Τρίτη, 19η Μαρτίου 2024  5:56 πμ
 
wm small
Σάββατο, 18 Ιανουαρίου 2020 23:48

Τέλος οι «επισκέψεις» στα ΚΕΠ, γεγονός τα πιστοποιητικά από το σπίτι σας

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Χωρίς να χρειάζεται πλέον αλλεπάλληλες επισκέψεις σε ΚΕΠ ή Δημοτολόγια των δήμων οι πολίτες όλων των δήμων μπορούν να προμηθευτούν τα πιστοποιητικά που χορηγούν τα Δημοτολόγια μέσω του υπολογιστή τους. Προϋπόθεση είναι μια επίσκεψη στα ΚΕΠ του δήμου

Γεγονός είναι η σύνδεση μεταξύ Δημοτολογίων όλων των δήμων της χώρας με την Κεντρική Διαδικτυακή Πύλη της δημόσιας διοίκησης, «Ερμής» και οι πολίτες – δημότες και επιχειρήσεις μπορούν πλέον να εκδίδουν βεβαιώσεις και πιστοποιητικά μέσω της διαδικτυακής πύλης «Ερμής» ermis.gov.gr/portal/page/portal/ermis/

Ο εγγεγραμμένος χρήστης μπορεί να χρησιμοποιήσει τις υπηρεσίες ηλεκτρονικά και να υποβάλλει αίτημα για την έκδοση βεβαιώσεων, αδειών, πιστοποιητικών κ.ά. Υποβάλλει μέσω του «Ερμή» μια ηλεκτρονική αίτηση προς οποιοδήποτε ΚΕΠ της επιλογής του. Όταν το ΚΕΠ διεκπεραιώσει το αίτημά του, ο χρήστης μεταβαίνει στο συγκεκριμένο ΚΕΠ για να παραλάβει το τελικό έγγραφο.

Ομως έχει επίσης τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσει τις υπηρεσίες ηλεκτρονικής διεκπεραίωσης που παρέχονται από τον «Ερμή», και να λάβει on-line το αντίστοιχο παραγόμενο έγγραφο.

Για να αποκτήσει δυνατότητα χρήσης των υπηρεσιών αυτών, απαιτείται φυσική ταυτοποίηση τού πολίτη (μόνο μια φορά) σε οποιοδήποτε ΚΕΠ.

Μεταξύ των υπηρεσιών με ηλεκτρονική διεκπεραίωση περιλαμβάνονται η χορήγηση βεβαιώσεων πιστοποιητικών γέννησης και οικογενειακής κατάστασης του Εθνικού Δημοτολογίου, χορήγηση αντιγράφων ληξιαρχικών πράξης γέννησης, γάμου, θανάτου του Ειδικού Ληξιαρχείου, βεβαιώσεις από τον ΕΛΓΑ και αρκετές άλλες υπηρεσίες.

Για να σας χορηγηθεί το πιστοποιητικό που σας ενδιαφέρει θα πρέπει να ακολουθείσετε τα παρακάτω βήματα:

1. Συνδεθείτε στην Πύλη ΕΡΜΗΣ με την χρήση των προσωπικών σας κωδικών TAXISnet.

2. Aπό την αρχική σελίδα επιλέξτε τις Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες με Άμεση παραλαβή αποτελέσματος (κατηγορίας 2).

3. Αναζητήστε στη συνέχεια την υπηρεσία: Χορήγηση βεβαίωσης γέννησης (Εθνικό Δημοτολόγιο) και επιλέξτε “Εκτέλεση Υπηρεσίας”.

4. Στην οθόνη που εμφανίζεται επιλέξτε τον Νομό και το Δήμο στον οποίο διατηρείται οικογενειακή μερίδα καθώς και τον λόγο χρήσης του πιστοποιητικού. Στο πεδίο “Έκδοση Πιστοποιητικού για” επιλέξτε “προστατευόμενο μέλος”5. Επιλέξτε “Αναζήτηση”Με την ολοκλήρωση της αναζήτησης εμφανίζονται τα στοιχεία σας και ο σύνδεσμος “Προστατευόμενα Μέλη”. Στην συνέχεια επιλέξτε το σύνδεσμο “Έγγραφο” που είναι δίπλα στα προστατευόμενο μέλος που επιθυμείτε. Επιλέγοντας το σύνδεσμο αυτό η Πύλη σας ενημερώνει ότι η συναλλαγή σας ολοκληρώθηκε με επιτυχία.

Το έγγραφο σας έχει αποθηκευτεί στην ηλεκτρονική σας θυρίδα.Επιλέγοντας από την αρχική σελίδα την καρτέλα “Ηλεκτρονική Θυρίδα” μπορείτε να δείτε όλα τα έγγραφα που έχουν αποθηκευτεί σε αυτή. Η επιλογή “Αποθήκευση Εγγράφου” που υπάρχει σε κάθε έγγραφο, δημιουργεί pdf αρχείο με το πιστοποιητικό.

dikaiologitika.gr

Διαβάστηκε 1470 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.