Τετάρτη, 15η Μαίου 2024  9:57 μμ
 
wm small
Πέμπτη, 04 Απριλίου 2024 10:05

Δικαστικός Χάρτης: Πληροφορίες πως το Αγρίνιο κέρδισε την «μάχη» του Πρωτοδικείου

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Μετά από πολυήμερες διαβουλεύσεις, οι οποίες έφτασαν για την καταληκτική απόφαση σε ανώτερο κυβερνητικό επίπεδο, φαίνεται να «κλείδωσε» ο νέος Δικαστικός Χάρτης.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που επικαλείται  το dikastiko.gr, με βάση το τελικό σχέδιο  η διαμάχη για το κεντρικό πρωτοδικείο σε Αιτωλοακαρνανία και Βοιωτία λήγει υπέρ Αγρινίου και Λιβαδειάς.

Εντός των προσεχών ημερών αναμένεται να δοθεί σε διαβούλευση ο δικαστικός χάρτης και εκ των πραγμάτων το τοπίο θα ξεκαθαρίσει.

Η αλήθεια είναι πως διακινήθηκαν πολλά σενάρια τις τελευταίες ημέρες, ακόμη και ότι το κείμενο της διαβούλευσης δεν θα προδικάζει που θα είναι η κεντρική έδρα.

Σε περίπτωση που προβλεφθεί  η λειτουργία παράλληλης έδρας των πρωτοδικείων σε Αγρίνιο και Μεσολόγγι το ενδιαφέρον θα στραφεί σε ποιο θα ενοποιηθούν οι οργανικές θέσεις δικαστικών υπαλλήλων.

Σύμφωνα ωστόσο με όσα εχει αναφέρει απο το βήμα της Βουλής ο Υφυπουργός Δικαιοσύνης Γιάννης Μπούγας η λειτουργία παράλληλης έδρας δεν θα υποβάθμισει τη δικαστηριακή ύλη, δηλαδή την αρμοδιότητα του Πρωτοδικείου, και δεν θα ενοποιηθούν οι οργανικές θέσεις των δικαστών και των δικαστικών υπαλλήλων.

agrinionews.gr

Διαβάστηκε 240 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.