logo small for menu

  • Simple Item 1
  • 1
facebookbuttonTwitterbuttonyoutubebuttoninstagrambuttonrss button
Πέμπτη, 20η Φεβρουαρίου 2020, 11:02 πμ
Τετάρτη, 24 Απριλίου 2019 12:26

Για 11 παρεμβάσεις για την επόμενη μέρα στην Αιτωλοακαρνανία έκανε λόγο ο Κατσιφάρας

Κοινοποιησέ το

Δέσμη έντεκα παρεμβάσεων για την επόμενη μέρα στην Αιτωλοακαρνανία παρουσίασε στη διάρκεια Συνέντευξης Τύπου στο Αγρίνιο, το πρωί της Μ. Τετάρτης 24 Απριλίου 2019, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας και επικεφαλής του συνδυασμού «Δυτική Ελλάδα – Δικαίωμα στην Πρόοδο» Απόστολος Κατσιφάρας. Aπάντησε και σε ερωτήσεις επιμένοντας πως ο συνδυασμός του είναι ανεξάρτητος.

Η συνέντευξη Τύπου φιλοξενήθηκε στο εκλογικό κέντρο του συνδυασμού επί της Πλατείας Δημοκρατίας 1 και Χαριλάου Τρικούπη, στο Αγρίνιο, παρουσία υποψηφίων περιφερειακών συμβούλων από την Περιφερειακή Ενότητα Αιτωλοακαρνανίας. Ο κ. Κατσιφάρας ξεκινώντας παρουσίασε στους δημοσιογράφους τον Εκπρόσωπο Τύπου του συνδυασμού Άρη Γκατζόγια, Διπλωματούχο Πολιτικό Μηχανικό .

«Ανοίγουμε, το εκλογικό μας κέντρο στο Αγρίνιο και μαζί – με παρακαταθήκη το έργο μας- ανοίγουμε και την συζήτηση γύρω απ’ την επόμενη μέρα», επεσήμανε ο κ. Κατσιφάρας. Και έκανε ένα σύντομο απολογισμό των παρεμβάσεων που υποστήριξε πως υλοποιήθηκαν αναφέροντας ,μεταξύ άλλων, ότι μόνο στην Αιτωλοακαρνανία από το 2014 έως σήμερα έχουν εκτελεστεί 50 έργα οδοποιίας, ενώ ορατό είναι το αποτύπωμα της Περιφερειακής Αρχής σε κάθε γωνιά της Δυτικής Ελλάδας.


Ο κ. Κατσιφάρας έκανε λόγο για ολοκληρωμένο σχεδιασμό για το αύριο, υποστηρίζοντας ότι στο μεγαλύτερο μέρος του περιλαμβάνει έργα έτοιμα να ξεκινήσουν στην Αιτωλοακαρνανία και είναι:
-Η σύνδεση του Αγρινίου με την Ιόνια Οδό.
-Το φυσικό αέριο. Έργο που διεκδικούσαμε πάνω από 25 χρόνια και το οποίο τώρα γίνεται πραγματικότητα με την δημιουργία των πρώτων δικτύων διανομής στο Αγρίνιο, στην Πάτρα και στον Πύργο. Φυσικό αέριο σημαίνει πλεονέκτημα για την επιχειρηματικότητα και φθηνή πηγή ενέργειας για τα νοικοκυριά.
-Η Ολοκληρωμένη Χωρική Επένδυση Μεσολογγίου – Αιτωλικού με 33 έργα, συνολικού προϋπολογισμού 48 εκατομμυρίων ευρώ. Έργα που θ’ αναμορφώσουν και θ’ αναδείξουν όλη την ζώνη παρέμβασης.
-Ο κόμβος Μενιδίου.
-Η ανάπλαση και αξιοποίηση της παραλίμνιας ζώνης της Τριχωνίδας με ήπιες μορφές ανάπτυξης.
-Η αναμόρφωση του παλιού Νοσοκομείου Αγρινίου, με την φιλοξενία υγειονομικών και κοινωνικών δομών.
-Το Ξενοκράτειο Μουσείο στο Μεσολόγγι.
-Η δημιουργία Μαρίνας στη Ναύπακτο, με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση.
-Η κατασκευή νέων σχολικών μονάδων στην Αιτωλοακαρνανία (όπως το 7ο Γυμνάσιο Αγρινίου) και η οριστική εξάλειψη του ζητήματος της σχολικής στέγης, με παράλληλη ενεργειακή αναβάθμιση των σχολικών κτιρίων.
– Έργα αντιπλημμυρικής θωράκισης και νέες παρεμβάσεις για την αναβάθμιση του εθνικού και επαρχιακού δικτύου όπως, για παράδειγμα, στην εθνική Αγρινίου-Καρπενησίου και Αγρινίου-Θέρμου.
-Η στήριξη της μικρής και μεσαίας επιχειρηματικότητας με προγράμματα για τα οποία έχουμε ήδη εξασφαλισμένες χρηματοδοτήσεις και τα οποία αποβλέπουν στην οικονομική αναθέρμανση και σε νέες θέσεις εργασίας.


