Παρασκευή, 26η Απριλίου 2024  11:43 πμ
 
wm small
Τετάρτη, 11 Δεκεμβρίου 2019 10:01

Δεν αλλάζει το DNA του Πανεπιστημίου

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Το Πανεπιστήμιο Πατρών λειτουργεί πια ως Πανεπιστήμιο της Δυτικής Ελλάδας είχε πει στην πρόσφατη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Αγρινίου, ο αντιπρύτανης Νίκος Καραμάνος. Νωρίτερα βέβαια η Πρύτανις του Πανεπιστημίου Βενετσάνα Κυριαζοπούλου, είχε αναφερθεί στη σταθερή επιδίωξη του Πανεπιστημίου, για μεταφορά των τμημάτων Μηχανικών Περιβάλλοντος και Ιστορίας – Αρχαιολογίας από το Αγρίνιο στην Πάτρα.

Ακούγοντας όλα αυτά ένας από τους εκπροσώπους των φορέων που συμμετείχαν στη συνεδρίαση, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Παναγιώτης Τσιχριτζής, σχολίασε με νόημα πως το DNA του Πανεπιστημίου είναι να τα θέλει όλα στην Πάτρα.

Σήμερα λοιπόν η Κοσμητεία της Σχολής Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Πατρών αναμένεται να πάρει απόφαση – εισήγηση για μεταφορά του Τμήματος Μουσειολογίας από τον Πύργο στην Πάτρα.

Πρόκειται ουσιαστικά για τμήμα του πρώην ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας που με το νόμο Γαβρόγλου πανεπιστημιοποιήθηκε και είναι το μοναδικό που λειτουργεί στον Πύργο, αφού για το Τμήμα Επιστημών Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (ΤΕΦΑΑ) που επρόκειτο να λειτουργήσει το ακαδημαϊκό έτος 2020-2021 αποφασίστηκε η αναστολή της λειτουργίας του.

Αν προχωρήσει η μεταφορά του Τμήματος Μουσειολογίας στην Πάτρα, όπως λένε οι φορείς του Πύργου, τότε ο Πύργος θα εξαφανιστεί από το χάρτη του Πανεπιστημίου Πατρών.

Τελικά μάλλον ο Π. Τσιχριτζής είχε δίκιο…

Εφημερίδα “Συνείδηση” 

sinidisi.gr

Διαβάστηκε 825 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.