Παρασκευή, 26η Απριλίου 2024  11:18 πμ
 
wm small
Τετάρτη, 11 Νοεμβρίου 2015 20:19

Tράβα κορδέλα…

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Του Δημήτρη Παπαδάκη

Το 1888 όταν κάποιοι μηχανικοί πήγαν στη σημερινή θέση που βρίσκεται το Δρομοκαΐτειο στην Ιερά οδό στην Αθήνα, προκειμένου να μετρήσουν με μετροταινία το χώρο για την θεμελίωση του φρενοκομείου, κάποιος που έσπερνε το χωράφι του στάρι (την εποχή εκείνη στην περιοχή ήταν παντού χωράφια) τους ρώτησε: «Ε, εσείς, τι κάνετε εδώ;» Όταν εκείνοι του απάντησαν ότι ήρθαν να μετρήσουν το χώρο για να κτιστεί τρελοκομείο, τότε εκείνος κουνώντας το χέρι του δείχνοντας προς την Αθήνα τους είπε: «Αμ τότε… τράβα κορδέλα!», δηλαδή κάν΄το μεγάλο για να χωρέσει πολλούς!

Το νόημα του περιστατικού αυτού το απέδωσε κάποιες δεκαετίες αργότερα και ο Κ. Καραμανλής με τη περιβόητη φράση «η Ελλάδα είναι ένα απέραντο φρενοκομείο». Στο ρου της σύγχρονης ιστορίας του κράτους μας αυτό το νόημα επιβεβαιώθηκε αρκετές φορές. Απ” ό,τι φαίνεται όμως η τρέλα μας δεν έχει φρένο… Τράνη απόδειξη η Πρώτη Φορά Αριστερά. Βάφτισε «θεσμούς» την Τρόικα για την κάνει τελικά κουαρτέτο. Μας έβαλε να ψηφίσουμε «όχι» στο δημοψήφισμα για να μας φέρει τελικά μνημόνιο. Με την ψήφιση του μνημονίου ήρθαν όλα τούμπα… Για ό,τι γίνεται σήμερα, για ό,τι ψηφίζεται και εφαρμόζεται, υπάρχουν χιλιάδες δηλώσεις των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ την προηγούμενη πενταετία που τα αναθεμάτιζαν. Σήμερα έχουμε τον ΣΥΡΙΖΑ της κυβέρνησης και τον ΣΥΡΙΖΑ που καλεί στην αυριανή απεργία. Ζαλισμένα τα συνδικάτα κάνουν αύριο απεργία επαναστατικής γυμναστικής την ώρα που θα 316.000 δημόσιοι υπάλληλοι από 1/1/2016 θα πάρουν αύξηση από 30 έως 50 ευρώ… Έχουμε το ΣΥΡΙΖΑ που υπερασπίζεται τη φτωχολογιά με εκατομμυριούχους βουλευτές. Το… ήθος του Φλαμπουράρη και τη μάχη κατά της διαπλοκής και των νταβατζήδων. Το νομοσχέδιο για τα κανάλια που θα τρομάξει τους ολιγάρχες, αλλά η κυβέρνηση τρόμαξε από τους δημοσιογράφους της ΕΡΤ και του ΑΠΕ και τους παραχώρησε νομοθετικά το δικαίωμα στην πολυθεσία, να δουλεύουν δηλαδή και σε ιδιωτικά μέσα ενημέρωσης. Σήμερα έχουμε το ΣΥΡΙΖΑ που οι κομματικοί του εγκάθετοι και σύμβουλοι του Υπουργού Δικαιοσύνης ήταν και μάρτυρες υπεράσπισης κατά συρροή δολοφόνου – τρομοκράτη. Σήμερα έχουμε τον ΣΥΡΙΖΑ, τον σοβαρό και τον ρεαλιστικό, που είχε ως Υπουργούς το Λαφαζάνη, το Στρατούλη και τον Πανούνη, που σήμερα το Μαξίμου τους χαρακτηρίζει γελοίους. Έχουμε δηλαδή γελοίους υπουργούς, αλλά… σοβαρό Πρωθυπουργό… Σήμερα έχουμε κυβέρνηση το ΣΥΡΙΖΑ και μια αντιπολίτευση από την άκρα δεξιά μέχρι την άκρα αριστερά για κλάματα.

Και σήμερα έχουμε ένα λαό, που διαπιστώνει με πόνο ότι η ελπίδα δεν ήρθε και σαστισμένος χάσκει στην παλαβομάρα που του πουλάνε καθημερινά μέσα από τα κανάλια της διαπλοκής. Και έχουμε την κρίσιμη μάζα του λαού ακόμη (!) βολεμένη, ή τουλάχιστον ικανοποιημένη όσο δεν ξεκινούν οι κατασχέσεις σπιτιών. Αυτό κι αν είναι τρέλα μετά από τόσα μνημόνια.

πηγή: http://agrinioculture.gr

Διαβάστηκε 3652 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Τελευταία άρθρα