Τρίτη, 19η Μαρτίου 2024  10:57 πμ
 
wm small
Πέμπτη, 13 Δεκεμβρίου 2018 11:40

«Αγγέλικα Νίκλη Σολωμού η Διάφανη » του Περικλή Μοσχολιδάκη Ερμηνεύει η Μάγδα Κατσιπάνου (Σαβ 22/12/2018 21:00)

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Το Δη.Πε.Θε. Αγρινίου στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τα «ΣΑΒΒΑΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ» φιλοξενεί και παρουσιάζει την παράσταση «Αγγέλικα Νίκλη Σολωμού η Διάφανη» του Περικλή Μοσχολιδάκη,  το Σάββατο 22 Δεκεμβρίου 2018, ώρα 9.00 μ.μ. στην Αίθουσα του Δημοτικού θεάτρου.

ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ

Η Αγγέλικα Νίκλη πουλήθηκε σε ηλικία 13 ετών στον Κόντε Νικόλαο Σαλαμών για να γίνει παλλακίδα του – μαντενούτα του και έκανε μαζί του δύο νόθα αγόρια ,τον Διονύσιο που αναδείχτηκε Εθνικός ποιητής των Ελλήνων και τον Δημήτριο που έγινε Γερουσιαστής των Ιονίων Νήσων .Λίγο πρίν πεθάνει ο γέρο Κόντες Σαλαμών παντρεύεται τη μαντενούτα του και νομιμοποιεί τα νόθα παιδιά του που γίνονται και βασικοί κληρονόμοι της τεράστιας περιουσίας του .Η σχέση λατρείας του Διονύσιου με τη μητέρα του Αγγέλικα Νίκλη Σολωμού γκρεμίζεται οριστικά όταν ο ετεροθαλής αδελφός του Διονύσιου Ιωάννης Λεονταράκης ,γιός της μητέρας του από επόμενο γάμο διεκδικεί μέρος της περιουσίας του Κόντε Σαλαμών και η μητέρα του παίρνει το μέρος του .Την ώρα που η Ελλάδα καίγεται απ’ακρη σ’άκρη με την Επανάσταση του 1821 ,η Δίκη Σαλαμών συγκλονίζει την Ελλάδα και η Αγγέλικα ,θύμα τελικά της αντιδικίας ,διασύρεται σε ολόκληρο τον Ελληνισμό καθώς η προσωπική της ζωή συζητιέται παντού και η ίδια Διάφανη από παντού βιώνει τον φοβερό εξευτελισμό ,τη φτώχεια και την εγκατάλειψη .

Πόσο επηρέασε τη ζωή και το έργο του Διονυσίου Σολωμού η τραγική μοίρα της μητέρας του ;

Πόσο σημερινή και επίκαιρη είναι πάντα η κακοποίηση και ο εξευτελισμός μας γυναίκας ?

Πόσο γνωστά μας είναι τα γεγονότα και τα ήθη μιας εποχής που σημάδεψε την ιστορία του τόπου μας ;

Μια παράσταση διάλογος ανάμεσα στην Αγγέλικα και τον Διονύσιο ,μια παράσταση για μια φωνή και ένα βιολοντσέλο ,που παρεμβαίνει και σχολιάζει με τον εξαίσιο ήχο του τα δρώμενα .

Συντελεστές

Κείμενο  - Σκηνοθεσία  : ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΜΟΣΧΟΛΙΔΑΚΗΣ 

Σκηνικά - Κοστούμια :     ΜΑΡΙΟΣ ΒΟΥΤΣΙΝΑΣ 

Φωτισμοί                    : ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΓΙΑΤΡΟΣ 

Φωτογραφίες  - Τρέιλερ  : ΑΝΤΩΝΗΣ ΜΙΚΡΟΒΑΣ 

Φωτογραφίες παράστασης : ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΦΥΛΑΚΤΟΠΟΥΛΟΥ 

ΑΦΙΣΑ  - ΓΡΑΦΙΣΤΙΚΑ           : ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΗΤΣΙΑΝΗΣ

Φωνή Διονύσιου Σολωμού : ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΜΟΣΧΟΛΙΔΑΚΗΣ 

Στην παράσταση παίζει βιολοντσέλλο  ο    ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΧΙΝΗΣ 

Στον ρόλο της Αγγέλικας   η   ΜΑΓΔΑ ΚΑΤΣΙΠΑΝΟΥ 

Λίγα λόγια για το σκηνοθέτη Περικλή Μοσχολιδάκη

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα .Είναι Αριστούχος της Δραματικής Σχολής του Εθνικού Θεάτρου .Παρακολούθησε σεμινάρια Σκηνοθεσίας και Υποκριτικής στο Θέατρο Τέχνης της Μόσχας {ΜΧΑΤ }.Σπόυδασε Κλασικό Τραγούδι στο Εθνικό Ωδείο και Θεατρικό Τραγούδι στο Ωδείο ATHENAEUM .Είναι απόφοιτος της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών .Ηθοποιός για πολλά χρόνια του Εθνικού Θεάτρου ,του Θέάτρου Τέχνης Κάρολος Κούν ,του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος ,του Θεσσαλικού Θεάτρου και άλλων ,έπαιξε συνεργάστηκε με τους σημαντικότερους Σκηνοθέτες του Θεάτρου μας και έπαιξε σε πολλές παραστάσεις Αρχαίου Δράματος στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου ,σε όλα σχεδόν τα Αρχαία Θέατρα του τόπου μας και σε μεγάλα Θεατρικά Φεστιβάλ του εξωτερικού .Σκηνοθέτησε την παράσταση ‘’ΗΛΕΚΤΡΑ project ‘’ στο Θέατρο CARTEL και την παράσταση ‘’ΤΡΩΑΔΕΣ –ΕΚΑΒΗ η Τραγωδία Των Ηττημένων ‘’στο ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΘΕΑΤΡΟ. Διδάσκει Υποκριτική και Αγωγή του Λόγου σε Δραματικές Σχολές της Αθήνας .

Τιμές εισιτηρίων : 10 € κανονικό και 6 € μειωμένο

Κρατήσεις εισιτηρίων:  Τις εργάσιμες ημέρες στο τηλέφωνο: 26410- 21158 από τις 9.00 π.μ – 13.00 μ.μ.

Η πώληση εισιτηρίων θα γίνεται στο Ταμείο του θεάτρου την ημέρα της παράστασης το ( Σάββατο 22-12-2018 από τις 19.00 – 21.00 )

ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 80 λεπτά (χωρίς διάλειμμα)

 

Διαβάστηκε 391 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.