Παρασκευή, 26η Απριλίου 2024  12:11 μμ
 
wm small
Τρίτη, 27 Νοεμβρίου 2018 17:29

«Αφορμή για να γνωρίσει η Ευρώπη την Αιτωλοακαρνανία» το Συνέδριο Ευρωπαίων Δημοσιογράφων

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Συνέντευξη Τύπου παραχώρησαν σήμερα το μεσημέρι ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου, η Πρόεδρος του Ελληνικού Τμήματος της Ένωσης Ευρωπαίων Δημοσιογράφων Σάγια Τσαουσίδου και το μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου Αιτωλοακαρνάνων Δημοσιογράφων Κική Παππά στον 2ο όροφο του Δημαρχείου Αγρινίου.

Θέμα της συνέντευξης ήταν το Διεθνές συνέδριο της Ένωσης Ευρωπαίων Δημοσιογράφων που θα πραγματοποιηθεί στο Αγρίνιο και τα πολλαπλά οφέλη που θα αποκομίσει η περιοχή από αυτό.

Όπως εξήγησε ο δήμαρχος Αγρινίου κ. Παπαναστασίου, πρόκειται για ένα συνέδριο που θα διαφημίσει την περιοχή μας στους πιο κατάλληλους ανθρώπους, δηλαδή τους ευρωπαίους δημοσιογράφους, προκαλώντας ένα κύμα εξωστρέφειας και αναγνωρισιμότητας για το ευρύτερο Αγρίνιο. «Είχαμε κάνει σύνθημά μας το “ανακαλύψτε μας” και δράσεις σαν αυτή γίνονται αφορμή για να σε ανακαλύπτουν πολλοί και σημαντικοί άνθρωποι», ανέφερε ο δήμαρχος Αγρινίου ο οποίος ευχαρίστησε τόσο τους διοργανωτές και τους άμεσα εμπλεκόμενους (το συνέδριο είναι υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας ενώ θα συμμετάσχει ως συνδιοργανωτής και ο κεντρικός δήμος των Βρυξελλών) όσο κα τους εθελοντές που συμβάλουν στην πραγματοποίηση του σημαντικού γεγονότος.

Από την πλευρά της η κ. Τσαουσίδου τόνισε ότι κάτι τέτοιο πρώτη φορά γίνεται στην Ελλάδα και ότι χαίρεται που επελέγη η Αιτωλοακαρνανία και το Αγρίνιο. Ευχαρίστησε, δε, τους υπουργούς(Κουντουρά, Σπίρτζης) και τους ευρωβουλευτές (Γιαννάκου- Κούτσικου, Κύρτσος) που θα συμμετάσχουν, ενώ έκανε λόγο για μια ευκαιρία να υπάρξουν απαντήσεις στην εσωστρέφεια και την απομόνωση που κερδίζουν έδαφος μέσω του ευρωσκεπτικισμού, όπως είπε.

Η κ. Παππά, τέλος, εξήγησε ότι πρόκειται για μια εξαιρετική αφορμή να γνωρίσει ο κόσμος την Αιτωλοακαρνανία, τις ομορφιές, τις αρχαιότητες και τα προϊόντα της που είναι μοναδικά, εξαίροντας την στήριξη που υπήρξε από τον Δήμο και τους άλλους φορείς και καλώντας τους πολίτες να συμμετάσχουν στο σπουδαίο γεγονός.

agrinionews.gr
 
Διαβάστηκε 532 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.