Παρασκευή, 26η Απριλίου 2024  5:15 πμ
 
wm small
Κυριακή, 03 Μαρτίου 2019 00:51

Ποιοι και πώς εξασφαλίζουν προστασία πρώτης κατοικίας – Τα 5+1 κριτήρια

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Ένα αυστηρότερο πλαίσιο για την προστασία της πρώτης κατοικίας από αυτό που ισχύει σήμερα προβλέπει το νομοσχέδιο που η κυβέρνηση επιδιώκει να φέρει προς ψήφιση στη Βουλή εντός της εβδομάδας και παρουσιάζει η «Καθημερινή της Κυριακής».

Οι δανειολήπτες, σύμφωνα με το πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της εφημερίδας, θα πρέπει να πληρούν σωρευτικά τα εξής κριτήρια:

– ποσό υπόλοιπου δανείου,
– αντικειμενική αξία πρώτης κατοικίας,
– ύψος εισοδήματος,
– συνολική αξία περιουσίας και
– καταθέσεις.

Επίσης, δεν θα πρέπει να έχει απορριφθεί παλαιότερο αίτημα ένταξης στον νόμο Κατσέλη λόγω δολιότητας. Η ΕΚΤ ζητάει το κριτήριο της περιουσίας να είναι αυστηρότερο από αυτό που περιλαμβάνεται στο νομοσχέδιο.

Η ρύθμιση του δανείου θα προβλέπει 25ετή διάρκεια αποπληρωμής με χαμηλό επιτόκιο (Euribor + 2%). Για όσους δανειολήπτες το υπόλοιπο του δανείου ξεπερνάει το 120% της εμπορικής αξίας του ακινήτου της πρώτης κατοικίας, οι τράπεζες θα μπορούν να «κουρέψουν» την οφειλή. Το Δημόσιο θα επιδοτεί τη δόση με βάση εισοδηματικά κριτήρια, αλλά η επιδότηση δεν θα είναι οριζόντια.

Πηγή: aftodioikisi.gr

 

Διαβάστηκε 588 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.