Τρίτη, 19η Μαρτίου 2024  9:09 πμ
 
wm small
Δευτέρα, 30 Σεπτεμβρίου 2019 10:41

Η Metropolitan Opera της Νέας Υόρκης για 3η χρονιά στο ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Αγρινίου (Πρόγραμμα παραστάσεων)

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Η Metropolitan Opera της Νέας Υόρκης για 3η χρονιά στο ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Αγρινίου

Το  ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Αγρινίου ξεκινάει  και φέτος τη Χειμερινή σαιζόν 2019-2020 με τη φιλοξενία και την παρουσίαση του βραβευμένου προγράμματος «The Met: Livein HD» της Metropolitan Opera της Νέας Υόρκης.

Σε συνεργασία με τον Όμιλο ΑΝΤΕΝΝΑ, μέσα από την αίθουσα του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ., παρουσιάζονται τα μεγαλύτερα έργα της παγκόσμιας όπερας σε ζωντανή μετάδοση.

The MET: Live in HD: Η βραβευμένη σειρά ζωντανών μεταδόσεων υψηλής ευκρίνειας της Μetropolitan Opera της Νέας Υόρκης, θα ξεκινήσει για 14η σεζόν στις 12 Οκτωβρίου 2019, με την παραγωγή της «Τουραντό» του Giacomo Puccini. Πρωταγωνιστεί η συγκλονιστική Christine Goerke στον ομώνυμο ρόλο της παγερής Κινέζας πριγκίπισσας. Στην πρεμιέρα της Met, την ορχήστρα θα διευθύνει ο νέος Μουσικός διευθυντής της Met, Yannick Nézet-Séguin.

H περίοδος 2019–2020 του προγράμματος Live in HD περιλαμβάνει δέκα μεταδόσεις, από τις οποίες πέντε αποτελούν νέες παραγωγές. Οι νέες παραγωγές είναι:

  • Η νέα παραγωγή του εκκεντρικού Philip Glass, ο οποίος επιστρέφει στην Met με τον Ακενάτον. Πρωταγωνιστεί ο Anthony Roth Costanzo στον ρόλο του Φαραώ, ενώ την ορχήστρα διευθύνει η Karen Kamensek.
  • Η κορυφαία όπερα του Berg, Βόιτσεκ, με τον Peter Mattei στον ομώνυμο ρόλο, κάνει πρεμιέρα στην Met σε νέα σκηνοθεσία του φημισμένου καλλιτέχνη William Kentridge, με μουσική διεύθυνση του Yannick Nézet-Séguin.
  • Η καινούργια παραγωγή της κλασικής αμερικάνικης όπερας του Gershwin, Πόργκι και Μπες, η οποία είχε παρουσιαστεί στην Met το 1990. Πρωταγωνιστεί ο Eric Owens και η Angel Blue, σε σκηνοθεσία του James Robinson και μουσική διεύθυνση του David Robertson.
  • Η πρώτη παρουσίαση στη Μet της όπερας Aγριππίνα του Handel, με πρωταγωνίστρια την Joyce Di Donato, σε αντισυμβατική σκηνοθεσία του Sir David McVicar, η οποία υπόσχεται συγκινήσει παραδοσιακά και μη κοινά της όπερας.
  • Η νέα εκδοχή της όπερας «Ο Ιπτάμενος Ολλανδός» του Wagner, με τον Sir Bryn Terfel στον πρωταγωνιστικό ρόλο.

Εκτός από την Τουραντό και τις πέντε νέες παραγωγές της σεζόν 2019-2020, το κοινό της Met θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει συγκλονιστικές αναβιώσεις παραστάσεων που έχουν κερδίσει διαχρονικά την αγάπη των φίλων του λυρικού θεάτρου. Πρόκειται για το δροσερό γαλλικό αριστούργημα του Massenet, Mανόν, την επιστροφή της εμπνευσμένης Μαντάμα Μπατερφλάϊ σε σκηνοθεσία του Anthony Minghella, με συμμετοχή του κορυφαίου PlácidoDomingo, την Τόσκα του Puccini με πρωταγωνίστρια την αγαπημένη Anna Netrebko στον ομώνυμο ρόλο, και της Μαρία Στουάρντα, της δεύτερης όπερας στην τριλογία των Tudor του Donizetti με τις Diana Damrau και Jamie Barton στους ρόλους των αντίπαλων βασιλισσών.

