logo small for menu

  • Simple Item 1
  • 1
facebookbuttonTwitterbuttonyoutubebuttoninstagrambuttonrss button
Τρίτη, 19η Νοεμβρίου 2019, 7:18 πμ
Δευτέρα, 20 Φεβρουαρίου 2017 18:30

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η παράσταση «Ο Βιόλης και η μουσικοπαρέα… διασκεδάζουν τις Απόκριες» την Κυριακή 19/2/2017 στον «Ανεσις»

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η παράσταση «Ο Βιόλης και η μουσικοπαρέα… διασκεδάζουν τις Απόκριες» την Κυριακή 19/2/2017 στον Κινηματοθέατρο «Ανεσις». Πλήθος κόσμου μικροί και μεγάλοι διασκέδασαν με την εκπληκτική απόδοση του έργου από το τμήμα Κουκλοθεάτρου του Δήμου Αγρινίου. Η υπεύθυνη του τμήματος κα Χριστοδουλοπούλου Ντίνα μίλησε στην Χρύσα Σπαή για το AgrinioBestOf.gr δίνοντας πολύ χρήσιμες πληροφορίες για την δράση αυτή.

koyklotheatro 19 2 2017 07

Πόσα χρόνια μετράει η ίδρυση της ομάδας του Κουκλοθέατρου ;

Εχει 14 χρόνια που δημιουργήθηκε η ομάδα δηλ. από το 2003. Αφορμή για την δημιουργία του τμήματος ήταν η γνωριμία μου με την κα Καρδαμπίκη Νίκη. Οι δυο μαζί επισκεφθήκαμε την τότε αντιδήμαρχο πολιτισμού Αγρινίου κα Ντίνα Κατσαρή και ζητήσαμε να υποστηρίξει την προσπάθεια. Αυτή όχι μόνο μας υποστήριξε αλλά ουσιαστικά μας καθιέρωσε σαν δράση.

Ποιος οργάνωσε την ομάδα και τι μυνήματα περνάτε μέσα από τα έργα που παρουσιάζεται ;

Στην ομάδα είμαστε όλες εθελόντριες. Δεν έχουμε πολύ ελεύθερο χρόνο γιατί εργαζόμαστε, όμως προσπαθούμε όταν είναι εφικτό να ανεβάζουμε παραστάσεις και εκτός πόλεως. Όμως η ευχαρίστηση που δίνουμε στα παιδιά με τις παραστάσεις μας μας κάνει και ξεχνάμε όλη την κούραση της προετοιμασίας. Τα μυνήματα που περνάμε είναι οικολογικά που έχουν σχέση με το περιβάλλον, υγείας που έχουν σχέση με την διατροφή μας καθώς και ψυχικά που έχουν σχέση με την συμπεριφορά των ανθρώπων.

koyklotheatro 19 2 2017 10

Που αλλού έχει ταξιδέψει εκτός από το Αγρίνιο το Κουκλοθέατρο ;

Εχουμε πάει στους γειτονικούς νομούς, Ασπρα Σπίτια, Κατούνα, Βόνιτσα κλπ Ειδικά το καλοκαίρι σε εκδηλώσεις των δήμων της περιφέρειας. Απλώς επειδή είμαστε όλες εργαζόμενες αδυνατούμε να πάμε καθημερινές εκτός έδρας. Στα σχολεία όταν είναι εφικτό οι παραστάσεις δίνονται Σάββατο  ή Κυριακή πρωί.

Πως επιδρούν οι φωνούλες των μαριονεττών στην ψυχολογία των παιδιών ; ταυτίζονται με τους ήρωες ;

Τα παιδιά ταυτίζονται «απόλυτα» με τους ήρωες, άλλα θα αγαπήσουν την μαριονέττα που δείχνει ένα μουσικό όργανο πχ το βιολί, άλλο την κούκλα που δείχνει τον καθρέπτη κλπ. Στο τέλος της παράστασης ζητούν να γνωρίσουν ποιός είναι πίσω από την φωνή της κούκλας και θέλουν να φωτογραφηθούν μαζί της.

koyklotheatro 19 2 2017 28

Ο Πολιτισμός, η τέχνη που αναδυκνείει η μαριονέττα, που έχει τις ρίζες του ;

Εχω την εντύπωση ότι δύο χώρες πρωτοστάτησαν στην τέχνη της μαριονέττας. Η Ρωσία και η Ιταλία, κατά βάση η Βενετία.

