Παρασκευή, 26η Απριλίου 2024  10:08 πμ
 
wm small
Κυριακή, 03 Νοεμβρίου 2019 14:18

Δημόσιος θηλασμός στο Αγρίνιο (φωτό)

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Στο πλαίσιο του εορτασμού της Εβδομάδας Μητρικού Θηλασμού η Ομάδα Υποστήριξης Μητρικού Θηλασμού και Μητρότητας Αιτωλοακαρνανίας διοργάνωσε γιορτή στην πλατεία Παναγοπούλου (Συντριβάνι). 

Σκοπός της εκδήλωσης – γιορτής ήταν η απενοχοποίηση του δημόσιου θηλασμού και η εξοικείωση της κοινωνίας με την εικόνα της θηλάζουσας μητέρας.

Η επιθυμία των μητέρων για επιστροφή στο θηλασμό, παράλληλα με το πλήθος των δυσκολιών από εξωγενείς συνήθως παράγοντες που καλούνται να αντιμετωπίσουν, γέννησε την ανάγκη δημιουργίας της εθελοντικής ομάδας. Στις ομάδες αυτές, που υπάρχουν ανά την Ελλάδα οι γυναίκες – μητέρες συμφωνήσαν με ένα προφορικό ηθικό «συμβόλαιο» να στηρίζουν η μία την άλλη. Μητέρες βοηθούν άλλες μητέρες να μάθουν την μητρική τέχνη του θηλασμού, να μοιράζονται τις γνώσεις, τις εμπειρίες και τις αγωνίες τους, αλληλοϋποστηρίζονται, παίρνουν δύναμη και κουράγιο.

Η Βίβιαν Θωμάτου μια εκ των εκπροσώπων της ομάδας στο Αγρίνιο ανέφερε: «Η εθελοντική ομάδα μητρικού θηλασμού και μητρότητας γιορτάζει όπως κάθε χρόνο την πρώτη εβδομάδα του Νοέμβρη την εβδομάδα μητρικού θηλασμού. Όπως σε κάθε πόλης της Ελλάδας έτσι και στο Αγρίνιο κάνουμε μια εκδήλωση για το λόγο αυτό. Φέτος μάλιστα γιορτάζουμε τα 10 χρόνια από τότε που ξεκίνησε ο θεσμός αυτός και είμαστε πολύ υπερήφανες για ότι έχουμε καταφέρει καθώς κάθε χρόνο βλέπουμε όλο και περισσότερες μαμάδες θέλουν να ενημερωθούν και να συμμετάσχουν στην εκδήλωση».

Η Βίβιαν Θωμάτου

sinidisi.gr

Διαβάστηκε 1081 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.