Τρίτη, 30η Απριλίου 2024  8:22 πμ
 
wm small
Παρασκευή, 16 Δεκεμβρίου 2016 20:02

To Αγρίνιο και σε αμερικανικό μυθιστόρημα για τη 17Ν!

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Οι αναφορές στο Αγρίνιο σε διάφορες εκφάνσεις της ελληνικής λογοτεχνίας είναι πολλές. Προέκυψε ωστόσο αναφορά και στην αμερικάνικη και μάλιστα σε μυθιστόρημα που καταπιάνεται με την τρομοκρατική οργάνωση «17 Νοέμβρη». Μας το επισήμανε έκπληκτος αναγνώστης του στην άλλη άκρη του Ατλαντικού.

Ένας συγγραφέας λοιπόν, ο Bob Miller , επέλεξε σε μυθιστορηματική βάση να αποδώσει το φαινόμενο της 17 Νοέμβρη. Το Αγρίνιο το εμπλέκει ως γενέτειρα ηρώων της πλοκής του μυθιστορήματος.  Αυτοί στο μυθιστόρημα κατηγορήθηκαν ως μέλη της οργάνωσης.  Μάλιστα μια γυναίκα (η Δάφνη) φέρεται να έχει και το επώνυμο «Αγρίνιο» χάριν της καταγωγής της. Ο γιος  της , Άρης, βασανίστηκε επί χούντας και αυτή η εμπειρία τον παρέσυρε στο αντάρτικο πόλης. 

Χαρακτηριστικά ένας  διάλογος του βιβλίου  :

-Mothers name?

-Philipou

-I know that, you imbecile. What’s the whore’s maiden name?

-Daphni Agrinion

The Detached voice paused for a moment. «Agrinion?»» From Agrinion in Greece?»

-Yes sir.

-The bitch is a native bord Greek?

Εμπνέει πολύπλευρα όπως φαίνεται το Αγρίνιο. Ακόμη και για κατασκοπευτικές ιστορίες. Ας είναι…Διαφήμιση μάλλον είναι και αυτή.

miller2

 agrinionews.gr
Διαβάστηκε 1361 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 16 Δεκεμβρίου 2016 20:15
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.