Ένα μήνυμα στο κοινό του AgrinioBestOf.gr

Καλούμε όλο τον κόσμο να πλαισιώσει την προσπάθεια που κάνουμε και να φέρνει τα παιδιά του στις παραστάσεις μας καθότι αυτό κάνει αποδεδειγμένα καλό στον ψυχισμό του παιδιού.

Επιμέλεια - Φωτο: Χρύσα Σπαή

koyklotheatro 19 2 2017 37

koyklotheatro 19 2 2017 33

koyklotheatro 19 2 2017 31

koyklotheatro 19 2 2017 23

koyklotheatro 19 2 2017 25

koyklotheatro 19 2 2017 15

Σχετικά με την παράσταση


«Ο Βιόλης και η μουσικοπαρέα… διασκεδάζουν τις Απόκριες»

Μια παράσταση με κούκλες βασισμένη στο βιβλίο της Μαρίας Αντωνίου «ο Βιόλης και η μουσικοπαρέα»

Υπόθεση

Οι Απόκριες πλησιάζουν  και στη Μουσικοχώρα  ο Λόρδος- Κλαρίνιος, η χίπισσα-Κιθαρίτα, η μάγισσα-Τυμπανέλα ,ο Πειρατής-Σαξοφωνάρας  ,ο κλόουν –Ακορντεόνης αλλά  και όλα τα μουσικά όργανα ετοιμάζονται  για το μεγάλο  πάρτυ μασκέ! Τι γίνεται όμως  όταν  ο Βιόλης ,το φάλτσο βιολί ,εκφράζει την αγάπη του για την Βιολοντσέλα και της ζητά να τον συνοδέψει στο πάρτυ; Tι σχέση έχουν η σοφή-Άρπα ,μια τρομπέτα και μια …εσάρπα; H μουσικοπαρέα βάζει όλες τις δυνατές της νότες για να τον βοηθήσει! Θα καταφέρει τελικά  ο Βιόλης;

Μια παράσταση γεμάτη μουσική και γέλιο σε  μια  ιστορία για την αγάπη ,τη  φιλία, τη συνεργασία και  την επιμονή!

Συντελεστές

Κατασκευάζουν τις κούκλες και παίζουν: Αθανασοπούλου Κατερίνα, Γιγκλά Ελένη, Γκουρνέλου Κατερίνα, Καραγιώργου Ειρήνη,  ΚαραΐσκουΚαραϊσκου Κωνσταντίνα, Μαργώνη Μαριάννα, Πανταζή Βαγγελιώ, Σελεβίστα Μέλισσα-Άννα, Σερμιντζέλη Γιάννα, Σουμέλη Καλλιρρόη, Τσιρογιάννη Βαρβάρα, Χριστοδουλοπούλου Ντίνα, Χριστοπούλου ΛέναΚαραγιώργου Ειρήνη, Καραΐσκου Κωνσταντίνα, Μαργώννη Μαριάννα, Πανταζή Βαγγελιώ, Σελεβίστα Μέλισσα-Αννα, Σελεβίστα Τρισεύγενη,Σερμιντζέλη Γιάννα, Σουμέλη Καλιρρόη,Σουμέλη Όλγα, Σταμάτη Φανή, Τσιρογιάννη Βαρβάρα, Χριστοδουλοπούλου Ντίνα,Χριστοπούλου Λένα Αθανασοπούλου Κατερίνα, Γαλάνη Κατερίνα, Γιγκλά Ελένη, Γκουρνέλου Κατερίνα, Καραγιώργου Ειρήνη, Καραΐσκου Κωνσταντίνα, Μαργώννη Μαριάννα, Πανταζή Βαγγελιώ, Σελεβίστα Μέλισσα-Αννα, Σελεβίστα Τρισεύγενη,Σερμιντζέλη Γιάννα,  Κατασκευάζουν κούκλες και παίζουν: Αθανασοπούλου Κατερίνα, Γαλάνη Κατερίνα, Γιγκλά Ελένη, Γκουρνέλου Κατερίνα, Καραγιώργου Ειρήνη, Καραΐσκου Κωνσταντίνα, Μαργώννη Μαριάννα, Πανταζή Βαγγελιώ, Σελεβίστα Μέλισσα-Αννα, Σελεβίστα Τρισεύγενη,Σερμιντζέλη Γιάννα, Σουμέλη Καλιρρόη,Σουμέλη Όλγα, Σταμάτη Φανή, Τσιρογιάννη Βαρβάρα, Χριστοδουλοπούλου Ντίνα,Χριστοπούλου Λένα Κατασκευάζουν κούκλες και παίζουν: Αθανασοπούλου Κατερίνα, Γαλάνη Κατερίνα, Γιγκλά Ελένη, Γκουρνέλου Κατερίνα, Καραγιώργου Ειρήνη, Καραΐσκου Κωνσταντίνα, Μαργώννη Μαριάννα, Πανταζή Βαγγελιώ, Σελεβίστα Μέλισσα-Αννα, Σελεβίστα Τρισεύγενη,Σερμιντζέλη Γιάννα, Σουμέλη Καλιρρόη,Σουμέλη Όλγα, Σταμάτη Φανή, Τσιρογιάννη Βαρβάρα, Χριστοδουλοπούλου Ντίνα,Χριστοπούλου Λένα Κατασκευάζουν κούκλες και παίζουν: Αθανασοπούλου Κατερίνα, Γαλάνη Κατερίνα, Γιγκλά Ελένη, Γκουρνέλου Κατερίνα, Καραγιώργου Ειρήνη, Καραΐσκου Κωνσταντίνα, Μαργώννη Μαριάννα, Πανταζή Βαγγελιώ, Σελεβίστα Μέλισσα-Αννα, Σελεβίστα Τρισεύγενη,Σερμιντζέλη Γιάννα, Σουμέλη Καλιρρόη,Σουμέλη Όλγα, Σταμάτη Φανή, Τσιρογιάννη Βαρβάρα, Χριστοδουλοπούλου Ντίνα,Χριστοπούλου Λένα

