Παρασκευή, 26η Απριλίου 2024  9:34 πμ
 
wm small
Παρασκευή, 30 Αυγούστου 2019 11:38

Παναιτωλικός: «Φορτσάρει» για Ξάνθη με… προβλήματα

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Ο «Τίτορμος» θα στερηθεί τις υπηρεσίες του Κρίστοφερ Κνετ, τη στιγμή που συνεχίζεται η προετοιμασία  εντός κι εκτός γηπέδου -ενόψει Ξάνθης- με αμείωτους ρυθμούς

«Πυρετωδώς» προετοιμάζεται ο Παναιτωλικός για την πρώτη του αναμέτρηση μπροστά στο κοινό του. Η εμφάνιση της Τούμπας άφησε τους ανθρώπους της ομάδας με το «χαμόγελο στα χείλη», παρά την ήττα από τον εν δυνάμει πρωταθλητή Π.Α.Ο.Κ. Το σύνολο του Λούις Κάστρο παρουσίασε σε μεγάλο βαθμό αρκετά από τα στοιχεία που «ευαγγελίστηκε» ο Πορτογάλος κόουτς στις… προγραμματικές του δηλώσεις και συνυπολογιζομένου του γεγονότος ότι αυτό έγινε απέναντι σε αντίπαλο με μεγάλη δυναμική, στον Παναιτωλικό μόνο αισιόδοξοι μπορoύν να είναι.

Σαφώς, είναι απόλυτα αντιληπτό από όλους, στις τάξεις τόσο της ομάδας όσο και του κόσμου, ότι μία καλή εμφάνιση δεν αποδεικνύει από μόνη της κάτι. Ο Παναιτωλικός, ανεξάρτητα από την απόδοσή του στην Τούμπα γνώρισε την ήττα και έφυγε από τη Μακεδονία με τις εντυπώσεις μεν,  δίχως κάποια βαθμολογική συγκομιδή δε.

Ο αγώνας με την Ξάνθη το Σάββατο έχει ιδιαίτερη σημασία. Πρώτα-πρώτα διότι όπως προαναφέρθηκε ο Παναιτωλικός δεν έχει βαθμολογική συγκομιδή. Δεν υπάρχει περιθώριο για… 0/2 με εκτός έδρας αγώνα (στο Ηράκλειο απέναντι στον Ο.Φ.Η) να ακολουθεί. Επιπρόσθετα, κανείς δε θα ήθελε να διαμορφωθεί αρνητικό κλίμα πριν τη διακοπή του πρωταθλήματος για τις υποχρεώσεις των Εθνικών ομάδων. Η νίκη απέναντι στους «Ακρίτες» θα προσφέρει στον Παναιτωλικό τόσο την επιβεβαίωση ότι πορεύεται στο σωστό δρόμο, ως προς την πρόοδο που συντελείται από τον προπονητή στο «δέσιμο» του νέου συνόλου, όσο και την απαιτούμενη ηρεμία για να δουλέψει η ομάδα μεθοδικότερα μέσα στο «νεκρό» δεκαπενθήμερο που ακολουθεί. Ωστόσο, υπάρχουν και προβλήματα στο στρατόπεδο των «καναρινιών» καθώς το βράδυ της Τετάρτης έγινε γνωστό το γεγονός ότι ο τερματοφύλακας της ομάδας, Κρίστοφερ Κνετ, θα απουσιάσει από τον αγώνα του Σαββάτου.

Όπως ενημέρωσε ο ίδιος ο ποδοσφαιριστής, μέσα από προσωπικό του λογαριασμό στα social media, διαγνώστηκε με πέτρα στα νεφρά και στην παρούσα φάση αντιμετωπίζει οξύ πόνο που δεν του επιτρέπει να προπονηθεί. Κατ’ επέκταση τίθεται αυτόματα «εκτός πλάνων» Κάστρο για τον προσεχή αγώνα. Σύμφωνα με τα όσα απάντησε σε ερωτήσεις του φίλαθλου κόσμου στο προφίλ του, ο Κνετ βρίσκεται σε κατάσταση αναμονής. Αν η υγεία του βελτιωθεί το προσεχές διάστημα, χοντρικά μέχρι τη Δευτέρα, τότε θα επανέλθει άμεσα στις προπονήσεις. Σε περίπτωση που αυτό δε συμβεί, τότε ο παίκτης θα υποβληθεί στις απαραίτητες ιατρικές ενέργειες ώστε να «απαλλαχθεί» από το πρόβλημά του.

Φυσικά, η απουσία του Κνετ αλλάζει τα σχέδια του προπονητή του Παναιτωλικού σε ότι αφορά την υπεράσπιση της εστίας της ομάδας. Ο Γιαννακόπουλος αναμένεται να πάρει τα «γάντια του βασικού». Παράλληλα, ο Πορτογάλος τεχνικός προσανατολίζεται και σε αλλαγές στο αρχικό σχήμα συγκριτικά με τον αγώνα της Τούμπας, με τον Μιμίτο να συγκεντρώνει αρκετές πιθανότητες να ξεκινήσει ως βασικός. Μένει να φανεί το αν θα δούμε στην αποστολή για πρώτη φορά τόσο τον Μαρσιάλ, που «κόπηκε» από τη 18αδα στον αγώνα της Τούμπας όπως και τον Βλάντ Μοράρ, που ταλαιπωρούταν από ίωση τις τελευταίες μέρες αλλά την ξεπερνά.

Από εκεί και πέρα, από τις αρχές της εβδομάδας στο γήπεδο της Προυσιωτίσσης έχουν μπει συνεργεία, τα οποία εργάζονται «πυρετωδώς» με σκοπό να αλλάξουν την αισθητική εικόνα του πριν από την πρώτη σέντρα της χρονιάς. Τα φθαρμένα παλιά καθίσματα στα επίσημα αντικαθίστανται από νέα ενώ τροποποιούνται οι παλιοί και τοποθετούνται νέοι χορηγοί. Εργασίες συντελούνται και ως προς τη διευκόλυνση των τηλεοπτικών συνεργείων. Τέλος, αξίζει να σημειωθεί πώς «ακούγεται» έντονα τις τελευταίες μέρες ότι δρομολογούνται εξελίξεις με το ζήτημα του διαχωριστικού μεταξύ των Θυρών 6 και 7 στο πέταλο του γηπέδου, με αρκετό κόσμο να έχει ζητήσει την απομάκρυνσή του, τόσο για λόγους ορατότητας όσο και για λόγους… ατμόσφαιρας.

Του Κωνσταντίνου Ρίγκου για την εφημερίδα «Συνείδηση»

sinidisi.gr

Διαβάστηκε 361 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.