Παρασκευή, 26η Απριλίου 2024  8:55 μμ
 
wm small
Δευτέρα, 25 Νοεμβρίου 2019 17:24

Γεωπονικό Πανεπιστήμιο: 3ο Συνέδριο GIS

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Η Ερευνητική Μονάδα Γεωγραφικών Πληροφοριακών Συστημάτων (GIS) του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών και η Ελληνική Εταιρεία Γεωγραφικών Συστημάτων Πληροφοριών (Hellas GIS), μετά την επιτυχή διεξαγωγή του 1ου και 2ου Συνεδρίου, διοργανώνουν το 3ο Συνέδριο Γεωγραφικών Πληροφοριακών Συστημάτων και Χωρικής Ανάλυσης στη Γεωργία και στο Περιβάλλον που θα πραγματοποιηθεί στις 11-12-13 Δεκεμβρίου 2019 στο Συνεδριακό Αμφιθέατρο του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Το 3ο Συνέδριο θα καλύψει θέματα που σχετίζονται με ψηφιακές χωρικές τεχνολογίες σε συνδυασμό με τη χωρική ανάλυση και τη δημιουργία χωροχρονικών παρατηρητηρίων σε διάφορα είδη καλλιεργειών (αμπέλι, ελιά,  μεγάλες καλλιέργειες, αρωματικά και φαρμακευτικά, κ.ά.) προσπαθώντας να εξάγει χρήσιμα επιστημονικά αλλά και πρακτικά συμπεράσματα για μία ολιστική ψηφιακή διαχείριση αγροκτημάτων και την αντιμετώπιση θεμάτων διαχείρισης φυσικών πόρων και περιβαλλοντικών φαινομένων. Ακολουθεί και προσπαθεί να  συμβάλλει στην γενικότερη φιλοσοφία εξωστρέφειας και προσπάθειας του ΓΠΑ να στηρίξει τον γεωργικό τομέα μέσω νέων εκπαιδευτικών και ερευνητικών αντικειμένων σχετικών με τις σύγχρονες ψηφιακές χωρικές τεχνολογίες, οι οποίες ενισχύονται και με το ιδρυθέν νέο «Τμήμα Πληροφορικής στη Γεωργία και το Περιβάλλον» που θα δεχθεί φοιτητές από τον Σεπτέμβριο 2020.

Οι στόχοι του συνεδρίου θα επιτευχθούν μέσω συνεδριών με επιστημονικές ανακοινώσεις, εκπαιδευτικών εργαστηρίων (workshops) και μιας ειδικής συνεδρίας την πρώτη ημέρα των εργασιών του Συνεδρίου κατά την οποία θα πραγματοποιηθεί στρογγυλό τραπέζι με θέμα «Ψηφιακή Γεωργία (χωρικά καθορισμένη): Εκπαίδευση και Ανάγκες της Αγοράς Εργασίας». Επί πλέον την ίδια ημέρα έχει προγραμματισθεί  και η 1η Συνάντηση Αποφοίτων Μεταπτυχιακών Σπουδών του ΓΠΑ με αντικείμενο την Γεωπληροφορική.

Διαβάστηκε 984 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Στην ίδια κατηγορία