Διασκευή – Θεατρική απόδοση: Σελεβίστα Μέλισσα-Άννα

Επιμέλεια κατασκευής κούκλας: Γκουρνέλου Κατερίνα

Σκηνικά: ομάδα κουκλοθέατρου

Μουσική επιμέλεια: Γκουρνέλου Κατερίνα-Σελεβίστα Μέλισσα-Άννα

Σχεδιασμός  αφίσας: Σαρδέλης Κώστας

Ευχαριστούμε τους μουσικούς:

Παπακωστόπουλο Θωμά: βιολί , Σελεβίστα Δημήτρη: τρομπέτα,  Καλαμπαλίκη Γιάννη: ντραμς

Η ηχογράφηση έγινε στο studio Freq

Διαβάστηκε 2509 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 27 Φεβρουαρίου 2017 23:22
Κοινοποιησέ το
Χρύσα Σπαή

Η Χρύσα Σπαή τελείωσε Δημοσιογραφία στα Δ.Ι.Ε.K. Αγρινίου και συνεργάζεται με το AgrinioBestOf.gr γράφοντας άρθρα και κάνοντας συνεντεύξεις. Πιστεύει οτι η περιοχή μας έχει να δείξει ενδιαφέρουσα πολιτιστική κίνηση, ενδιαφέροντες ανθρώπους και υπέροχα τοπία και μέσω της δουλειάς της στο παρών site, θα προσπαθήσει να τα αναδείξει. Εκτός αυτού έχει επιμορφωθεί σε θέματα συνεχούς επαγγελματικής κατάρτισης, τουρισμού, μάρκετινγκ και διαφήμησης. Διαθέτει επίσης τίτλους σπουδών ηθοποιίας και βιβλιοθηκονομίας. 

facebook.com/profile.php?id=100009676997033

Προσθήκη σχολίου

Οι διαχειριστές της παρούσας Ιστοσελίδας διατηρούν το δικαίωμα να δημοσιοποιούν ή οχι τα σχόλια σας. Θα δημοσιεύονται μόνο τα σχόλια που τηρούν τους κανόνες της ευπρέπειας και καλής συμπεριφοράς. Κατά προτίμηση προτιμήστε να γράφετε Ελληνικά.

Τελευταία Άρθρα στην ίδια Ενότητα

Τελευταία Άρθρα απο όλες τις Ενότητες

eklogesdytika banner final

FRIGO TOOLS BANNER SIDE

KARAMELITSA BANNER 350X466

COFFEE SIR

25 SECONDS CAFE

amvrakia hotel banner

magnitaki

ATHOS CAFE NEW

grivaswines

καρβουνα καυσοξυλα pellet βασιλακας

mpampatsikos

fit ems gym

dimitra greka

manikas

prosfigas

6p banner

kostopoulou

ekloges dytika banner

wineoutlet banner 300x180

vivlio life

Ροή Ειδήσεων

Άρθρα που ενδιαφέρουν

Αιτωλοακαρνανία. Ένας τόπος φιλημένος απ'τον Θεό. Ας τον γνωρίσουμε !!!
  • 1