Οι 10 παραστάσεις της σεζόν 2019-2020, θα μεταδοθούν σε περισσότερες από 70 χώρες σε έξι ηπείρους σε όλο τον κόσμο.

Η σεζόν με μια ματιά—TheMet: Livein HD 2019–2020


Η νέα σεζόν ξεκινάει το Σάββατο 12 Οκτωβρίου 2019 στις 19:55, με την «Τουραντό»

Οι επόμενες μεταδόσεις έχουν ως εξής:

Μανόν (26 Οκτωβρίου 2019 στις 19:55)

ΜαντάμαΜπατερφλάι (9 Νοεμβρίου 2019 στις 19:55)

Ακενάτον (23 Νοεμβρίου 2019 στις 19:55)

Βόιτσεκ (11 Ιανουαρίου 2020 στις 19:55)

Πόργκι και Μπες (1 Φεβρουαρίου 2020 στις 19:55)

Αγριππίνα (29 Φεβρουαρίου 2020 στις 19:55)

ΟΙπτάμενοςΟλλανδός (14 Μαρτίου 2020 στις 18:55)

Τόσκα (11 Απριλίου 2020 στις 19:55)

ΜαρίαΣτιουάρντα (9 Μαΐου 2020 στις 19:55)

 

ΑναλυτικόΠρόγραμμα The Met: Live in HD 2019–2020

Tουραντό - Giacomo Puccini   (Αναβίωση)

12 Οκτωβρίου 2019 στις 19:55
Διεύθυνσηορχήστρας: Yannick Nézet-Séguin
Σκηνοθεσία:Franco Zeffirelli

Σκηνικά:Franco Zeffirelli
Κοστούμια: Anna Anni και Dada Saligeri
Φωτισμοί: Gil Wechsler

Χορογραφίες: Chiang Ching

Διανομή: Christine Goerke (Τουραντό), Eleonora Buratto (Λιού), Roberto Aronica (Καλάφ), Jame Morris (Τιμούρ)

Διάρκεια: 3 ώρες

Ο Μουσικός Διευθυντής της Met Yannick Nézet-Séguin διευθύνει την επική παραγωγή του Franco Zeffirelli του 1987. Πρωταγωνιστεί η Christine Goerke στον ομώνυμο ρόλο της παγερής Κινέζας πριγκίπισσας Τουραντό, που έχει απορρίψει όλους τους άνδρες. Ο Roberto Aronica ερμηνεύει τον Καλάφ, τον ερωτευμένο νέο που διακινδυνεύει την ζωή του για να κερδίσει το χέρι της πριγκίπισσας και τραγουδά την περίφημη άρια “Nessundorma.” Η Eleonora Buratto είναι η μικρή σκλάβα Λιού και ο James Morris ο χαμένος πατέρας του Καλάφ, ο Τιμούρ.


Mανόν – Jules Massenet   (Αναβίωση)

26 Οκτωβρίου 2019 στις 19:55
Διεύθυνση ορχήστρας: Maurizio Benini

Σκηνοθεσία: Laurent Pelly
Σκηνικά: Chantal Thomas
Κοστούμια: Laurent Pelly
Φωτισμοί: Joël Adam
Χορογραφίες: Lionel Hoche
Διανομή: Lisette Oropesa (Mανόν), Michael Fabiano (ιππότης ντε Γκριέ), Carlo Bosi (Γκιγιό ντε Μορφοντέν), Artur Ruciński (Λεσκώ), Brett Polegato (ντε Μπρετινύ), Kwangchul Youn (κόμης ντε Γκριέ)

Διάρκεια: 3 ώρες & 52 λεπτά

Η ιστορία της Μανόν, που ξεκινά από μια αθώα χωριατοπούλα και γίνεται μια πολυπόθητη εταίρα και στο τέλος καταλήγει πάμφτωχη στη φυλακή, αποτελεί μια από τις πιο τραγικές ιστορίες της λογοτεχνίας και της μουσικής. Η Lisette Oropesa ερμηνεύει την ακαταμάχητη Μανόν, μια τραγική καλλονή που υποκύπτει στις ηδονές της ζωής,  σε ένα ρόλο που αναδεικνύεται από την αποκαλυπτική σκηνοθεσία του Laurent Pelly. Ο MichaelFabiano είναι ο ερωτοχτυπημένος Ιππότης ντε Γκριέ, που ο αβάσταχτος έρωτάς του για τη Μανόν τον οδηγεί στην καταστροφή. Ο Maurizio Benini διευθύνει την ρομαντική αυτή όπερα του Massenet.

