Παρασκευή, 26η Απριλίου 2024  10:39 πμ
 
wm small
Κυριακή, 07 Απριλίου 2019 18:42

Περιφερειακές εκλογές: οι θέσεις της Αριστερής Παρέμβασης

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Παρουσιάστηκαν σε συνέντευξη Τύπου, την Παρασκευή 5/04, οι θέσεις της Αριστερής Παρέμβασης-Αντικαπιταλιστική Κίνηση στη Δυτική Ελλάδα. Η Αριστερή Παρέμβαση θα συμμετέχει στις εκλογές του Μαΐου για 3η συνεχόμενη φορά με επικεφαλής τον Χρήστο Κοσίνα, 24 ετών, το νεότερο υποψήφιο περιφερειάρχη στη Δυτική Ελλάδα.

Ανοίγοντας τη συνέντευξη Τύπου η Κλεοπάτρα Αποστολοπούλου παρουσίασε τους ομιλητές : Χρήστο Κοσίνα, μεταπτυχιακό φοιτητή στο τμήμα Βιολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών καθώς και τον Ιάσονα Μασούρα, φυσικό, μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Αχαίας.

Ξεκινώντας ο Ιάσονας Μασούρας ανέλυσε τα προβλήματα που χαρακτηρίζουν την περιφέρεια, την κατάσταση στον αγροτικό τομέα, τα αναπτυξιακά σχέδια που διαμορφώνονται σε βάρος των λαικών αναγκών και περιέγραψε τους βασικούς άξονες του πολιτικού προγράμματος της ΑΡΠΑ. Τόνισε πως η πολιτική της κυβέρνησης και του τοπικού κράτους μπορεί να ανατραπεί μονο από ένα ταξικά ανασυγκροτημένο, πολιτικά επικίνδυνο, εργατικό και λαϊκό κίνημα και μια μαχητική αντιπολίτευση που θα διαμορφώνει ταυτόχρονα τους όρους επιβολής της λαϊκής θέλησης μέσω των δικών της οργάνων στη βάση των αναγκών και δικαιωμάτων μας.

Στη συνέχεια ο Χρήστος Κοσίνας ανέλυσε την πολιτική κατάσταση μέσα στην οποία διεξάγονται οι περιφερειακές εκλογές, την καλπάζουσα δομική κρίση της «Ε.Ε» και την επίθεση στα εργατικά – λαικά συμφέροντα. Τόνισε πως οι δήμοι και οι περιφέρειες αποδεικνύονται πρωτοπόροι στη εφαρμογή των νέων βάρβαρων εργασιακών σχέσεων, ενώ και μέσα από αυτούς προωθείται η επέλαση των επενδυτών για πλήρη παράδοση στο κεφάλαιο του χώρου, του περιβάλλοντος και των ενεργειακών αποθεμάτων στο όνομα της καπιταλιστικής ανάπτυξης. Παράλληλα, με τις αλλαγές που προωθούνται από τον Κλεισθένη, στενεύει το αιματηρό πλαίσιο οικονομικής προσαρμογής των περιφερειών στους ισοσκελισμένους προυπολογισμούς και μηδενικά ελλείμματα. «Κόντρα στην ηττοπάθεια και την εκλογική ανάθεση πρέπει να ξαναπιάσουμε το νήμα του αγώνα, πρέπει να διεκδικήσουμε όσα τόσα χρόνια μας άρπαξαν και ακόμα περισσότερα. Αυτή η βάρβαρη και βαθιά ταξική πολιτική συγκυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤ – Κεφαλαίου, δεν παίρνει διορθώσεις. Πρέπει άμεσα να ανατραπεί με συντονισμένους και αποτελεσματικούς εργατικούς και λαϊκούς αγώνες, με ανατρεπτική κοινή δράση όλης της μαχόμενης Αριστεράς».

Φιλοδοξία της Αριστερής Παρέμβασης είναι να αυξήσει τις δυνάμεις της στις 26 Μαΐου και να εκλέξει περισσότερους περιφερειακούς συμβούλους στο νέο περιφερειακό συμβούλιο. Η ομάδα συλλογικής εκπροσώπησης της Κίνησης εν όψει εκλογών, που θα εξασφαλίσει και την εναλλαγή στις θέσεις των περιφερειακών συμβούλων, όπως αποφασίστηκε από την συνέλευση, αποτελείται από τους: Χρήστο Κοσίνα , Ιάσονα Μασούρα και Βασίλη Κακαρούμπα, εκπαιδευτικό και αγωνιστή του εργατικού-λαϊκού κινήματος.

agrinionews.gr

 

Διαβάστηκε 517 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του EklogesDytika.gr

Ενημέρωση με ειδήσεις απο την τοπική και εθνική πολιτική σκηνή για την καλύτερη ενημέρωση και τις καλύτερες επιλογές!!!

https://eklogesdytika.gr/