Παρασκευή, 26η Απριλίου 2024  12:05 μμ
 
wm small
Παρασκευή, 03 Μαϊος 2019 12:38

Δήμος Ι.Π. Μεσολογγίου: «Η δέσμευση της Δημοτικής αρχής για την επίλυση του θέματος επετεύχθη»

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Κι ενώ όλοι συνεχάρησαν αλλήλους και τους εαυτούς τους σχετικά με την εξέλιξη στο θέμα της Μαρίνας Μεσολογγίου, γίνεται γνωστό ότι:

Αναγνωρίζοντας την σπουδαιότητα του ζητήματος χωροθέτησης τουριστικού λιμένα, ο Δήμος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου από την πρώτη στιγμή επέδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την απεμπλοκή από λάθη και παραλείψεις του παρελθόντος, ώστε να δοθεί οριστική και βιώσιμη λύση. Ο Δήμαρχος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου Νικόλαος Καραπάνος για το σκοπό αυτό πραγματοποίησε συνεχείς παραστάσεις στα αρμόδια υπουργεία και κατάθεση σχετικών υπομνημάτων, ενέργειες τις οποίες και γνωστοποιούσε υπό μορφή ενημέρωσης στο Δημοτικό Συμβούλιο. Το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο αποφάσισε ομόφωνα τον Επανακαθορισμό της Χερσαίας  Ζώνης  Λιμένα στη θέση του Τουριστικού Λιμένα Μεσολογγίου, συμπεριλαμβάνοντας στην απόφαση το σχετικό τοπογραφικό διάγραμμα. Με τον τρόπο αυτό, συνέβαλλε ουσιαστικά και καθοριστικά στην επιτάχυνση των διαδικασιών  ώστε να προωθηθεί με συνθήκες ωριμότητας το έργο προς την αρμόδια Υπουργό.

Εντός των επομένων ημερών θα παραχωρηθεί κοινή συνέντευξη τύπου με τη συμμετοχή των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της Μαρίνας Α.Ε., όπου θα παρουσιασθεί το ακριβές χρονοδιάγραμμα της επένδυσης.

Η εύρυθμη λειτουργία του τουριστικού λιμένα Μεσολογγίου είναι βέβαιο ότι θα δώσει την απαιτούμενη προστιθέμενη αξία όχι μόνο στη λιμενική ζώνη αλλά και στην τοπική οικονομία της πόλης και της ευρύτερης περιοχής. Η προεκλογική δέσμευση της δημοτικής αρχής για την οριστική λύση που επί χρόνια βρίσκονταν σε τέλμα, παρά την αμφισβήτηση και τον πολιτικό και δικαστικό «πόλεμο» που δέχθηκε, εν τέλει ευοδώθηκε. Περισσότερα στην συνέντευξη τύπου..

 

Διαβάστηκε 462 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.