Δευτέρα, 20η Μαίου 2024  8:00 πμ
 
wm small
Τετάρτη, 29 Ιουλίου 2015 14:43

Η Σ. Παπαγιάννη στον antennastar 105.8

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Καλεσμένη τηλεφωνικά ήταν σήμερα στην εκπομπή «Γιατί όλα συμβαίνουν» και στη δημοσιογράφο Δήμητρα Νταγιάντα η Αντιπρόεδρος Εθελοντών Αιμοδοτών Αγρινίου κ. Σπυριδούλα Παπαγιάννη.

Κατά τους καλοκαιρινούς μήνες τα τροχαία αυξάνονται με αποτέλεσμα να αυξάνουν παράλληλα και οι ανάγκες για αίμα. Συνεπώς, η συζήτηση κινήθηκε γύρω από την σημαντικότητα της αιμοδοσίας ειδικά για αυτή την περίοδο αλλά και για τις διάφορες εθελοντικές δράσεις που πρόκειται να γίνουν τις επόμενες ημέρες.

Η κ Νταγιάντα αρχικά ρώτησε για την αιμοδοσία κατά τους καλοκαιρινούς μήνες και για το εάν η ζήτηση αίματος είναι μεγαλύτερη αυτή την περίοδο με την  κ. Παπαγιάννη να αναφέρει ότι «η αιμοδοσία δεν πάει διακοπές» και ότι η ανάγκη για αίμα είναι μεγάλη. «Εμείς θα διεξάγουμε εθελοντική αιμοδοσία στο Δημαρχείο Αγρινίου στον 2ο όροφο την Παρασκευή 31 Αυγούστου από τις 8 π.μ. μέχρι τις 2.30 μ.μ. Κάνουμε έκκληση σε όποιον μπορεί να βοηθήσει. Η αιμοδοσία είναι κάτι πολύ σημαντικό, ειδικά τώρα το καλοκαίρι που είναι περισσότερες οι ανάγκες. Πρέπει να ευαισθητοποιηθούμε και να στηρίξουμε την αιμοδοσία. Καλό θα είναι αν μπορούμε να το συνδυάσουμε και με τις καλοκαιρινές μας διακοπές. Εμείς κάνουμε εθελοντικές αιμοδοσίες στην ευρύτερη περιοχή του Αγρινίου και σε διάφορα χωριά πέριξ της πόλης».

Σε ερώτηση της δημοσιογράφου αν το τρέχον έτος η προσέλευση των εθελοντών αιμοδοτών ήταν η αναμενόμενη, η κ. Παπαγιάννη τόνισε ότι ήταν σημαντική η βοήθεια των αιμοδοτών και ότι ξεπέρασε τις προσδοκίες. «Πέραν τούτου υπήρξαν και αρκετοί νέοι αιμοδότες που δίνουν αίμα για πρώτη φορά, μπαίνοντας έτσι στην μεγάλη οικογένεια της εθελοντικής αιμοδοσίας», συνέχισε η κ. Παπαγιάννη.

Αναφορά έγινε και για την «Φλόγα» των εθελοντών αιμοδοτών η οποία θα ανάψει την 1η Αυγούστου στην Κοζάνη και θα κατέβει από εκεί με πρώτο σταθμό το Ξυλόκαστρο μια μέρα μετά. Έπειτα από εκεί θα διανεμηθεί σε όλους τους συλλόγους οι οποίοι θα την μεταφέρουν σταδιακά σε όλη την Ελλάδα. «Από άκρη σε άκρη στην Ελλάδα και για έναν ολόκληρο μήνα η «Φλόγα» θα παραμείνει αναμμένη, από τον Έβρο μέχρι και την Κρήτη, και παράλληλα θα γίνονται διάφορες εκδηλώσεις προς τιμήν της. Οι εκδηλώσεις της πόλης του Αγρινίου θα γίνουν στις αρχές Σεπτεμβρίου με την λαμπαδηδρομία και στις 25 Σεπτεμβρίου θα καταλήξει στην Λαμία».

Κλείνοντας η κ. Παπαγιάννη υπογράμμισε την σημαντικότητα της εθελοντικής αιμοδοσίας αναφέροντας ότι «δίνοντας αίμα δίνουμε δέκα λεπτά από τον χρόνο μας και η διαδικασία δίνει ιδιαίτερη χαρά και στον δότη και στον λήπτη. Την Παρασκευή περιμένουμε και νέους εθελοντές ώστε να ζήσουν κι εκείνοι την χαρά της προσφοράς».

πηγή: http://agrinioreport.gr

 

Διαβάστηκε 2385 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.