Mαντάμα  Μπατερφλάϊ – Giacomo Puccini    (Αναβίωση)

9 Νοεμβρίου 2019 στις 19:55
Διεύθυνση ορχήστρας: Pier Giorgio Morandi

Σκηνοθεσία: Anthony Minghella
Σκηνικά: Michael Levine
Κοστούμια: Han Feng
Φωτισμοί: Peter Mumford
Χορογραφίες: Carolyn Choa
Διανομή: HuiHe (Τσίο-Τσίο-Σαν), Elizabeth DeShong (Σουζούκι), Andrea Carè (Πίνκερτον), Plácido Domingo (Σάρπλες)

Διάρκεια: 3 ώρες & 12 λεπτά

Η HuiHe πρωταγωνιστεί στον ρόλο της Τσίο-Τσίο-Σαν, της πιστής γκέισας που αφιερώνει τη ζωή της στον αμερικάνο αξιωματικό του ναυτικού, τον Πίνκερτον, που ερμηνεύει ο AndreaCarè. Η Elizabeth DeShong είναι η φίλη της, Σουζούκι ενώ ο θρυλικός Plácido Domingo προσθέτει έναν ακόμη ρόλο στο θαυμαστό ρεπερτόριό του, ερμηνεύοντας τον Σάρπλες για πρώτη φορά στην καριέρα του. Ο Pier Giorgio Morandi διευθύνει και η γλυκιά, ατμοσφαιρική σκηνοθεσία, ανήκει στον Anthony Minghella.

AκενάτονPhilip Glass    (Πρεμιέρα στη Met / Πρώτη μετάδοση σε HD)


23 Νοεμβρίου 2019 στις 19:55
Διεύθυνση ορχήστρας: Karen Kamensek

Σκηνοθεσία: Phelim McDermott
Σκηνικά: Tom Pye
Κοστούμια: Kevin Pollard
Φωτισμοί: Bruno Poet
Χορογραφίες: Sean Gandini
Διανομή: Dísella Lárusdóttir (βασίλισσα Τάϊ), JNai Bridges (Νεφερτίτη), Anthony Roth Costanzo (Aκενάτον), Aaron Blake (αρχιερέας του Άμμωνα), Will Liverman (Χόρενχαμπ), Richard Bernstein (Άϊε), Zachary James (Αμενχοτέπ)

Διάρκεια: 3 ώρες & 31 λεπτά


Παραδοσιακά η Met μας επιφυλάσσει μια νέα, μεγάλη παραγωγή κάθε Νοέμβριο. Ο βραβευμένος Phelim McDermott, γνωστός μεταξύ άλλων από παραγωγές όπως η τεράστια επιτυχία Σατιαγκράχα του Philip Glass, επιστρέφει στη Met με την νέα παραγωγή «Ακενάτον». Ο Anthony Roth Costanzo ερμηνεύει τον ομώνυμο ρόλο του Φαραώ που προσπαθεί να εμπνεύσει τον λαό του να ασπαστεί μια νέα θρησκεία και να εγκαταλείψει την πολυθεϊκή πίστη.  Στο ντεμπούτο της στη Met, η J’Nai Bridges ερμηνεύει τη Νεφερτίτη, τη γυναίκα του Ακενάτον και η Dísella Lárusdóttir τη βασίλισσα Τάϊ, τη μητέρα του Φαραώ.

Μια ιδιαίτερη νότα στην παράσταση δίνει η συμμετοχή της ομάδας Gandini Juggling Company με χορογραφίες, ταχυδακτυλουργικά κόλπα και ακροβατικά απολύτως εναρμονισμένα με την μουσική παρτιτούρα. Διευθύνει η πρωτοεμφανιζόμενη στη Met, Karen Kamensek.

Η παραγωγή του Ακενάτον σχεδιάστηκε αρχικά από την LAOpera, την Improbable και την English National Opera, εκεί όπου κέρδισε το βραβείο OlivierAward για την καλύτερη NewOperaProduction, όταν πρωτοπαρουσιάστηκε το 2017.

