Σάββατο, 27η Απριλίου 2024  12:07 πμ
 
wm small
Τετάρτη, 30 Οκτωβρίου 2019 20:41

Το σπίτι όπου μεγάλωσε ο Χατζόπουλος στο Αγρίνιο

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Του Λίνου Υφαντή,

Η παραπάνω φωτό στο βιβλίου του Θ.Θωμόπουλου |»Η Ιστορία του Αγρινίου» διασώζει ένα ιστορικής σημασίας σπίτι. Πρόκειται για το αρχοντικό της οικογένειας Χατζόπουλου. Εκεί έζησε τα πρώτα παιδικά του χρόνια ο μεγάλος λογοτέχνης. Βρίσκονταν -που αλλού- στη σημερινή πλατεία Χατζοπούλου. Το έτος που μας έρχεται συμπληρώνονται 100 χρόνια από το θάνατό του.  Φυσικά το εικονιζόμενο διώροφο αρχοντικό με την πόρτα- αψίδα του δεξιά δεν σώθηκε, ούτε βέβαια αξιοποιήθηκε όπως άλλωστε έγινε και με πολλά άλλα απομεινάρια του παλιού Αγρινίου. Πέρασε στη λήθη όπως περνά βιαστική η γυναίκα που μόλις διακρίνεται αριστερά από την μεγάλη του πόρτα.

Όσο για τη συγκεκριμένη φωτογραφία, αυτή χρονολογείται από τη δεκαετία του ’50 έτος έκδοσης του βιβλίου για την ιστορία του Αγρινίου του Θωμόπουλου.

agrinionews.gr

Διαβάστηκε 3536 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.