Παρασκευή, 26η Απριλίου 2024  2:20 πμ
 
wm small
Δευτέρα, 19 Νοεμβρίου 2018 13:51

Συναντήθηκαν με τον δήμαρχο Αγρινίου οι Ζευγαρακιώτες

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Στην προαναγγελθείσα κινητοποίηση διαμαρτυρίας στο δημαρχείο Αγρινίου προέβησαν σήμερα κάτοικοι του Ζευγαρακίου Μακρυνείας.

Ζητούν άμεσες παρεμβάσεις ώστε να μην κινδυνέψει ξανά το χωριό από τις πλημμύρες αλλά και αποκατάσταση ζημιών. Οι κάτοικοι του Ζευγαρακίου έθεσαν επιτακτικά το ζήτημα του καθαρισμού των ρεμάτων, του καθαρισμού των χωραφιών στα οποία παραμένουν μπάζα από τις περσινές πλημμύρες και άλλα αιτήματα.

Περίπου 50 κάτοικοι συγκεντρώθηκαν αρχικά έξω από Δημαρχείο και συναντήθηκαν στη συνέχεια με τον δήμαρχο Γιώργο Παπαναστασίου, εκθέτοντας τα αιτήματά τους και ζητώντας λύσεις.

Ο πρόεδρος του Ζευγαρακίου κ. Θ. Παπαδόπουλος, τοποθετήθηκε πρώτος, εξηγώντας στον δήμαρχο Αγρινίου πως έχει η κατάσταση στο χωριό:

«Τα μπάζα είναι ακόμη έξω από τα σπίτια μας, τα ρέματα είναι μπαζωμένα, το Σαββατοκύριακο έριξε λίγη βροχή και το νερό μπήκε στα σπίτια μας… Τι θα γίνει όταν τα φαινόμενα θα είναι ακόμη πιο έντονα; Ζητάμε την παρέμβασή σας όπου είναι αρμοδιότητά σας και ακόμη να πιέσετε τους αρμόδιους σε όλα τα επίπεδα. Η οριοθέτηση των ρεμάτων εκκρεμεί, έχουμε τεράστιο θέμα με τα ρέματα. Επίσης εκκρεμούν τεχνικά έργα, αγροτικοί δρόμοι είναι ακόμη απροσπέλαστοι. Έχουμε στείλει έγγραφο στην Τεχνική Υπηρεσία και ακόμη δεν έχουμε πάρει απάντηση. Τα 200.000 ευρώ που ήρθαν στον δήμο Αγρινίου για οδοποιία, ο κ. Δέδες είχε υποσχεθεί πως ίσως διοχετευθούν για τα χωράφια μας. Αν δεν γίνει αποκατάσταση των χωραφιών το χωριό θα είναι μόνιμα πλημμυρισμένο», είπε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του Ζευγαρακίου απευθυνόμενος στον Δήμαρχο Αγρινίου.

Ο ίδιος ζήτησε παρεμβάσεις και για το γήπεδο του χωριού «Έχουμε ομάδα που φτάνει στην α’ κατηγορία και δεν έχουμε γήπεδο».

Ο πρόεδρος έθεσε εξάλλου το θέμα των υδρομέτρων εξηγώντας πως δεν υπήρξε καμία απαλλαγή από τα τέλη ύδρευσης, κάτι που φάνηκε να ξαφνιάζει τον δήμαρχο Αγρινίου .Είπε χαρακτηριστικά: «Όχι μόνο δεν είχαμε απαλλαγή από τα τέλη, αλλά σε κάποιες περιπτώσεις κάποια υδρόμετρα δεν μπορούμε καν να τα μετρήσουμε , γιατί είναι χωμένα μες στο χώμα. Υπάρχουν υδρόμετρα που μετρούν την ύδρευση που είναι μέσα στα μπάζα. Αυτά πότε θα μετρηθούν;»

Ο δήμαρχος Γ. Παπαναστασίου έκανε λόγο για «αργές αντιδράσεις της Πολιτείας», τονίζοντας πως «ενώ ο δήμος Αγρινίου βρίσκονταν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, προσπαθούσε να ανταπεξέλθει μόνο με τις υπηρεσίες του δήμου»: «Και αυτό παρ’ ότι δεν ήμασταν οι καθ’ ύλην αρμόδιοι. Πάμε με τη διαδικασία που προβλέπει η νομοθεσία και παρ’ όλα αυτά περιμένουμε. Ως δήμος κάνουμε με τις δικές μας , πενιχρές δυνάμεις κάθε προσπάθεια να ανοίξουμε τους δρόμους, όμως χρειαζόμαστε και μια διευκόλυνση στις διαδικασίες», σημείωσε ο δήμαρχος Αγρινίου.
Αναφορικά με τις ζημιές στα χωράφια, τόνισε πως «ο ΕΛΓΑ έπρεπε να αποζημιώσει τους παραγωγούς».

Παράλληλα εξήγησε πως τα 200 χιλιάδες ευρώ που ήρθαν ως επιχορήγηση ήταν για έργα οδοποιίας. «Αν δείτε έγγραφα που έχουν έρθει στους δήμους που ουσιαστικά ακυρώνουν αποφάσεις μας, μες θέτουν σε θέση να προσπαθούμε να παρακάμψουμε τα όποια προβλήματα προκειμένου να βοηθήσουμε. Αυτό το κάνει τόσο ο δήμος όσο και η Περιφέρεια», είπε ακόμη σημειώνοντας παράλληλα πως ο καθαρισμός των ρεμάτων είναι αποκλειστικά ευθύνη της Περιφέρειας και πως ο δήμος παρεμβαίνει μόνο βοηθητικά, χωρίς να είναι υποχρεωμένος.

agrinionews.gr


agrinionews.gr

 
Διαβάστηκε 447 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.