Παρασκευή, 26η Απριλίου 2024  10:33 πμ
 
wm small
Παρασκευή, 31 Μαϊος 2019 01:11

H EMD, στον παλαιό οικισμό Εμπεσού Ορεινού Βάλτου

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

«Το Σπίτι, του Θανάση»

Ένα παλιό ανακατασκευασμένο πέτρινο σπίτι στον σχεδόν εγκαταλειμμένο οικισμό Φτελιά, του χωριού Εμπεσός στον Ορεινό Βάλτο, μετατρέπεται σε Καλλιτεχνικό Εργαστήρι, προκειμένου να συμβάλλει μέσω της τέχνης στην εξωστρέφεια του μικρού ορεινού χωριού.

Οι άνθρωποι του καλλιτεχνικού εργαστηριού «Το Σπίτι του Θανάση» επιλέξαμε να κάνουμε το άνοιγμα μας στην τοπική κοινωνία με μια ξεχωριστή μουσική εκδήλωση – συνάντηση καλλιτεχνών, που θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Γιορτής Μουσικής. (Κυριακή απόγευμα, 23 Ιουνίου ώρα 5μμ )

Πρόκειται για την πρώτη, από μια σειρά πολιτιστικών εκδηλώσεων, καλλιτεχνικών, περιβαλλοντικών και εκπαιδευτικών δρώμενων που θα ακολουθήσουν, και θα έχουν ως στόχο την αναζωογόνηση του μικρού χωριού.

Επιδιώκουμε την αλλαγή παραδείγματος προς ένα μοντέλο βιώσιμου εναλλακτικού, περιβαλλοντικού και καλλιτεχνικού τουρισμού, που αξιοποιεί το «μικρόβιο» της δημιουργικής φαντασίας των καλλιτεχνών προς όφελος της τοπικής κοινωνίας.

Η Καλλιτεχνική Διευθύντρια
Παρθενία Χαρίτου

evrytanianet.blogspot.com

Διαβάστηκε 908 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.