Σάββατο, 27η Απριλίου 2024  6:29 μμ
 
wm small
Σάββατο, 24 Φεβρουαρίου 2024 10:27

Αθρόα η συμμετοχή «σπουδαστών» στη «ΝΕΑ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΑΔΑ ΣΧΟΛΗ» που ίδρυσε η «Διέξοδος»

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Με διευρυμένη συμμετοχή «σπουδαστών» όλων των ηλικιών, πραγματοποιήθηκε προχθές στους χώρους του Ιστορικού  Μουσείου «Διέξοδος» η δεύτερη συνάντηση της «Νέας Μεσολογγιάδας Σχολής».

Δεδομένου ότι η συνήθης αίθουσα εκδηλώσεων του Μουσείου δεν επαρκούσε  για την πληθώρα των εν λόγω «σπουδαστών» που είχαν εκδηλώσει ενδιαφέρον συμμετοχής,  οι οργανωτές της Σχολής είχαν φροντίσει να μεταφέρουν την εικόνα και τον ήχο και στην διπλανή αίθουσα έτσι ώστε η «αναπόληση του παρελθόντος» να πραγματοποιηθεί  με πλήρη άνεση.

Θέμα της δεύτερης συνάντησης ήταν οι παλιές πλαζ του Μεσολογγίου.

Οι συμμετέχοντες, με συντονιστή της συζήτησης τον ιδρυτή της «Διεξόδου»,  μίλησαν και  συζήτησαν,  όπως είχε προαναγγελθεί,  για τα «Μπάνια», το «Αραπογιάλι», το «Καράβι», τη «Συρμή» τα «Μαρόκια»,  και τα «SPA» της Τουρλίδας,  προβλήθηκαν δεκάδες ασπρόμαυρες φωτογραφίες που έφεραν στη μνήμη τις «πλαζ» του Ναπολέοντα, της Σοφίας και του Κυρχανατζή, που υπήρχαν στο λιμάνι,  ενώ παράλληλα έγινε μια νοσταλγική ανάκληση στη μνήμη των διασκεδάσεων που πραγματοποιούνταν σε αυτές τις δεκαετίες 1950 – 1970.    

Σκοπός της «Νέας Μεσολογγιάδας Σχολής», οι συναντήσεις της οποίας πραγματοποιούνται ανά μήνα,   είναι η αναμόχλευση της μνήμης σε θέματα που σχετίζονται αποκλειστικά και μόνο με το παλιό Μεσολόγγι και τον τεράστιο ιστορικό, πολιτιστικό και περιβαλλοντικό της πλούτο.   

Η επόμενη συνάντηση, εκτός απροόπτου, θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 27 Μαρτίου, με θέμα τις παλιές ταβέρνες, την μετεξέλιξή τους σε «οικογενειακές» και στη συνέχεια σε «κοσμικές» ενώ παράλληλα θα γίνει αναφορά στους χορούς και λοιπές συναφείς διασκεδάσεις της εικοσαετίας 1950-1970.

Διαβάστηκε 191 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.