Τρίτη, 19η Μαρτίου 2024  11:45 πμ
 
wm small
Πέμπτη, 13 Δεκεμβρίου 2018 01:28

Εκπαιδευτικές παρουσιάσεις του ΕΚΑΒ Πάτρας σε Αμφιλοχία, Μεσολόγγι και Αγρίνιο (Παρ 14 & Τετ 19/12/2018)

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Με το σύνθημα «Μια εβδομάδα μπορεί, κυριολεκτικά, να κρατήσει μια ζωή», το Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας (ΕΚΑΒ) διοργανώνει από τις 12 έως τις 19 Δεκεμβρίου 2018, την «6η Πανελλήνια Εβδομάδα Εκπαίδευσης και Πρόληψης», η οποία είναι αφιερωμένη σε όλους τους ιατρούς, νοσηλευτές και διασώστες του Ε.Κ.Α.Β. που έχασαν τη ζωή τους κατά την εκτέλεση του καθήκοντος.

Στo πλαίσιo της δράσης αυτής το Ε.Κ.Α.Β. Πάτρας πιστό στο καθήκον απέναντι στους πολίτες δίνει το «παρών» σε μεγάλα αστικά κέντρα του τομέα ευθύνης του, διοργανώνοντας σειρά εκπαιδεύσεων Καρδιοαναπνευστικής Αναζωογόνησης (ΚΑΡΠΑ) και χρήσης του Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδωτή (AED) . Σκοπός είναι η παροχή βασικών γνώσεων για την υποστήριξη των ζωτικών λειτουργιών, η ευαισθητοποίηση και ενημέρωση των πολιτών σε θέματα πρώτων βοηθειών αλλά και η ανάδειξη του πολύπλευρου κοινωνικού έργου του Ε.Κ.Α.Β., που δεν περιορίζεται στην επείγουσα προνοσοκομειακή φροντίδα αλλά καλύπτει ένα ευρύ φάσμα υπηρεσιών προς τους πολίτες και την κοινωνία.

Αναλυτικά το πρόγραμμα εκπαιδευτικών παρουσιάσεων από το ΕΚΑΒ Πάτρας:

 

Διαβάστηκε 532 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.