Τρίτη, 19η Μαρτίου 2024  5:10 πμ
 
wm small
Σάββατο, 17 Αυγούστου 2019 19:39

Αυγουστιάτικο Φεγγάρι στο Αρχαιολογικό Μουσείο Αγρινίου

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

γράφει η Χριστίνα Σκαπετούλια

Μια εξαιρετική βραδιά με ολόγιομο φεγγάρι έζησαν όσοι παρευρέθηκαν στον αύλειο χώρο του Αρχαιολογικού μουσείου του Αγρινίου την Πέμπτη 15 Αυγούστου. Αυτό θα έγραφε ο τοπικός τύπος αν πραγματοποιούνταν η προγραμματισμένη εκδήλωση στα πλαίσια της γιορτής της πανσελήνου του Αυγούστου που έχει καθιερώσει εδώ και κάποια χρόνια το Υπουργείο Πολιτισμού.

Ωστόσο το θέαμα του κλεισμένου με λουκέτο μουσείου αντίκρισαν όσοι πήγαν για να παρακολουθήσουν την εκδήλωση, η οποία δεν έγινε ποτέ. Όσο για το μουσείο ήταν κλειστό γιατί «τι να κάνει ο κόσμος στο μουσείο αν δεν υπάρχει εκδήλωση» όπως μου είπαν από την Εφορεία Αρχαιοτήτων με την οποία επικοινώνησα για να μάθω το τι έγινε. Η προγραμματισμένη εκδήλωση λοιπόν ακυρώθηκε κάτι που μπορεί να συμβεί. Η Εφορεία όμως δεν θεώρησε ότι ήταν απαραίτητο να ενημερώσει τον κόσμο,  αν και οι ίδιοι το ξέρανε από την Δευτέρα. Μάλιστα μου είπαν με «υπερηφάνεια» πως ήταν η πρώτη φορά που θα γινόταν εκδήλωση στον χώρο, να όμως που κάτι πήγε στραβά…

Εκδηλώσεις ακυρώνονται ή μετατίθενται, στέλνονται όμως δελτία τύπου που ενημερώνουντον κόσμο γι’αυτό και όχι δελτία τύπου για μια εκδήλωση της παραμονής του Δεκαπενταύγουστου, από το οποίο έπρεπε ο κόσμος να μαντέψει ότι αντικαθιστούσε την εκδήλωση του Δεκαπενταύγουστου.

Στην επικοινωνία που είχα μαζί τους  ζήτησα να βγάλουν τουλάχιστον μια ανακοίνωση ζητώντας  ένα δημόσιο συγνώμη για τον κόσμο που πήγε εκεί για να στηρίξει αυτή την εκδήλωση και να ενθαρρύνει να γίνουν και άλλες ώστε να ζωντανέψει ο χώρος,  ενώ θα μπορούσε να επιλέξει έναν άλλο αρχαιολογικό χώρο να περάσει την βραδιά του. Γιατί οι πολίτες του Αγρινίου και της Αιτωλοακαρνανίας θέλουν παρόμοιες εκδηλώσεις σε αυτούς τους χώρους, στους δικούς τους χώρους και θέλουν τα λουκέτα να ανοίγουν συχνότερα!

Ο σεβασμός στον πολίτη  από τους δημόσιους φορείς είναι άγνωστη λέξη όπως αποδεικνύεται για άλλη μια φορά στην Ελλάδα. Θα πρέπει ωστόσο για να είμαι δίκαιη να τον απαιτήσουμε και εμείς ως πολίτες και να μην αφήνουμε να μας εμπαίζουν.

Ακύρωση έγινε και στην Πλευρώνα χωρίς καμία ενημέρωση επίσης! Το γεγονός ότι ο κόσμος μπορεί να διήνυσε χιλιόμετρα για να παρευρεθεί και να χαρεί το αρχαίο θέατρο και να το βρει κλειστό είναι ψιλά γράμματα για κάποιους…

 

Διαβάστηκε 2097 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.