Παρασκευή, 10η Μαίου 2024  1:14 πμ
 
wm small
Τρίτη, 02 Ιουνίου 2015 22:06

Εγκαινιάστηκε η έκθεση της Σχολής Αγιογραφίας της Μητρόπολης (Φωτό & Βίντεο)

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Εγκαινιάστηκε χθες, ανήμερα του Αγίου Πνεύματος η έκθεση της Σχολής Αγιογραφίας της Ιεράς Μητροπόλεως, όπου παρουσιάστηκαν έργα των μαθητών με γενικό θέμα «Μανουήλ Πανσέληνος».

Την έκθεση εγκαινίασε ο Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμάς, στις 19:30 το απόγευμα στον εκθεσιακό χώρο του Δήμου Αγρινίου (παλαιά αγορά) στην οδό Σκαλτσοδήμου.

Η λειτουργία της συγκεκριμένης έκθεσης θα διαρκέσει έως την Τετάρτη 10 Ιουνίου 2015 ενώ θα παραμένει ανοιχτή κατά τις ώρες 10:00 – 13:00 και 18:00 – 21:00.

Ο Μανουήλ Πανσέληνος όπως αναφέρεται στην Wikipedia, ήταν Έλληνας αγιογράφος από τη Θεσσαλονίκη. Δεν είναι γνωστά τα στοιχεία της ζωής του. Άφησε πολλές σημαντικές αγιογραφίες στο Άγιοn Όρος, ιδίως στην ιερά μονή Βατοπεδίου, της Λαύρας και του Πρωτάτου των Καρυών. Τα έργα του κατατάσσονται χρονολογικά μεταξύ του 11ου και 13ου αιώνα μ. Χ.

Έργο του θεωρείται και το παρεκκλήσι του Αγίου Ευθυμίου στη Θεσσαλονίκη.

Φωτο & Βίντεο : Ανδρέας Κουτσοθανάσης

Διαβάστηκε 2129 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.