Βόιτσεκ – Alban Berg   (Πρεμιέρα στη Met / Πρώτη μετάδοση σε HD)


11 Ιανουαρίου 2020 στις 19:55
Διεύθυνση ορχήστρας: Yannick Nézet-Séguin

Σκηνοθεσία: William Kentridge

Βοηθός σκηνοθέτη: Luc DeWit
Σχεδιασμός παραγωγής: Catherine Meyburgh
Σκηνικά: Sabine Theunissen
Κοστούμια: Greta Goiris
Φωτισμοί: Urs Schönebaum
Διανομή: Elzavanden Heever (Μαρί), Tamara Mumford (Mάργκρετ), Christopher Ventris (Τυμπανιστής), Gerhard Siegel (Λοχαγός), Andrew Staples (Αντρές), Peter Mattei (Βόιτσεκ), ChristianVanHorn (Γιατρός)

Διάρκεια: 1 ώρα & 32 λεπτά


Ο William Kentridge σκηνοθετεί το εξπρεσιονιστικό αριστούργημα του Alban Berg, «Βόιτσεκ», ένα από τα πλέον σημαντικά έργα του 20ου αιώνα που χαρακτηρίζεται από την έξοχη παρτιτούρα του και την έντονη συναισθηματική φόρτιση που δημιουργεί. Ο Alban Berg συνέθεσε το έργο κατά τη διάρκεια και στον απόηχο του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου, παρουσιάζοντας μια σκοτεινή περιπλάνηση ενός στρατιώτη νικημένου από την κακία της κοινωνίας που ο Kentridge τοποθετεί σε ένα σκηνικό γεμάτο συντρίμμια, ετοιμόρροπες σκάλες, διαλυμένες γέφυρες και κατεστραμμένα έπιπλα.

Τα κινούμενα σκίτσα που ζωγράφισε με κάρβουνο, μαζί με άλλα σκίτσα, χάρτες και κινηματογραφικές σκηνές, προβάλλονται και δημιουργούν έναν εφιαλτικό κόσμο γεμάτο από πεδία μάχης, κατεστραμμένα αεροπλάνα, προβολείς και εξωπραγματικές μάσκες αερίων. Ο YannickNézet-Séguin διευθύνει.

Ο Peter Mattei ερμηνεύει για πρώτη φορά τον ρόλο του Βόιτσεκ, με την Elzavanden Heever στο ρόλο της Μαρί, μητέρας του παιδιού του. Τους εφιάλτες του Βόιτσεκ ερμηνεύουν ο Christopher Ventris στον ρόλο του τυμπανιστή, ο Gerhard Siegel στο ρόλο του λοχαγού και ο Van Horn στο ρόλο του γιατρού. Ο AndrewStaples πρωτοεμφανίζεται στη Met ως Αντρές. Ο Kentridge, που παλαιότερα είχε σκηνοθετήσει στη Met τη «Λούλου» του Berg και τη «Μύτη» του Shostakovich, παρουσίασε τη νέα αυτή παραγωγή στο Φεστιβάλ του Σάλτσμπουργκ το 2017, όπου έλαβε αποθεωτικές κριτικές.

Η παραγωγή του Kentridge είναι συμπαραγωγή της Met, της Canadian Opera Company, της Opera Australia και του Salzburg Festival.

Πόργκι και Μπες George Gershwin    (Πρεμιέρα στη Met / Πρώτη μετάδοση σε HD)
Από τους GeorgeGershwin, DuBose, DorothyHeyward και IraGershwin.

1 Φεβρουαρίου 2020 στις 19:55
Διεύθυνση ορχήστρας: David Robertson

Σκηνοθεσία: James Robinson
Σκηνικά: Michael Yeargan
Κοστούμια: Catherine Zuber
Φωτισμοί: Donald Holder
Σχεδιασμός παραγωγής: Luke Halls
Διανομή: David Robertson, Angel Blue (Μπες), Golda Schultz (Κλάρα), Latonia Moore (Σερένα), Denyce Graves (Μαρία), Frederick Ballentine (SportinLife), Eric Owens (Πόργκι), Alfred Walker (Κράουν), Donovan Singletary (Τζέϊκ)

