Τρίτη, 19η Μαρτίου 2024  9:02 πμ
 
wm small
Κυριακή, 21 Ιουλίου 2019 12:35

Πως το Αγρίνιο μπήκε στο χάρτη των Μεσογειακών Αγώνων μέσω της λίμνης Στράτου

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Ο διευθυντής Αθλημάτων και Εγκαταστάσεων της διοργάνωσης των παράκτιων Μεσογειακών Αγώνων μίλησε στην εφημερίδα «7 Μέρες Ενημέρωση» και αποτύπωσε  το σημείο στο οποίο βρισκόμαστε σήμερα και από το οποίο ξεκινάει η κούρσα προς τον… τελικό των αγώνων. Μεταξύ άλλων, σχολίασε την επιλογή της λίμνης Στράτου στο Αγρίνιο για τη διεξαγωγή αποκεντρωμένων αγώνων λέγοντας:

Η επιλογή της συγκεκριμένης εγκατάστασης (Εθνικό Κέντρο Θαλασσίου Σκι στην Λίμνη Στράτου στον Αχελώο ποταμό) δεν έγινε στο όνομα της όποιας αποκέντρωσης, αλλά προκειμένου να εξασφαλισθούν συνθήκες ασφαλούς διεξαγωγής του αγωνίσματος. Το σλάλομ είναι το πιο επικίνδυνο για τους αθλητές αγώνισμα του θαλασσίου σκι από τα τρία (τα άλλα δύο είναι οι φιγούρες και το γουέικμπορντ) που θα διεξαχθούν στους Αγώνες μας: ο συνδυασμός των υψηλών ταχυτήτων του σκάφους και του αθλητή, καθιστά τον τελευταίο πολύ ευάλωτο στον παραμικρό κυματισμό, τον οποίο είναι λογικό να έχει η θάλασσα, με αποτέλεσμα να διακυβεύεται είτε η σωματική ακεραιότητα των αθλητών είτε η θεαματικότητα και η ομαλή τεχνική διεξαγωγή του αγωνίσματος. Με αυτά τα στοιχεία ως γνώμονα, κατόπιν προτάσεώς μας και συσκέψεως με την Διεθνή Ομοσπονδία του αθλήματος, η οποία έχει και τον τελευταίο λόγο, επελέγη να γίνει η διεξαγωγή του συγκεκριμένου αγωνίσματος σε μία εγκατάσταση η οποία έχει διεθνή αξιολόγηση και χρησιμοποιείται από την Εθνική Ομοσπονδία σε τακτική βάση. Έτσι, με αυτό τον τρόπο, μπαίνει και η Αιτωλοακαρνανία στον χάρτη των Μεσογειακών Αγώνων!

sinidisi.gr

 

Διαβάστηκε 549 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.