Παρασκευή, 26η Απριλίου 2024  2:29 πμ
 
wm small
Σάββατο, 28 Σεπτεμβρίου 2019 21:21

«Ο έρωτας στη σκιά των καπνών»

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Του Παναγιώτη Χατζηγεωργίου

Ολοκληρώθηκαν οι παραστάσεις του έργου «Ο έρωτας στη σκιά των καπνών», που έδωσε η Θεατρική Ερασιτεχνική Ομάδα της ΓΕΑ στο ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Αγρινίου, στα πλαίσια του 3ου Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου, που διοργάνωσε, όπως κάθε χρόνο τέτοια εποχή, το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Αγρινίου.

Το έργο της Χρυσούλας Γεωργούση παρουσιάζει την ιστορία μιας οικογένειας που ζει σε ένα χωριό της Μακρυνείας την δεκαετία του ΄60. Ζει αντιμέτωπη με την φτώχεια, το μόχθο, τις δυσκολίες του καπνοκαλλιεργητή, που πάντα ήταν έρμαιο των καπνεμπόρων και τις κοινωνικές συμβάσεις, που οδηγούν σε ανεκπλήρωτους έρωτες και γάμους συμφέροντος. Παρουσιάζονται τα σχετικά με το γάμο ήθη της εποχής και παράλληλα ζωντανεύουν μνήμες από τον μεγάλο σεισμό στη Μακρυνεία το 1965 και το ναυάγιο του πλοίου «ΗΡΑΚΛΕΙΟΝ».

Οι παραστάσεις που σκόρπισαν συγκίνηση και χαρά ταυτόχρονα,δόθηκαν σε ένα ενθουσιώδες θερμό κοινό, που γέμισε την θεατρική αίθουσα και τις δύο ημέρες, ήταν σκηνοθετημένη από τη ΓιούληΜαρούση, που είχε και την μουσική επιμέλεια. Τα σκηνικά και τα κοστούμια φρόντισε η Θεατρική Ομάδα, τις κομμώσεις ο Θανάσης Χρυσικός και το μακιγιάζ η Μαρία Ταρκαζίκη. Οι θεατές έφυγαν με μια γλυκόπικρη γεύση, αφού οι περισσότεροι και μεγαλύτεροι ηλικιακά έχουν βιώσει αυτές τις καταστάσεις στο παρελθόν και συγκινήθηκαν από τις θύμησες που τους ξύπνησε.

agrinionews.gr

Διαβάστηκε 963 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.