Τρίτη, 19η Μαρτίου 2024  8:22 πμ
 
wm small
Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου 2019 10:26

Ι.Ν. Αγίου Δημητρίου Αγρινίου: Τέλεση εσπερινού (Κυρ 22/9/2019 18:30) και παράκλησης (Δευ 23/9/2019 17:30) στην μνήμη του Νεομάρτυρος Ιωάννου του Βραχωρίτου του εξ Αγαρηνών

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Την Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2019 είναι η εορτή μνήμης και τιμής του Νεομάρτυρος Ιωάννου του Βραχωρίτου του εξ Αγαρηνών.

Ο Άγιος Ιωάννης  ήταν μουσουλμάνος. Γεννήθηκε στην Κόνιτσα το 1788 και  ερχόμενος στο Βραχώρι ως Δερβίσης (με θρησκευτική και πολιτική εξουσία) γνώρισε τον Χριστό από τον ιερέα του Ι.Ν. Αγ. Δημητρίου. Βαπτίσθηκε χριστιανός στην Ιθάκη και επιστρέφοντας στο Βραχώρι ομολόγησε την πίστη του βάφοντας με το αγιασμένο του αίμα τη γη του Αγρινίου. Ήταν 23 Σεπτεμβρίου του 1814 όταν σφαγιάσθηκε και αναδείχθηκε μάρτυρας της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας. Στον τόπο μαρτυρίου του θα εορταστεί και φέτος η μνήμη του.

Την Κυριακή το απόγευμα και ώρα 6.30 μ.μ. θα τελεσθεί  πανηγυρικός εσπερινός μετά αρτοκλασίας, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ.κ. Κοσμά. Τη Δευτέρα το πρωί θα τελεσθεί, στο εκκλησάκι του Αγίου, Πανηγυρική Θεία Λειτουργία μετά θείου κηρύγματος. Ο τόπος μαρτυρίου θα είναι ανοικτός όλη την ημέρα της Δευτέρας, ενώ το απόγευμα 5.30μμ θα τελεσθεί η παράκληση του Αγίου Ιωάννου.

Κάθε κάτοικος αξίζει να τιμήσει τον Νεομάρτυρα που με το αίμα του ευλόγησε τη γη του Αγρινίου.

Διαβάστηκε 856 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.