Παρασκευή, 26η Απριλίου 2024  6:57 πμ
 
wm small
Τρίτη, 15 Νοεμβρίου 2016 19:45

Αφιέρωμα του ΟΤΕ History στον Μεσολογγίτη Ιωάννη Λυκούδη!

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Το πρωτοποριακό έργο του Έλληνα γιατρού-παθολόγου για το πεπτικό έλκος αναδείχθηκε στην εκπομπή «Αυτοί που Τόλμησαν».

Το νέο επεισόδιο της πρωτότυπης σειράς ντοκιμαντέρ του ΟΤΕ TV, «Αυτοί που Τόλμησαν» που προβλήθηκε την Δευτέρα 14 Νοεμβρίου στις 22.00, παρουσίασε το έργο του Έλληνα γιατρού-παθολόγου Ιωάννη Λυκούδη (1910-1980) από το Μεσολόγγι, που ξεχώρισε για την επίμονη αναζήτηση και έρευνα των αιτιών του έλκους του στομάχου.

Το σπουδαίο του έργο αναγνωρίστηκε το 2005, όταν οι Αυστραλοί νομπελίστες Μ. Μάρσαλ και Ρ. Γουόρεν ανέφεραν τον Ιωάννη Λυκούδη ως τον πρωτοπόρο Έλληνα γιατρό που ανακάλυψε τα αίτια του πεπτικού έλκους και έδειξε τον δρόμο για τη θεραπεία του.

Στο νέο επεισόδιο του «Αυτοί που Τόλμησαν», που γυρίστηκε σε Αυστραλία, Αμερική, Μεσολόγγι και Αθήνα, φιλοξενήθηκαν ο Νίκος Λυκούδης γιατρός και γιος του Ιωάννη Λυκούδη, η Ευανθία Λυκούδη σύζυγος του σπουδαίου γιατρού, ο Βασίλειος Ρήγας Chief Division of Cancer Prevention of Medicine στο Stony Βrook University School of Medicine, ο Barry Marshall κάτοχος Νόμπελ καθηγητής κλινικής μικροβιολογίας University of Western Australia, ο Ευστάθιος Παπαβασιλείου γαστρεντερολόγος, ο Νικόλαος Κορδόσης δικηγόρος ιδρυτής του κέντρου λογού και τέχνης «διέξοδος», ο Νικήτας Φιλιππόπουλος δημοσιογράφος συγγραφέας και ο Κώστας Ρεπάσος πρώην δήμαρχος Μεσολογγίου. Το επεισόδιο σκηνοθέτησε ο Κώστας Μαχαίρας.

http://iaitoloakarnania.gr

Διαβάστηκε 3035 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.