Διάρκεια: 3 ώρες & 15 λεπτά

Η αθάνατη όπερα Πόργκι και Μπες του Gershwin επιστρέφει για πρώτη φορά μετά το 1990, σε νέα παραγωγή, με τη σκηνοθεσία του JamesRobinson, που κάνει το ντεμπούτο του στη Met. Η «λαϊκή όπερα της Αμερικής», έτσι όπως την είχαν βαφτίσει οι δημιουργοί της, διηγείται την ιστορία του ανάπηρου ζητιάνου Πόργκι, που ερμηνεύει ο Eric Owens και της αγαπημένης του και ναρκομανούς Μπες, που ερμηνεύει η Angel Blue. Ο David Robertson διευθύνει ένα λαμπερό σύνολο ερμηνευτών, που περιλαμβάνει τον Donovan Singletary στον ρόλο του ψαρά Τζέϊκ, την Golda Schultz στον ρόλο της γυναίκας του Κλάρα, την Latonia Moore ως πενθούσα χήρα Σερένα, τον Frederick Ballentine ως τον έμπορο ναρκωτικών Sportin’ Life, τον Alfred Walker στον ρόλο του χοντροκομμένου λιμενεργάτη Κράουν και τη Denyce Graves στον ρόλο της Μαρίας, μητέρας του λόχου της πόλης και ιδιοκτήτριας του τοπικού μαγειρείου. Γεμάτη με πασίγνωστες μελωδίες όπως τα αγαπημένα “Summertime,” “It Ain’tNecessarily So,” “Bess, YouIs My Woman Now,” “I Got Plentyo’ Nuttin,” και το  “My Man’s Gone Now,” η νέα συμπαραγωγή με την English National Opera και την Dutch National Opera, γνώρισε θριαμβευτική υποδοχή στην πρεμιέρα της φέτος στο Λονδίνο.


Αγριππίνα – George Frideric Handel  (Πρεμιέρα στη MET / Πρώτη μετάδοση σε HD)

29 Φεβρουαρίου 2020 στις 19:55
Διεύθυνση ορχήστρας:Harry Bicket

Σκηνοθεσία: Sir David McVicar
Σκηνικά-Κοστούμια: John Macfarlane
Φωτισμοί: Paule Constable
Χορογραφίες:Andrew George
Διανομή: Brenda Rae (Ποππέα), Joyce Di Donato (Αγριππίνα), Kate Lindsey (Νέρων), Iestyn Davies (Όθων), Duncan Rock (Παλλάντε), Matthew Rose (Κλαύδιος)

Διάρκεια: 3 ώρες & 45 λεπτά


Πρεμιέρα για την «Αγριππίνα» στη σκηνή της Met, της σάτιρας του Handel για τα πολιτικά και σεξουαλικά σκάνδαλα που κυριαρχούν στην εξουσία. Ο Sir David McVicar παρουσιάζει μια ξεχωριστή παραγωγή που αρχικά σχεδιάστηκε για το φεστιβάλ Monnaie στις Βρυξέλλες το 2000, με έναν κόσμο γεμάτο δολοπλοκίες όπου η Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία δεν διαλύθηκε ποτέ, μα συνεχίζει μέχρι τις μέρες μας. Όπως έκανε ο Handel όταν αρχικά σχεδίασε την όπερα, η παράσταση παρουσιάζει την σύγχρονη κοινωνία μέσα από ένα παραμορφωτικό καθρέφτη, σε ένα κόσμο γεμάτο από ίντριγκες, διαφθορά και πολιτικές διαμάχες. Η Joyce Di Donato ερμηνεύει την Αγριππίνα, την διψασμένη για δύναμη αυτοκράτειρα. Η εκθαμβωτική Brenda Rae είναι η ραδιούργα και πλανεύτρα Ποππέα και η Kate Lindsey ερμηνεύει τον ασταθή νεαρό Νέρωνα. Ο Iestyn Davies ερμηνεύει τον φιλόδοξο αξιωματικό Όθωνα και ο Matthew Rose τον αυτοκράτορα Κλαύδιο, που για τον θρόνο του η Αγριππίνα, προορίζει τον γιό της, Νέρωνα. Διευθύνει ο Harry Bicket, γνωστός για τις ενορχηστρώσεις μπαρόκ ρεπερτορίου.

