Τρίτη, 21η Μαίου 2024  7:09 μμ
 
wm small
Παρασκευή, 02 Σεπτεμβρίου 2016 18:23

Ο Τσίπρας στην Κλόκοβα : Τον Μάρτιο του 2017 σε λειτουργική κυκλοφορία και τον Αύγουστο σε πλήρη

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Μετά την Ολυμπία Οδό σήμερα το πρωί επιθεώρηση στην πορεία των εργασιών στην Ιόνια Οδό και στις δίδυμες σήραγγες της Κλόκοβας πραγματοποίησε το μεσημέρι ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, συνοδευόμενος από τον Υπουργό Υποδομών Χρήστο Σπίρτζη και τον Γενικό Γραμματέα του Υπ. Υποδομών Γιώργο Δέδε. Στο κυβερνητικό κλιμάκιο συμμετείχαν ακόμη ο υπουργός Εσωτερικών Παναγιώτης Κουρουμπλής και η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη.

Ο Αλ. Τσίπρας στάθηκε στην επαναδιαπραγμάτευση των 4 οδικών αξόνων, που έκανε η Κυβέρνηση και το Υπουργείο Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων, σε σχέση με τις αρχικές απαιτήσεις κατασκευαστών και παραχωρησιούχων, από την οποία το συνολικό όφελος θα είναι 764.477.733 ευρώ, σύμφωνα με την Κυβέρνηση, εκ των οποίων τα 230.240.276 ευρώ αφορούν την «Ιόνια Οδό». Εξέφρασε την μεγάλη του χαρά που βρίσκεται στην παραμελημένη όπως ανέφερε, Δυτική Ελλάδα μέχρι τώρα, και πως πραγματικά αυτά τα έργα πλέον θα φέρουν ανάπτυξη στον τόπο. «Η Ιόνια οδός έπρεπε να είχε γίνει πριν πολλά χρόνια. Η ολοκλήρωση της την επόμενη χρόνια θα αλλάξει τον οδική χάρτη της χώρας και θα αναβαθμίσει ουσιαστικά τη ζωή στη Δυτική Ελλάδα» είπε ο Πρωθυπουργός και διευκρίνισε ότι «τον Μάρτιο του 2017 το σύνολο του έργου της «Ιόνιας Οδού» παραδίδεται σε λειτουργική κυκλοφορία και λίγους μήνες αργότερα τον Αύγουστο του 2017 σε πλήρη λειτουργία».

Η πρόοδος κατασκευής της «Ιόνιας Οδού» είναι σήμερα πάνω από το 80%, (πρόοδος του έργου μέχρι και Ιούλιο 2016: 81,26 %). Για να ολοκληρωθεί το έργο έχει ήδη προχωρήσει η μίσθωση 1.746 στρεμμάτων γης από 363 ιδιοκτήτες των οποίων οι απαλλοτριώσεις εκκρεμούσαν. Επιπλέον υπάρχει επιτάχυνση των αρχαιολογικών ανασκαφών και των εργασιών μεταφοράς των δικτύων κοινής ωφέλειας.

Παρόντες στην επίσκεψη του πρωθυπουργού ήταν ο περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας, η αντιπεριφερειάρχης Αιτωλοακαρνανίας Χριστίνα Σταρακά και ο δήμαρχος Ναυπακτίας Π. Λουκόπουλος και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Γ. Βαρεμένος και Μαρία Τριανταφύλλου.

agrinioculture.gr

Διαβάστηκε 2152 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 02 Σεπτεμβρίου 2016 19:35
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.