Παρασκευή, 26η Απριλίου 2024  9:50 πμ
 
wm small
Τετάρτη, 30 Σεπτεμβρίου 2015 09:59

«Τα Παναγρίνεια θα γίνουν θεσμός για το Αγρίνιο» (video)

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Συνέντευξη Τύπου παραχώρησαν πριν λίγο στην πρώην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου στο Αγρίνιο οι τέσσερις φορείς που διοργανώνουν τα Παναγρίνεια αρχής γενομένης από τη προσεχή Παρασκευή. 3Θυμίζουμε ότι πρόκειται για εκδηλώσεις στο πλαίσιο του Κοινοτικού Προγράμματος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Δυτικής Ελλάδας (I.C.E. Innovation, Culture and Creativity for a new Economy) για την ανάδειξη Καινοτόμων Ιδεών τουριστικού ενδιαφέροντος, μέσω του οποίου η Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Αγρινίου (Κ.Ε.Δ.Α.), η Γυμναστική Εταιρεία Αγρινίου (Γ.Ε.Α.), η Ιστορική & Αρχαιολογική Εταιρεία Δυτικής Στερεάς Ελλάδας και ο Μουσικός Σύλλογος Αγρινίου «ΟΡΦΕΥΣ», διοργανώνουν εκδηλώσεις αθλητισμού, πολιτισμού και μνήμης. Οι εν λόγω εκδηλώσεις θα λάβουν χώρα από τις 2 έως και τις 5 Οκτωβρίου κατά κύριο λόγο στην πόλη του Αγρινίου και περιλαμβάνουν έκθεση ζωγραφικής και φωτογραφίας, παρουσίαση παραδοσιακών και σύγχρονων χορών, επίσκεψη-ξενάγηση σε αρχαιολογικούς χώρους, αγώνες σκακιού, επίδειξη τοξοβολίας, ταυτόχρονοι αγώνες τρεξίματος- βαδίσματος και ποδηλασίας στο κέντρο της πόλης του Αγρινίου, συνάντηση χορωδιών, εκδήλωση για την ιστορία και την προοπτική του Αγρινίου, καθώς και θεατρική παράσταση για πρώτη φορά στον αύλειο χώρο των Καπναποθηκών Παπαπέτρου.

Παίρνοντας πρώτος τον λόγο ο υπεύθυνος του προγράμματος κ. Παναγιώτης Χατζηγεωργίου ζήτησε την στήριξη του εγχειρήματος με στόχο τα Παναγρίνεια να γίνουν θεσμός. Όπως εξήγησε πρόκειται για μια σύμπραξη για πρώτη φορά τεσσάρων φορέων που αξιολογήθηκε ως τρίτη ανάμεσα σε 33 άλλες προτάσεις και φυσικά ήταν στην δεκάδα των προτάσεων που εγκρίθηκαν στην ευρύτερη περιοχή. Το όνομα, όπως είπε περιέχει αναφορά στα Παπαστράτεια και το έμβλημα περιλαμβάνει και τον κάμπο αλλά και το υδάτινο στοιχείο που έχουν αναδείξει το Αγρίνιο διαχρονικά. Η πρωτιά του προγράμματος είναι η συνεργασία και η ισοτιμία των φορέων που συμμετέχουν, ενώ το δεύτερο είναι η αξιοποίηση του κτηρίου Παπαπέτρου ,με ένα θεατρικό που θα παραπέμπει στη ιστορία της πόλης και θα φέρει προ των ευθυνών της την Πολιτεία που από το 2002 που αγοράστηκε ο χώρος των αποθηκών για μουσείο δεν έκανε κάτι την αξιοποίησή τους. Πρόκειται για πρόγραμμα με προϋπολογισμό μόλις 10 χιλιάδες ευρώ από την ΠΕΔΔΕ, ενώ οι φορείς θα4βοηθήσουν τελικά ίσως και με ίδιες δυνάμεις ενώ όσοι εμπλέκονται δουλεύουν εθελοντικά, όπως είπε ο κ. Χατζηγεωργίου.
Εκπροσωπώντας τον δήμο Αγρινίου η πρόεδρος της ΚΕΔΑ και αντιδήμαρχος, κ. Μαρία Παπαγεωργίου, αφού διάβασε δήλωση του δημάρχου κ. Παπαναστασίου, εξήγησε ότι πρωταρχικός στόχος των εκδηλώσεων είναι η προβολή του Αγρινίου και η εξωστρέφειά του ως συνολικό τουριστικό προϊόν. Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Ιστορικής & Αρχαιολογικής Εταιρείας Δυτικής Στερεάς Ελλάδας, κ. Νίκος Σκιαδάς, εξήγησε ότι έχει μπει πολύ μεράκι και σοβαρή δουλειά στο όλο εγχείρημα με θέατρο, ομιλία την Παρασκευή και αναφορές στην οικιστική ιστορία της περιοχής.
Ο πρόεδρος της ΓΕΑ κ. Χρήστος Θετάκης τόνισε ότι υπήρξαν πολλές αναβολές στη διεξαγωγή του προγράμματος λόγω εκλογών ενώ ευχήθηκε να είναι καλός ο καιρός από την προσεχή Παρασκευή έως τη Δευτέρα ώστε να μην πάνε στράφι οι προσπάθειες, όπως είπε. Αποκάλυψε, δε, ότι μόλις πληροφορήθηκε τον προϋπολογισμό των λιγότερων από 10 χιλιάδες ευρώ(!) σκέφτηκε να μην αναμιχθεί αλλά επικράτησε η διάθεση για ανάδειξη της περιοχής, τονίζοντας την μεγάλη αξία προσπαθειών όπως είναι το Αθλητικό Μουσείο που φιλοξενείται στο κτήριο της ΓΕΑ και είναι από τα ελάχιστα στη χώρα.
Τέλος ο πρόεδρος του «Ορφέα» κ. Θεμιστοκλής Γαμβρούλης εξήρε όλους όσοι δούλεψαν στη προσπάθεια αυτή, όπως είπε, ξεφεύγοντας από τα τραγικά αδιέξοδα που μας περιβάλλουν. «Απαντάμε έτσι σε όσους βεβηλώνουν τους χώρους γύρω μας και προβάλουμε την αισιοδοξία της πράξης απέναντι στη απαισιοδοξία και τον κυνισμό της νόησης, ελπίζοντας να μείνουν τα Παναγρίνεια στη συνείδηση της πόλης για χρόνια», τόνισε θυμίζοντας ότι το βράδυ του προσεχούς Σαββάτου θα δώσει μια μοναδική συναυλία η χορωδία της Κέρκυρας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 

1234

5

agrinionews.gr 

Διαβάστηκε 2201 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.