Ο Ιπτάμενος Ολλανδός Richard Wagner  (Πρεμιέρα στη Met / Πρώτη μετάδοση σε HD)

14 Μαρτίου 2020 στις 18:55
Διεύθυνση ορχήστρας: Valery Gergiev

Σκηνοθεσία: François Girard
Σκηνικά: John Macfarlane
Κοστούμια: Moritz Junge
Φωτισμοί: David Finn
Σχεδιασμός προβολών: Peter Flaherty
Χορογραφίες: Carolyn Choa
Δραματουργία: Serge Lamothe
Διανομή ρόλων: Anja Kampe (Σέντα), Mihoko Fujimura (Μαίρη), Sergey Skorokhodov (Έρικ), David Portillo (τιμονιέρης), Sir Bryn Terfel (Ολλανδός), Franz-Josef Selig (καπετάν-Ντάλαντ)

Διάρκεια: 2 ώρες & 19 λεπτά

Ο François Girard, μετά τη μυστηριακή και αιματοβαμμένη εκδοχή του Πάρσιφαλ, που υπήρξε μια από τις πιο έντονα ανθρωποκεντρικές παραστάσεις της Met τα τελευταία χρόνια, επιστρέφει με ένα ακόμη αριστούργημα του Βάγκνερ, τον «Ιπτάμενο Ολλανδό», σε διεύθυνση του Valery Gergiev. Για πρώτη φορά στη Met, ο Sir Bryn Terfel αποδίδει τον ρόλο του μυστηριώδους Ολλανδού που είναι καταδικασμένος να τριγυρνά αιώνια στα πέλαγα. Η Anja Kampe, είναι η πιστή Σέντα, που η αγάπη της μπορεί να λύσει το ξόρκι. Το πάθος της Σέντα για το πορτραίτο του θρυλικού καπετάνιου μετατρέπει τη σκηνή της Met σε μια τεράστια ελαιογραφία. Ο Franz-JosefSelig ερμηνεύει τον πατέρα της Σέντα, τον Ντάλαντ. Ο Sergey Skorokhodov έχει τον ρόλο του κυνηγού Έρικ, ο David Portillo τραγουδάει τον τιμονιέρη και η Mihoko Fujimura τη νταντά της Σέντα, τη Μαίρη.

Ο «Ιπτάμενος Ολλανδός» είναι συμπαραγωγή της Met με την LOpérade Québec και την Dutch National Opera του Άμστερνταμ.

Tόσκα – Giacomo Puccini  (Αναβίωση)

11 Απριλίου 2020 στις 19:55
Διεύθυνση ορχήστρας: Bertrandde Billy

Σκηνοθεσία: Sir David McVicar
Σκηνικά: John Macfarlane
Κοστούμια: John Macfarlane
Φωτισμοί: David Finn
Χορογραφίες: Leah Hausman
Διανομή ρόλων: Anna Netrebko (Τόσκα), Brian Jagde (Καβαραντόσσι), Michael Volle (Σκάρπια), Patrick Carfizzi (νεωκόρος)

Διάρκεια: 2 ώρες & 57 λεπτά

Η τολμηρή σκηνοθετική προσέγγιση του Sir David McVicar στο λυρικό θρίλερ του Puccini, επιστρέφει στη Met μετά την επιτυχία του 2017. Αυτή τη φορά, η λαμπερή σοπράνο Anna Netrebko είναι η παθιασμένη ντίβα, με παρτενέρ τον Brian Jagde στον ρόλο του εραστή της, του ιδεαλιστή ζωγράφου Μάριο Καβαραντόσσι.  Ο Michael Volle είναι ο Σκάρπια, ο μοχθηρός βαρόνος, αρχηγός της αστυνομίας. Ο Bertrandde Billy διευθύνει τη συναισθηματικά φορτισμένη παρτιτούρα, που περιλαμβάνει μερικές από τις πιο γνωστές άριες του Puccini.

