Παρασκευή, 26η Απριλίου 2024  10:47 πμ
 
wm small
Παρασκευή, 06 Δεκεμβρίου 2019 18:31

Κοινωνικό Μέρισμα: Στις 17 Δεκεμβρίου ανοίγει η εφαρμογή – Μετά τα Χριστούγεννα η πληρωμή

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Τι δήλωσε ο Υπουργός Οικονομικών

Ανακοινώσεις για την ημερομηνία του ανοίγματος της ειδικής πλατφόρμας για το κοινωνικό μέρισμα έκανε ο Υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.

«Η ΗΔΙΚΑ θ’ αρχίσει την ετοιμασία της απλής εφαρμογής για το κοινωνικό μέρισμα. Θ’ ανοίξει κατά πάσα πιθανότητα στις 17 του μήνα, με σκοπό να δέχεται αιτήσεις ως τις 26 Δεκεμβρίου και να πληρωθούν οι δικαιούχοι το μέρισμα πριν τις 31 του μήνα. Μέσω του ΑΦΜ, θα υπάρχει η ταυτοποίηση στο Taxisnet» δήλωσε χαρακτηριστικά για την καταβολή του κοινωνικού μερίσματος ο κ. Σταϊκούρας, μιλώντας σε πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1.

Είπε μεταξύ άλλων:

«Δεν ζω εκτός πραγματικότητας, αλλά έχουμε 175 εκατ. έξτρα, αυτά πρέπει να μοιράσουμε. Δεν υπάρχουν περισσότερα για να εντάξουμε κι άλλες κοινωνικές ομάδες στους δικαιούχους. Προεκλογικά είχαμε πει πως δεν θα υπάρξει καθόλου μέρισμα, επειδή τα είχε δώσει όλα η προηγούμενη κυβέρνηση. Η κοινωνία έχει προσδοκίες και καλώς έχει αλλά αυτά τα χρήματα έχουμε διαθέσιμα, και μάλιστα αρχικά δεν υπήρχαν. Το Σαββατοκύριακο ήταν 200.000 οι ωφελούμενοι του κοινωνικού μερίσματος, τώρα φτάσαμε στις 250.000 επειδή προσπαθούμε να εξαντλήσουμε κάθε περιθώριο που δημιουργείται κάθε μήνα στον προϋπολογισμό. Αν ήταν λιγότερα χρήματα σε περισσότερους δικαιούχους θα έλεγαν πολλοί πως δίνουμε ψίχουλα, αυτή η συζήτηση δεν έχει τέλος».

agriniovoice.gr

Διαβάστηκε 2559 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 08 Δεκεμβρίου 2019 20:09
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.