Πέμπτη, 9η Μαίου 2024  3:01 μμ
 
wm small
Πέμπτη, 04 Ιουνίου 2015 23:21

To ίδρυμα Μηλιώνη τιμά τον ποιητή Αλέξανδρο Βαρόπουλο

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

048010134
Στην αίθουσα εκδηλώσεων του ιδρύματος ΤΑΣΟΥ ΜΗΛΙΩΝΗ & σε ένα κατάμεστο πλήθος κόσμου, πραγματοποιήθηκε την ΤΕΤΑΡΤΗ 3 ΙΟΥΝΙΟΥ 2015 & ώρα 20.00 το απόγευμα, λογοτεχνική βραδιά, προς τιμήν του Αγρινιώτη λογοτέχνη & ποιητή, ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΝΙΚ. ΒΑΡΟΠΟΥΛΟΥ.
Την εκδήλωση άνοιξε ο πρόεδρος του ιδρύματος κ. ΑΝΔΡΕΑΣ ΨΩΜΙΑΔΗΣ, ο οποίος αφού αναφέρθηκε στον νέο ρόλο που θέλει να διαδραματίσει στα πολιτιστικά δρώμενα του τόπου το ίδρυμα ΤΑΣΟΥ ΜΗΛΙΩΝΗ, έκλεισε με την βιογραφική αναφορά στον ποιητή.
Το πλούσιο ποιητικό έργο του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΒΑΡΟΠΟΥΛΟΥ παρουσίασαν, και μάλιστα με στοιχεία κριτικής αποτίμησης, ο φιλόλογος- λογοτέχνης κ. ΣΤΑΥΡΟΣ ΣΤΑΥΡΙΔΗΣ & ο ποιητής κ. ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΑΨΑΚΗΣ.
Παράλληλα έγινε απαγγελία ποιημάτων από τις ποιητικές συλλογές του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΒΑΡΟΠΟΥΛΟΥ, από την Δασκάλα παραδοσιακών χορών Αγρινίου κ. ΤΑΣΟΥΛΑ ΓΕΩΡΓΙΑΔΟΥ.
Τον κύκλο της εκδήλωσης έκλεισε ο ίδιος ο ποιητής ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΑΡΟΠΟΥΛΟΣ: αναφέρθηκε σε όλες τις ποιητικές του συλλογές, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στην τελευταία του (19η) ποιητική συλλογή << ΟΙ ΡΑΒΔΟΣΚΟΠΟΙ>>.
Τόσο ο ποιητής , όσο & οι συντελεστές της εκδήλωσης καταχειροκροτήθηκαν ολόθερμα, από ένα πολύ ζεστό κοινό, που έζησε μια ξεχωριστή λογοτεχνική βραδιά.

