Παρασκευή, 26η Απριλίου 2024  10:44 μμ
 
wm small
Πέμπτη, 27 Φεβρουαρίου 2020 17:42

Παπαναστασίου: άστοχες οι δηλώσεις Μηταράκη

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Πολλές συζητήσεις προκάλεσαν τα λεγόμενα του υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου Νότη Μηταράκη που παρέστη στη χθεσινή συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της ΚΕΔΕ.

Ειδικότερα, πρότεινε καθένας από τους 332 δημάρχους της χώρας να εισηγηθεί θέση που θα μπορούσε να δημιουργηθεί δομή για την στέγαση 1.000 προσφύγων -μεταναστών  «ώστε να έχουμε 350.000 θέσεις και εμείς να επιλέξουμε τους 20.000 με βάση το πόσο άμεσα μπορούν να δημιουργηθούν οι δομές».

Μάλιστα, πρότεινε αυτό να ξεκινήσει από τα 31 μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ: «To προεδρείο της KΕΔΕ έχει 31 μέλη. O καθένας να πάρει 1.000 μετανάστες και πρόσφυγες στον τόπο του για να απoσυμφορηθούν τα νησιά. Αυτό θα ήταν ένα πολύ καλό μήνυμα αλληλεγγύης.Πρέπει να βγει η ΚΕΔΕ μπροστά και να μας πει πού θέλουν να πάνε».
Ο δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου ,που είναι και μέλος του Δ.Σ. της ΚΕΔΕ, ρωτήθηκε για τις εξελίξεις στο μεταναστευτικό από τον δημοτικό σύμβουλο της αντιπολίτευσης Μάκη Μπελεβώνη.

Ο Γ.Παπαναστασίου χαρακτήρισε «άστοχες τις δηλώσεις Μηταράκη» και αφού επανέλαβε τη γενικόλογη θεώρηση του για το μεταναστευτικό ζήτημα ανέφερε πάλι πως είναι πράγματα που γίνονται και δεν μπορούν να λέγονται σε… ζωντανή μετάδοση.

agrinionews.gr

Διαβάστηκε 926 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.