Παρασκευή, 26η Απριλίου 2024  1:36 πμ
 
wm small
Πέμπτη, 13 Ιουνίου 2019 07:58

Η μάχη στο NBA καλά κρατεί!

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Μία από τις πιο συγκλονιστικές σειρές τελικών NBA συνεχίζεται με το 6ο παιχνίδι ανάμεσα στους Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς και τους Τορόντο Ράπτορς.

Στο άκουσμα των τελικών ανάμεσα στους Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς και τους Τορόντο Ράπτορς, η αλήθεια είναι ότι ο ενθουσιασμός δεν ήταν τόσο μεγάλος στον κόσμο του NBA, αφού ο περισσότερος κόσμος και ειδικότερα στην Ελλάδα περίμενε τον Γιάννη Αντετοκούνμπο να οδηγήσει τους Μπακς στους τελικούς.

Αυτό δεν έγινε, αλλά το θέαμα και οι συγκινήσεις που προσφέρονται από τους Καναδούς και τους πρωταθλητές αποζημιώνουν και με το παραπάνω τον θεατή, αφού η σειρά είναι στο 3-2 για τους Ράπτορς με αλλεπάλληλα break στις έδρες των αντιπάλων και ακόμα όλα είναι ανοιχτά.

Το νέο παιχνίδι της σειράς πραγματοποιείται τα ξημερώματα Παρασκευής (14/6, 04:00) και πρόκειται για ακόμα ένα match-ball τίτλου για τους Ράπτορς, που έχασαν τη μεγάλη ευκαιρία τους στον Καναδά πριν από τέσσερα βράδια.

Οι πρωταθλητές είναι ζωντανοί, μπορούν να ισοφαρίσουν στην έδρα τους, αλλά έχουν δεχθεί ένα πολύ ισχυρό πλήγμα που ακούει στο όνομα Κέβιν Ντουράντ, εξέλιξη που όπως φαίνεται από την απόδοση του διπλού στη σελίδα της sportingbet για παράδειγμα, έχει φέρει την ομάδα του Τορόντο σε ρόλο φαβορί.

Συγκλονιστικό φινάλε και ο μεγάλος άτυχος

Ίσως ο καλύτερος παίκτης, μέχρι τον τραυματισμό του, στο NBA, Κέβιν Ντουράντ είχε τραυματιστεί στη γάμπα του δεξιού του ποδιού κατά τη διάρκεια του πέμπτου παιχνιδιού κόντρα στους Χιούστον Ρόκετς. Το εμπόδιο των Μπλέιζερς αποδείχθηκε βατό για τους πρωταθλητές, αφού πέρασαν με 4-0 χωρίς να χρειαστούν τον «KD», αλλά στα παιχνίδια με τους Ράπτορς οι συνθήκες ήταν διαφορετικές.

Εκτός από τον Ντουράντ, τραυματίστηκε και απουσίασε για ένα ματς και ο Κλέι Τόμπσον, με αποτέλεσμα η σειρά να φτάσει στο 3-1 υπέρ των Ράπτορς, με το πέμπτο παιχνίδι να παίρνει χαρακτήρα τελικού. Ο All-Star των Γουόριορς επέστρεψε για αυτή την κρίσιμη αναμέτρηση και μάλιστα στα 12 λεπτά συμμετοχής του, όλα έμοιαζαν ιδανικά, αφού είχε 11 πόντους με απόλυτη ευστοχία από το τρίποντο (3/3) και έδειχνε σαν να μην έχει περάσει ούτε μέρα απουσίας.

Ωστόσο, όχι μόνο τραυματίστηκε πολύ σοβαρά και τέθηκε νοκ-άουτ για το υπόλοιπο της φετινής σεζόν, αλλά σύμφωνα με τις εξετάσεις υπέστη ρήξη αχιλλείου τένοντα και θα μείνει εκτός για τους επόμενους περίπου 8 μήνες, τη στιγμή μάλιστα που το καλοκαίρι μένει ελεύθερος.

Οι Γουόριορς παρά το σοκ, κατάφεραν να επικρατήσουν ανατρέποντας μία διαφορά 6 πόντων στα τελευταία 2,5 λεπτά της αναμέτρησης και μείωσαν σε 3-2 σε ένα παιχνίδι με συγκλονιστικό φινάλε.

Όλα για όλα από τους Ράπτορς

Το γεγονός ότι έχασαν τη μεγάλη ευκαιρία να κατακτήσουν το πρωτάθλημα, δεν σημαίνει απαραίτητα κάτι για τους Ράπτορς. Αντίθετα, υπενθυμίζεται ότι στα δύο ματς που έχουν διεξαχθεί στο Όκλαντ, στην έδρα δηλαδή των Γουόριορς έχουν πετύχει δύο νίκες σε ισάριθμα ματς και μάλιστα… πεντακάθαρες με 14 και 13 πόντους αντίστοιχα.

Το μεγάλο όπλο παραμένει ο Καουάι Λέοναρντ που το 5ο παιχνίδι της σειράς παραλίγο να το πάρει μόνος του πετυχαίνοντας τους περισσότερους πόντους στην τελευταία περίοδο, εκεί δηλαδή που πραγματικά τον χρειαζόταν η ομάδα του.

 

Διαβάστηκε 474 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.