Παρασκευή, 26η Απριλίου 2024  11:41 πμ
 
wm small
Τετάρτη, 11 Μαρτίου 2020 18:05

Συντάξεις: O κορωνοϊός… καθυστερεί τα αναδρομικά – Πάει «πίσω» και ο επανυπολογισμός

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Θα καθυστερήσει η διαδικασία για 2,8 εκατομμύρια συντάξεις

Με καθυστέρηση θα δοθούν τα αναδρομικά και οι αυξήσεις των κύριων συντάξεων από τα αυξημένα ποσοστά αναπλήρωσης του Νόμου Βρούτση, λόγω της κατάστασης που επικρατεί με τον κορωνοϊό.

Η κατάσταση και τα μέτρα που λαμβάνονται για τη μη εξάπλωση του ϊού θα καθυστερήσουν την διαδικασία του επανυπολογισμού για το σύνολο των 2,8 εκατομμυρίων κύριων συντάξεων κι εκτιμάται ότι θα δοθούν στο τέλος του καλοκαιριού.

Η μέση μηνιαία αύξηση φτάνει τα 110 ευρώ για όσους ασφαλισμένους έχουν συμπληρώσει 40 χρόνια ασφάλισης και αποδοχές έως 1.500 ευρώ μεικτά. H αύξηση ξεκινά από 12 ευρώ για 33 έτη ασφάλισης και μεικτό μισθό 700 ευρώ και φτάνει έως και 252 ευρώ τον μήνα για 40 έτη ασφάλισης και μεικτές αποδοχές 3.500 ευρώ. Οι αυξήσεις στις συντάξεις λόγω της αλλαγής των ποσοστών αναπλήρωσης αφορούν παλιούς και νέους συνταξιούχους που έχουν περισσότερα από 30 έτη ασφάλισης.

Σε κάθε περίπτωση τα περισσότερα θα λάβουν νέοι συνταξιούχοι, αυτοί δηλαδή που συνταξιοδοτήθηκαν μετά τις 13 Μαΐου με 35 ως 40 έτη ασφάλισης. Οι παλαιοί συνταξιούχοι με πολλά έτη ασφάλισης θα λάβουν αρκετά λιγότερα, καθώς οι αυξήσεις που δικαιούνται τις πάρουν σε 5 ετήσιες δόσεις έως το 2024.

ΠΗΓΗ

Διαβάστηκε 2372 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Στην ίδια κατηγορία