν σε βάθος χρόνου, ώστε οι ασθενείς να είναι σε θέση να λάβουν τη φροντίδα που αξίζουν και δικαιούνται από τα νοσοκομεία μας», σημείωσε χαρακτηριστικά.

sinidisi.gr

Διαβάστηκε 3693 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.