Τετάρτη, 8η Μαίου 2024  5:57 μμ
 
wm small
Πέμπτη, 17 Σεπτεμβρίου 2015 23:07

Εργασίες σε Διώρυγα Διμήκου και Ίναχο Αιτωλοακαρνανίας

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Καθαρίστηκε η Διώρυγα Διμήκου στο Αγγελόκαστρο από την Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας-Αντιπλημμυρικά έργα από την Αντιπεριφέρεια στον Ίναχο.

Ολοκληρώθηκαν από την Περιφερειακή Ενότητα Αιτωλοακαρνανίας  οι παρεμβάσεις καθαρισμού της διώρυγας του Δίμηκου στην περιοχή Αγγελοκάστρου. Η συγκεκριμένη παρέμβαση θα βοηθήσει στην αποστράγγιση των παραλίμνιων περιοχών της Λυσιμαχείας και στην  αποφυγή πλημμυρών κατά τον επερχόμενο χειμώνα. «Προετοιμαζόμαστε από τώρα για τον επερχόμενο χειμώνα, ώστε να αποφύγουμε πλημμυρικά φαινόμενα στις παραλίμνιες περιοχές της Λυσιμαχείας που κοστίζουν πολύ και επιβαρύνουν τους πολίτες και τις περιουσίες τους», δήλωσε σχετικά η Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας, κ. Χριστίνα Σταρακά.

Για Τρίτη εβδομάδα συνεχίζονται από τα μηχανήματα της Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας οι παρεμβάσεις καθαρισμού και αντιπλημμυρικής προστασίας του ποταμού Ινάχου. Αναλυτικότερα, έγιναν παρεμβάσεις αντιπλημμυρικής Προστασίας στα επικινδυνότερα σημεία του ποταμού, όπου παρουσιάστηκαν σοβαρά προβλήματα στην απορροή κατά τις πλημμύρες του Φεβρουαρίου 2015 (προστασία γεφυρών, γεωτρήσεων, κτλ).

Τα προβλήματα των πλημμυρικών φαινομένων θα επιλυθούν οριστικά μετά την ολοκλήρωση της μελέτης που ήδη έχει ενταχθεί στο Περιφερειακό Πρόγραμμα βάσει της οποίας θα υλοποιηθεί έργο αντιπλημμυρικής προστασίας τον ποταμό Ίναχο. Η Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας, κ. Χριστίνα Σταρακά, επεσήμανε πως «η σφοδρότητα των περσινών φαινομένων δεν μας επιτρέπει να εφησυχάσουμε καθώς τέτοιες καταστάσεις εντείνονται πλέον και έχουν ως αποτέλεσμα να χάνονται πολύτιμοι πόροι για την Αιτωλοακαρνανία. Παράλληλα η ολοκλήρωση τέτοιων παρεμβάσεων διασφαλίζει την οικολογική και πολιτιστική μας κληρονομιά που είναι μοναδική, τόσο στην ευρύτερη περιοχή του Ινάχου, όσο και στο σύνολο της Περιφερειακής μας Ενότητας».

πηγή: http://agrinioreport.com

Διαβάστηκε 3018 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.