Παρευρέθηκαν οι Αιδεσιμότατοι ιερείς κ.κ.Δημήτριος Αντωνίου, Βασίλειος Κακούρης, Ευάγγελος Φωτάκης, ο Αντιδήμαρχος κ. Χρήστος Γκούντας, ο Υπ. Δήμαρχος Αγρινίου και Δημοτικός σύμβουλος κ. Δημήτριος Τραπεζιώτης, οι Δ.Σ.Αγρινίου κ.κ. Θεόδωρος Σεϊτανίδης, Φώτιος Παπούτσης, Σταύρος Καμμένος, Βασίλειος Φωτάκης, Χρήστος Κολοβός, Ευαγγελία Κραββαρίτη, Γιώργος Παππάς, Χρήστος Κορδολαίμης, Δημήτριος Σκορδόπουλος, Λεωνίδας Διονυσόπουλος, ο πρόεδρος της Δ.Κ. Αγ.Κων/νου Αγρινίου κ.θεμιστοκλής Γαμβρούλης, ο τοπικός σύμβουλος της Δ.Κ.Αγ. Κων/νου κ. Σπύρος Γκούβας, ο π. Δήμαρχος Νεάπολης κ. Παναγιώτης Τσιαμάκης, ο σχολικός σύμβουλος φιλολόγων Αιτ/νίας κ. Γιάννης Νεραντζής, ο σχολικός σύμβουλος Μαθηματικών Αιτ/νίας κ. Κων/νος Νάκος, ο Δ/ντής χειρουργικής του Γ.Ν.Ν.Α. & π. Αντ/χης Αιτ/νίας ιατρός κ. Κων/νος Γαλανόπουλος, ο ιατρός και π. Υπ. Δήμαρχος Αγρινίου & Αντ/ρχης Αιτ/νίας κ. Νικόλαος Ρούσσης, ο ιατρός και π. Δ.Σ. Αγρινίου κ. Δημήτριος Λυμπουρίδης, ο π. καθηγητής Πανεπιστημίου Ιωαννίνων κ. Χρήστος Τζούλης, ο π. καθηγητής του πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας κ. Κων/νος Κονταξής, ο πρόεδρος του φιλ/κού ομίλου Αγρινίου <Κ. ΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ> κ. Βασίλειος Μαγκλάρας, η π. Πολιτευτής Αιτ/νίας κ. Έλενα Μάντζιου-Κοτρολού, ο πρόεδρος της Αρχαιολογικής Εταιρείας Δυτικής Στερεάς Ελλάδος κ.Νικ. Σκιαδάς, ο π. Αντιδήμαρχος Δήμου Αγ. Κων/νου κ. Λάζαρος Σαρισαββίδης, ο π. Υπ. Δήμαρχος Αρακύνθου και Δ.Σ. κ. Κων/νος Τσιρώνης, η π. πρόεδρος της Δ.Κ.Αγ.Κων/νου Αγρινίου κ. Θεοδώρα Σελεβίστα, ο ταξίαρχος ε.α της ΕΛ.ΑΣ. κ. Κων/νος Καλλιμάνης, η Αντ/δος του Μικρασιατικού συλλόγου Αιτ/νίας κ. Κική Ιωακειμίδου-Μαυρίκα, η Δ/ντρια ΕΛΕΠΑΠ Αγρινίου κ. Αλέκα Ποσονίδου, ο Υδ/ντής του 1ου Δημ/κού Σχολείου Αγ.Κων/νου & π. Δ.Σ. Αγρινίου κ. Χαράλαμπος Μαυρίκας, ο κ. Κων/νος Τσέλιος, ανώτερο τραπεζικό στέλεχος και π. Δ.Σ Αγρινίου, η Δ/ντρια του Σ.Ε.Κ. Αγρινίου κ. Ελένη Συρόκου-Κωστάκη, ο Πολ/κός Μηχ/κός & π. Πολιτευτής Αιτ/νίας κ. Βασίλειος Παπασάικας, ο π. Δ/ντής της ΕΠΑΣ Αγρινίου κ. Βασίλειος Πεσίνης, ο δ/ντής και εκδότης της εφημερίδας «Παλμός» Αιτ/νίας κ. Θεόδωρος Σβέρκας, πολλοί εκπαιδευτικοί, εκπρόσωποι διαφόρων φορέων και πλήθος κόσμου.

Κλείνοντας, ο πρόεδρος του ιδρύματος, αφού μετέφερε στην εκδήλωση τους θερμούς χαιρετισμούς των κ.κ. Κώστα Τριανταφυλλίδη & Χρυσούλας Σπυρέλη, ευχαρίστησε θερμά όλους τους παρευρισκομένους για την τιμητική τους παρουσία & ιδιαίτερα τους λογοτέχνες, για την παρουσίαση του ποιητικού έργου του τιμώμενου ποιητή.
Τέλος ευχαρίστησε τον Αχελώο ΤV για την κάλυψη της εκδήλωσης & την κ. Δέσποινα Κωνσταντινίδου, για την σημαντική συμβολή της, στην επιτυχία της εκδήλωσης.
Μετά το πέρας της εκδήλωσης παρατέθηκε μικρή δεξίωση.

ΙΔΡΥΜΑ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ(ΤΑΣΟΥ) ΜΗΛΙΩΝΗ

πηγή: http://agrinionews.gr

Διαβάστηκε 2695 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.