Παρασκευή, 26η Απριλίου 2024  1:13 πμ
 
wm small
Σάββατο, 22 Δεκεμβρίου 2018 01:22

Εγκαινιάστηκε το πρατήριο του Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου Αγρινίου

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Διακινεί γάλα από τη φάρμα στο Κτήμα Ταξιαρχών και μοναστηριακά προΐοντα. Η λειτουργία του θα στηρίξει το φιλανθρωπικό έργο του Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου Αγρινίου. 

Έλαβε χώρα σήμερα, Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου, σε κεντρικό σημείο του Αγρινίου (Αναστασιάδη 5) η εκδήλωση εγκαινίων του πρατηρίου από το οποίο θα διοχετεύεται   φυσικό γάλα ημέρας καθώς και αγνά μοναστηριακά προϊόντα της Ι.Μ. Τιμίου Σταυρού Μαψού Κορινθίας.

Το πρατήριο λειτουργεί από τον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Αγρινίου σε συνδυασμό με τη φάρμα που δημιούργησε στο κτήμα Ταξιαρχών στο Ψηλογέφυρο , το στάβλο με αγελάδες υψηλής γαλακτοπαραγωγής, της φυλής Holstein, και το τυροκομείο με μηχανήματα για υψηλή παστερίωση του γάλακτος.

Η αξιοσημείωτη αυτή πρωτοβουλία του Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου Αγρινίου έχει σκοπό την ενίσχυση των συσσιτίων που προσφέρει για όγδοη χρονιά. Σκοπός εξάλλου είναι η φάρμα στο κτήμα Ταξιαρχών να αποτελέσει τον εκπαιδευτικό χώρο για ανέργους και όποιους άλλους το επιθυμήσουν, στον πρωτογενή τομέα ενώ πρόθεση της ενορίας είναι από τον ερχόμενο Φεβρουάριο, να δημιουργηθούν τμήματα εκπαίδευσης στην τυροκομεία, στη μελισσοκομεία, στην ελαιοκομία και στη κηπουρική.

agrinionews.gr

 

Διαβάστηκε 729 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.