Δευτέρα, 13η Μαίου 2024  7:52 μμ
 
wm small
Παρασκευή, 06 Ιανουαρίου 2017 18:49

Τι περιμένουν το 2017 οι Αγρινιώτες

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Υγεία και καλύτερη ψυχολογία προσμένουν οι Αγρινιώτες το 2017, χωρίς να ελπίζουν σε κάτι ιδιαίτερο για την πολιτική και την οικονομία

Απαισιοδοξία φέρνει το νέο έτος σε μεγάλη μερίδα πολιτών του Αγρινίου, αφού εκτός της υγείας φέρεται να μην αναμένουν κάτι περισσότερο το 2017. Μάλιστα, υπήρχαν περιπτώσεις συνανθρώπων μας που έθεσαν ζήτημα ακόμη και για την υγεία, λέγοντας πως αφού χρήματα δεν υπάρχουν, δουλειές δεν υπάρχουν, ελπίδα δεν υπάρχει, τότε, επακόλουθο αυτών είναι να μην υπάρχει και υγεία ή ψυχολογία, όπως έχει καταντήσει το σύστημα υγείας!

Ωστόσο, η πλειοψηφία των ερωτηθέντων, αν και οι προσδοκίες τους για το μέλλον δεν είναι μεγάλες, πάντα ελπίζουν και βάζουν την υγεία σε κύρια διάταξη. Σχετικά με τις πολιτικές και οικονομικές εξελίξεις οι περισσότεροι ήταν φειδωλοί, διότι, όπως χαρακτηριστικά ειπώθηκε: «δεν περιμένουμε κάτι, δεδομένου πως οι εντολές και η άσκηση πολιτικής χαράσσεται από το εξωτερικό. Συνεπώς, δεν υπάρχει κάτι που μπορούμε να περιμένουμε, εκτός κι αν μιλάμε για επιπλέον αυξήσεις σε φόρους ή περικοπές».

Μεγάλη σημασία δίνουν πολλοί στην ψυχολογία, αφού είναι ο αστάθμητος παράγοντας αν και βασικός στην καθημερινότητα στην οικογενειακή και προσωπική γαλήνη, η οποία ανεξαρτήτως των οικονομικών ή άλλων προβλημάτων βοηθάει ώστε να μην υποπέσει κάποιος σε τέλμα, αλλά αντιθέτως, να μπορεί να ξεπεράσει και να αντιμετωπίσει ψύχραιμα το κάθε πρόβλημα.

Γιώργος Τσελίκας
Γιώργος Τσελίκας

Ο Γιώργος Τσίλικας επισήμανε πως: «πρώτα απ’ όλα εύχομαι υγεία σε όλο τον κόσμο, προσωπική και οικογενειακή. Τα πράγματα είναι δύσκολα και ελπίζουμε να πάνε καλύτερα, αν και το βλέπω δύσκολο. Ένας άνθρωπος όμως που είναι εργατικός, οργανωμένος και δεν κάνει σπατάλες, αλλά ξέρει που χαλάει χρήματα και γιατί, συντηρητικά πιστεύω πως θα ορθοποδήσει. Πιστεύω για την οικονομία και την πολιτική πως δεν θα αλλάξει κάτι. Οι πολιτικές είναι χαραγμένες, δεν υπάρχει φως στον ορίζοντα και δεν υπάρχει κάτι που να δείχνει ότι μπορεί να αλλάξει προς το καλύτερο, αλλά θέλω να πιστεύω πως με προσπάθεια θα έρθει και η ελπίδα».

Σεραφείμ Σεφερειάδης
Σεραφείμ Σεφερειάδης

Ο Σεραφείμ Σεφερειάδης τόνισε: «είναι όλα άσχημα και θα πάνε χειρότερα. Σε μένα μου έκοψαν πολλά χρήματα από την σύνταξή μου. Πώς να ζήσεις με τόσα που παίρνουμε οι περισσότεροι συνταξιούχοι. Η κατάσταση είναι χάλια και ότι χάλι δεν ήρθε το 2016 θα το φέρει ο χρόνος αυτός. Όλοι τα ίδια έκαναν και θα κάνουν. Το ένα χαράτσι έρχεται πίσω από το άλλο και εμείς πληρώνουμε. Δυστυχία παντού υπάρχει, δεν περιμένω να ζήσει κάτι άλλο ο κόσμος εκτός από ώρες δυστυχίας. Δεν προβλέπω θετικά πράγματα. Φάνηκε αυτό από την αρχή το 2017, μπήκε με αυξήσεις στα τηλέφωνα, στον καφέ και σε άλλα. Πάμε ολοταχώς προς το χειρότερο».

Κώστας Στυλιαράς
Κώστας Στυλιαράς

Ο Κώστας Στυλιαράς ανέφερε: «για το 2017 δεν περιμένω και πολλά πράγματα, αλλά ελπίζω σε κάτι καλύτερο και σε βελτίωση της κατάστασης. Ελπίζω να σταθεροποιηθεί η κατάσταση και να ανοίξουν οι δουλειές, ώστε να μην αναγκάζονται οι νέοι μας να φεύγουν στο εξωτερικό, κάτι που κάνουν πάρα πολλοί και είναι απογοητευτικό, γιατί φεύγουν επιστήμονες και μορφωμένοι από την Ελλάδα και πολλοί καταλήγουν εργάτες στις ξένες χώρες. Το ζητούμενο είναι οι δουλειές για τους νέους και βελτίωση γι’ αυτούς».

Κων/νος Χονδρός  για την εφημερίδα «Συνείδηση»      

sinidisi.gr

Διαβάστηκε 1832 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.