Πρόσθεσε ακόμη πως υπάρχει ένα σύνολο και άλλων παρεμβάσεων όπως αθλητικά έργα (ανάμεσα τους το γήπεδο του Παναιτωλικού), έργα ενεργειακής αναβάθμισης δημόσιων κτιρίων και κτιρίων όπου φιλοξενούνται κοινωνικές δομές (όπως το Κέντρο Ψυχικής Υγείας στο Αγρίνιο), δράσεις βελτίωσης της ποιότητας ζωής των πολιτών, δράσεις ανάδειξης της πολιτιστικής κληρονομιάς και της ιστορικής φυσιογνωμίας της Αιτωλοακαρνανίας.
Ο Περιφερειάρχης και επικεφαλής του συνδυασμού «Δυτική Ελλάδα – Δικαίωμα στην Πρόοδο» αναφέρθηκε στις πολιτικές προτεραιότητες, που έχει θέσει η Περιφερειακή Αρχή και αφορούν την αποκλιμάκωση της ανεργίας, έστω και τα θέματα απασχόλησης δεν ανήκουν στην αρμοδιότητα της Περιφέρειας και την μεγαλύτερη ενίσχυση των δομών κοινωνικής αλληλεγγύης και Υγείας.
«Είμαστε εδώ να βοηθήσουμε, να στηρίξουμε, να διαμορφώσουμε ένα οικονομικό περιβάλλον που θα απαντά στην ανεργία και στην ανάγκη για νέες θέσεις εργασίας. Επίσης είμαστε δίπλα στους ασθενέστερους συμπολίτες μας, ώστε να μην χάσουν το δικαίωμα στην αξιοπρέπεια» κατέληξε ο κ. Κατσιφάρας.
Ο κ. Κατσιφάρας ερωτήθηκε για την απουσία του από τη σημερνή παράδοση του πρώτου τμήματος του οδικού άξονα Ακτιο – Αμβρακία. Ανέφερε πως ενημέρωσε τον υπουργό Υποδομών κ. Σπίρτζη σχετικά με την απουσία του εξαιτίας της προγραμματισμένης από πριν παρουσίας του στο Αγρίνιο. Χαρακτήρισε ωστόσο ως «δικαίωση» την ολοκλήρωση του πρώτου τμήματος του δρόμου προσθέτοντας πως «μένει το υπόλοιπο» τμήμα που δεν θα σταματήσει η Περιφέρεια να διεκδικεί την ολοκλήρωση του και την σύνδεση του δρόμου μέχρι τη Λευκάδα.
Κλήθηκε εξάλλου να απαντήσει για το Πολυνομοσχέδιο για την Παιδεία . Ανέφερε ο κ. Κατσιφάρας ότι γνωρίζει την περιπέτεια της στην περιοχή εδώ και είκοσι χρόνια, όταν ως μέλος της ΝΕ του ΠΑΣΟΚ στην Αχαΐα διαφώνησε με την μεταφορά της Οικονομικής Σχολής από το Αγρίνιο στην Πάτρα. Σύμφωνα με τον κ.Κατσιφάρα η Γεωπονική σχολή είναι ταυτισμένη με την περιοχή ωστόσο ο ίδιος έχει ενστάσεις για σε σημεία του νέου νόμου. «Όσοι πάντως με επικρίνουν, ας μας πουν τι θέση έχουν αυτή που μιλούν για την τριτοβάθμια; Αναλυτικά να μας πουν, έχουν θέση;», είπε σχετικά.
Απαντώντας και για τη στήριξη από δύο κόμματα που έχει ο ίδιος ανέφερε πως η πολιτική του διαδρομή είναι γνωστή και πως η παράταξη του είναι υπέρ της συνεργασίας μεταξύ των προοδευτικών δυνάμεων. «Είμαστε όμως ανεξάρτητοι και ακηδεμόνευτοι από το 2010 , πατάμε στα πόδια μας, δεν δώσαμε το δικαίωμα να πει κάποιος ότι δεν είχαμε κύρος και αυτοτέλεια και διεκδίκηση του έργου μας. Αυτοί που θεωρούν οτι ο Περιφερειάρχης πρέπει να είναι κομματάρχης, ας το πουν ευθέως», είπε.

agrinionews.gr

 

Διαβάστηκε 245 φορές
Συντακτική Ομάδα του AgrinioBestOf.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει στο Αγρίνιο και την Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Προσθήκη σχολίου

Οι διαχειριστές της παρούσας Ιστοσελίδας διατηρούν το δικαίωμα να δημοσιοποιούν ή οχι τα σχόλια σας. Θα δημοσιεύονται μόνο τα σχόλια που τηρούν τους κανόνες της ευπρέπειας και καλής συμπεριφοράς. Κατά προτίμηση προτιμήστε να γράφετε Ελληνικά.

Τελευταία Άρθρα στην ίδια Ενότητα

Τελευταία Άρθρα απο όλες τις Ενότητες

eklogesdytika banner final

FRIGO TOOLS BANNER SIDE

COFFEE SIR

25 SECONDS CAFE

magnitaki

ATHOS CAFE NEW

grivaswines

καρβουνα καυσοξυλα pellet βασιλακας

mpampatsikos

dimitra greka

manikas

6p banner

kostopoulou

wineoutlet banner 300x180

vivlio life

fit ems gym

Ροή Ειδήσεων

Άρθρα που ενδιαφέρουν

Το Θέμα της Ημέρας

ΤΑΪΜ - ΑΟΥΤ !

Αυγ 14, 2018
  • 1