Παρασκευή, 26η Απριλίου 2024  11:12 πμ
 
wm small
Κυριακή, 09 Δεκεμβρίου 2018 15:13

Δυο Αγρινιώτες μαθητές θα εκπροσωπήσουν τη Δυτική Ελλάδα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Ανακοινώθηκαν από την Περιφερειακή Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας τα αποτελέσματα του διαγωνισμού EUROSCOLA 2018-2019. Δύο Αγρινιώτες μαθητές θα εκπροσωπήσουν την πόλη στο Στρασβούργο.

Θέμα του φετινού διαγωνισμού, το οποίο ορίστηκε από το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων ήταν: «Τον Μάιο του 2019 οι Ευρωπαίοι πολίτες από τις 27 χώρες της ΕΕ θα ψηφίσουν στις ευρωπαϊκές εκλογές για την ανάδειξη των 705 Μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Πώς πιστεύετε ότι οι Ευρωπαίοι πολίτες μπορούν να ενισχύσουν τη δημοκρατική φυσιογνωμία της Ένωσης; Θεωρείτε ότι το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο πρέπει να αναλάβει περισσότερες αρμοδιότητες ώστε να εκφράσει με πιο αποφασιστικό τρόπο την εντολή των πολιτών της Ένωσης οι οποίοι με την ψήφο τους θα προσδιορίσουν τη μελλοντική πορεία της Ευρώπης

Μαθητές από 45 λύκεια της Δυτικής Ελλάδας συμμετείχαν με γραπτή εργασία-έκθεση στον διαγωνισμό, που διεξάχθηκε στις 9 Νοεμβρίου 2018.

Ο τρόπος διεξαγωγής του διαγωνισμού είναι αντίστοιχος με τη μέθοδο των πανελλαδικών εξετάσεων, αφού τα ονόματα των εξεταζόμενων μαθητών καλύπτονται από τον επιβλέποντα καθηγητή, ενώ τα γραπτά αποστέλλονται στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης, όπου αξιολογούνται αποκλειστικά από εκπαιδευτικούς που δεν υπηρετούν στα Λύκεια και από σχολικούς σύμβουλους φιλολόγων.

Οι δυο Αγρινιώτες μαθητές Μαρία-Ιωάννα Τραχίλη (2ο ΓΕΛ. Αγρινίου) και Αθανάσιος Τομαρίδης (6ο ΓΕΛ. Αγρινίου) επιλέχθηκαν ανάμεσα στους 24 μαθητές Λυκείου που θα εκπροσωπήσουν τη Δυτική Ελλάδα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, στις 18 Ιανουαρίου 2019.

Για την ημερίδα EUROSCOLA, oι μαθητές θα ταξιδέψουν στο Στρασβούργο της Γαλλίας, όπου θα εκπροσωπήσουν την Ελλάδα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και θα συμμετάσχουν μαζί με περίπου 500 μαθητές από χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε εκπαιδευτικές δράσεις, με σκοπό την εξοικείωση με τη λειτουργία των ευρωπαϊκών θεσμών και την ανάγκη προάσπισης της δημοκρατίας και των θεμελιακών δικαιωμάτων.

agrinionews.gr

Διαβάστηκε 1626 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.