Παρασκευή, 26η Απριλίου 2024  9:54 πμ
 
wm small
Σάββατο, 14 Νοεμβρίου 2015 18:09

Η ειρήνη δεν επιτυγχάνεται φωνάζοντας «ειρήνη». Ναπολέων Βοναπάρτης.

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Για τα χθεσινά στη Γαλλία πολλά θα γραφτούν και θα ειπωθούν. Πόσο προφανές είναι ότι υπάρχουν άνθρωποι στον κόσμο που δεν τους αρέσει ο τρόπος που ζούμε, που διασκεδάζουμε, που μορφωνόμαστε.

Οι αξίες αυτές , όσο κρίση και αν περνάνε, όσο προβληματικές και αν είναι κάποιες φορές, τις κατακτήσαμε με αίμα, με θυσίες. Για εκείνη τη ρημάδα τη γνώση τόσοι κάηκαν και σταυρώθηκαν από τους Χριστιανούς ( βεβαίως βεβαίως) ιεροεξεταστές.

Πόσοι εργάτες, πόσες απεργίες διεκδίκησαν μια καλύτερη ζωή, που να σου επιτρέπει να έχεις την ανάπαυση σου.

Πόσοι πόλεμοι έγιναν για να απομονωθούν ολοκληρωτικές εξάρσεις του Δυτικού Πολιτισμού  όπως ο φασισμός και ο Ναζισμός.

Πόσοι πόλεμοι έγιναν στα Βαλκάνια για να μπορούν οι Χριστιανοί και το κάθε θρήσκευμα να εκτελεί ελεύθερα τα καθήκοντα του;

Οι αξίες είναι αξίες γιατί κατακτώνται με κόπο και θυσίες. Κανένας παρανοϊκός από τη Δύση δεν επιτρέπεται να βάζει βόμβες εκεί που οι άνθρωποι επιλέγουν να περάσουν την Παρασκευή τους.

Καμία διερεύνηση σεναρίου συνωμοσίας, κανένα γιατί, κανένα άλλοθι. Είναι εγκληματίες όποιοι τους δίνουν ακόμα και έμμεσα άλλοθι.

Οι αξίες δεν αξίζουν αναμμένα κεράκια και πύργους του Άιφελ σε ειρήνη όταν σε σφάζουν στο ίδιο του το σπίτι.

Οι αξίες είναι ιερές. Η ειρήνη είναι αξία. Για αυτό και ο Γάλλος Ναπολέων Βοναπάρτης είπε πριν 200 χρόνια φωνάζοντας το και στο 2015:

Η ειρήνη δεν επιτυγχάνεται φωνάζοντας «ειρήνη».

Υ.Γ. Ας γίνει και σε εμάς μάθημα αυτό. Γιατί η συνέχεια έχει ως  Ελληνική εκδοχή: “Όποιος δεν μπορεί να αντέξει μια συμφορά γίνεται δούλος”.  Ευρυπίδης

Άγριος

πηγή: http://agrinionews.gr

Διαβάστηκε 2966 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.