Σάββατο, 27η Απριλίου 2024  10:44 πμ
 
wm small
Παρασκευή, 15 Μαρτίου 2024 14:42

Πως μπορείτε να αντιμετωπίσετε διάφορους τραυματισμούς και παθήσεις των οστών!

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Έχετε συνεχή πόνο στο γόνατο ή στην πλάτη σε καθημερινή βάση; Αισθάνεστε πόνο ή δυσκαμψία μετά από ύπνο ή την καθιστική ζωή για μεγάλο χρονικό διάστημα; Έχετε έναν τραυματισμό που απλά δεν φαίνεται να θεραπεύεται από μόνο του; Σπασμένα οστά, συμπιεστικά κατάγματα όπως τραυματισμός ισχίου, εξαρθρήματα, μυϊκοί τραυματισμοί και ρήξεις τένοντα είναι συνήθεις λόγοι για τους οποίους αρκετοί από εμάς επισκέπτονται κάποιον ορθοπεδικό γιατρό. Ανεξάρτητα από το τι περιλαμβάνει ο τραυματισμός σας, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα ένας ειδικός ορθοπεδικός να σας βοηθήσει.

Οι ορθοπεδικοί ειδικεύονται στο μυοσκελετικό σύστημα, κατανοώντας τους διάφορους τύπους αρθρώσεων και τον τρόπο που λειτουργούν. Αυτό περιλαμβάνει τους διάφορους μύες, νεύρα, οστά, αρθρώσεις, τένοντες, συνδέσμους, χόνδρους και άλλους συνδετικούς ιστούς. Υπάρχουν πολλές μυοσκελετικές παθήσεις και τραυματισμοί που μπορούν να προκαλέσουν πόνο και οι ειδικοί ορθοπεδικοί μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση ή την εξάλειψή του.

Εάν έχετε πόνο, σκεφτείτε να κλείσετε ραντεβού. Οι ορθοπεδικοί γιατροί μπορούν να διαγνώσουν και να θεραπεύσουν πολλούς τύπους πόνου σε όλο το σώμα, όπως:

  • πόνος στο γόνατο
  • πόνος στο ισχίο
  • πόνος στον ώμο, τον αγκώνα, τον καρπό ή το χέρι
  • πόνος στον αστράγαλο ή στα πόδια
  • πόνος στην πλάτη ή στον αυχένα

Ο πόνος, το πρήξιμο, ο τραυματισμός και η δυσκαμψία των αρθρώσεων μπορούν όλα να οδηγήσουν σε περιορισμένο εύρος κίνησης. Ένα τραυματισμένο και φθαρμένο ισχίο μπορεί επίσης να προκαλέσει πρόβλημα στην κινητικότητα του ατόμου που υποφέρει. Αυτό μπορεί να επιφέρει δυσκολία σε κάποιον στο να εκτελέσει καθημερινές εργασίες, όπως να μεταφέρει πράγματα, να φροντίζει τον εαυτό του και ακόμη να περπατάει σωστά. Πολλοί χειρούργοι ορθοπεδικοί ειδικεύονται στην αρθροπλαστική ισχίου  https://www.grigoriosavramidis.gr/%CF%87%CE%B5%CE%B9%CF%81%CE%BF%CF%85%CF%81%CE%B3%CE%B9%CE%BA%CE%AD%CF%82-%CE%B8%CE%B5%CF%81%CE%B1%CF%80%CE%B5%CE%AF%CE%B5%CF%82/%CE%B1%CF%81%CE%B8%CF%81%CE%BF%CF%80%CE%BB%CE%B1%CF%83%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE/%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CE%B1%CF%81%CE%B8%CF%81%CE%BF%CF%80%CE%BB%CE%B1%CF%83%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CE%B9%CF%83%CF%87%CE%AF%CE%BF%CF%85 και μπορούν να φέρουν το καλύτερο αποτέλεσμα με την ρομποτική επέμβαση και να αυξήσουν το εύρος της κίνησης προκειμένου ο ασθενής να μπορεί να επιστρέψει φυσιολογικά στην εργασία του.

Μερικοί από τους τραυματισμούς που μπορούν να αντιμετωπιστούν με φυσικοθεραπεία, μη χειρουργικές θεραπείες και μερικές φορές με χειρουργική επέμβαση περιλαμβάνουν:

  • κατάγματα όπως σπασμένο ισχίο, σπασμένο καρπό, επιγονατίδα, συμπιεστικό κάταγμα σπονδύλων και άλλα
  • τραυματισμοί τένοντα όπως ρήξη αχίλλειου τένοντα ή ρήξη ACL
  • ρήξη μηνίσκου
  • διάστρεμμα αστραγάλου
  • πελματιαία απονευρωσίτιδα
  • ρήξη του ώμου ή του ισχίου
  • ρήξη στροφικού πετάλου που είναι συχνή αιτία πόνου στον ώμο
  • σύνδρομο καρπιαίου σωλήνα

Εάν είστε αθλητής θα πρέπει να έχετε συνεργασία με έναν τοπικό ορθοπεδικό, αναζητήστε για παράδειγμα Ορθοπαιδικός Χαλκίδα https://www.grigoriosavramidis.gr/ για να σας βοηθήσει στην πρόληψη μελλοντικών τραυματισμών και στη βελτιστοποίηση της απόδοσής σας. Για παράδειγμα, ορισμένοι αθλητές διατρέχουν κίνδυνο για εξάρθρωση του ώμου. Και από τη στιγμή που έχουν βιώσει ένα εξάρθρημα, διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο για μελλοντικές εξαρθρώσεις. Η θεραπεία μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη μελλοντικών εξαρθρώσεων.

Οι ορθοπεδικοί χειρουργοί μπορούν, μεταξύ άλλων, να επιδιορθώσουν σπασμένα οστά και τραυματισμούς σε μύες και τένοντες και να βοηθήσουν στη βελτίωση της λειτουργίας και στη μείωση ή την εξάλειψη του πόνου. Μπορούν επίσης να εργαστούν σε συνδυασμό με άλλους ειδικούς όπως θεραπευτές, γιατρούς αποκατάστασης και ειδικούς διαχείρισης πόνου για τη βελτιστοποίηση της θεραπείας. Αυτό θα οδηγήσει σε καλύτερη λειτουργία και κινητικότητα, μειωμένο πόνο και βελτιωμένη ποιότητα ζωής.

Διαβάστηκε 1246 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.