Μαρία Στουάρντα – Gaetano Donizetti  (Αναβίωση)

9 Μαΐου 2020 στις 19:55
Διεύθυνση ορχήστρας:Maurizio Benini

Σκηνοθεσία: Sir David McVicar
Σκηνικά:John Macfarlane
Κοστούμια Designer: John Macfarlane
Φωτισμοί: Jennifer Tipton
Χορογραφίες:Leah Hausman
Διανομή ρόλων: Diana Damrau (Μαρία Στουάρντα), Jamie Barton (Ελιζαμπέθ Α’), Stephen Costello (Λέστερ), Andrzej Filończyk (Σεσίλ), Michele Pertusi (Τάλμποτ)

Διάρκεια: 2 ώρες & 46 λεπτά

Το δράμα του Donizetti βάζει στο επίκεντρο την πολιτική και προσωπική διαμάχη ανάμεσα σε δυο βασίλισσες και επιστρέφει θριαμβευτικά στη Met, με τη Diana Damrau στο ρόλο της Μαίρης, της καταδικασμένης βασίλισσα των Σκώτων και τη Jamie Barton στο ρόλο της αντιπάλου της, βασίλισσας Ελίζαμπεθ Α’. Ο StephenCostello ερμηνεύει το ρόλο του εραστή της Μαίρης, του Λέστερ. Ο Andrzej Filończyk είναι ο καγκελάριος Σεσίλ και ο Michele Pertusi, ο Έρλ Τάλμποτ. Ο Maurizio Benini διευθύνει και η συναρπαστική σκηνοθεσία ανήκει στον Sir David McVicar.

Σχετικά με την Met και το πρόγραμμα The Met: Live inHD

Το βραβευμένο πρόγραμμα της Met, The Met: Live in HD μεταδίδεται σε περισσότερους από 2.200 πολιτιστικούς χώρους, σε 70 χώρες σε όλο τον κόσμο, κάτι που κάνει τη Met ηγέτιδα δύναμη ανάμεσα στους προμηθευτές εναλλακτικού κινηματογραφικού περιεχομένου και τον μόνο πολιτιστικό οργανισμό με τόσο μεγάλη, συνεχόμενη καλλιτεχνική δραστηριότητα παγκόσμιας εμβέλειας. Το 2006, όταν ξεκίνησαν οι προβολές, η Met ήταν ο πρώτος καλλιτεχνικός οργανισμός που πειραματίστηκε με την παραγωγή εναλλακτικού περιεχομένου.  Από τότε, το πρόγραμμα κάθε χρόνο εμπλουτίζεται με νέες παραγωγές και μέχρι σήμερα διεθνώς έχουν διατεθεί περισσότερα από 26 εκατομμύρια εισιτήρια στις παραστάσεις του.

Η σειρά μεταδόσεων Τhe Met: Live in HD έδωσε στο διεθνές κοινό πρόσβαση στις παραστάσεις της Met σε ζωντανή ή μαγνητοσκοπημένη μετάδοση. Με μέση τιμή εισιτηρίου στις αίθουσες στα $23, οι μεταδόσεις δίνουν την ευκαιρία στους απανταχού φίλους της όπερας να παρακολουθήσουν παραστάσεις υψηλότατου επιπέδου με πρωταγωνιστές τους πιο γνωστούς λυρικούς καλλιτέχνες. Παράλληλα, οι πρωταγωνιστές σε ρόλο παρουσιαστή μας ξεναγούν και δίνουν πληροφορίες για τη διανομή των ρόλων, τη σύνοψη κάθε όπερας, κάνουν ζωντανές συνεντεύξεις με τους ερμηνευτές, τους συντελεστές παραγωγής και παρουσιάζουν δημοφιλείς λεπτομέρειες από τα παρασκήνια.

Οι μεταδόσεις του προγράμματος TheMet: LiveinHD στην Ελλάδα πραγματοποιούνται με την υποστήριξη της MYTILINEOS και της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος.

Τιμές εισιτηρίων :

Γενική Είσοδος: 15 €

Φοιτητικό/Άνεργοι/Παιδιά κάτω των 15 ετών: 10

Κρατήσεις εισιτηρίων:

Τις εργάσιμες ημέρες στο τηλέφωνο: 26410- 21158 από τις 9.00 π.μ – 13.00 μ.μ.

Η πώληση εισιτηρίων θα γίνεται στο Ταμείο του θεάτρου την ημέρα της μετάδοσης μία ώρα πριν την παράσταση.)

Τηλ.Ταμείου:

26410 -56135

Αξίζει να σημειωθεί ότι η αίθουσα του ΔΗΠΕΘΕ Αγρινίου βρίσκεται ανάμεσα στους χώρους Πολιτισμού που φιλοξενούν τις παραστάσεις της Μet.

 

Διαβάστηκε 12896 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.